• BIST 9887.75
  • Altın 2883.89
  • Dolar 34.1471
  • Euro 38.0345
  • İzmir 22 °C

Yenikapı Ruhuna Sahip Çıkmalıyız

Yenikapı Ruhuna Sahip Çıkmalıyız
Atakent Erdoğan Kibarer ortaokulunda Müdür olarak görev yapan üyemiz Rahmi Önder Karamustafaoğlu'nun şu günlerde hak etmediği bir linç kampanyasının odağı haline getirilmeye çalışılmasını kaygıyla takip ediyoruz.

Atakent Erdoğan Kibarer ortaokulunda Müdür olarak görev yapan üyemiz Rahmi Önder Karamustafaoğlu'nun şu günlerde hak etmediği bir linç kampanyasının odağı haline getirilmeye çalışılmasını kaygıyla takip ediyoruz.  Oysaki 15 Temmuz’u yaşamış ve bundan gerekli dersleri çıkararak Çanakkale ruhunun yeniden canlandığına şahit olduğumuz ülkemizde, bu tür yapay gündemlerin ve tartışmaların geride bırakılması gerektiğini düşünüyoruz.  

15 Temmuz İşgal Girişimi, bu milletin tarihinde görülmemiş bir ihanet ve kanlı bir darbe kalkışmasıdır. Çok şükür ki, devletimizi yönetenlerin basireti ve milletimizin cesaretiyle bu kanlı girişim başarısızlığa uğratılmıştır. 

Milli Eğitim Bakanlığı, yaşadığımız bu ihanetin çocuklarımız tarafından doğru anlaşılması, bir daha tekrarlanmaması adına gerekli derslerin çıkarılması ve 15 Temmuzda ortaya çıkan milli ruhun gençlere aktarılabilmesi için eğitim-öğretimin başladığı ilk haftayı ‘Demokrasi Zaferi ve Şehitleri’ anma etkinliklerine ayırmıştır. 

Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu Müdürü R. Önder Karamustafaoğlu da, Bakanlığın hazırladığı ve izlettirilmesi talimatını verdiği videoları öğrencilerine izlettirmiş, genç dimağların darbe girişimi hakkında bilgilenmesini ve bilinçlenmesini sağlamıştır. Dolayısıyla bu etkinliklerden ve Bakanlığın hazırladığı videoların öğrencilerimize izlettirilmesinden hiçbir vatanseverin rahatsızlık duyacağını düşünmüyoruz. Okul müdürünün böyle bir provokasyona maruz kalması, 15 Temmuz’un ülkemiz ve milletimiz için ne anlama geldiğini kavrayamamış, Yenikapı’da oluşan milli birlik ve mutabakattan nasiplenememişlerin organizasyonu gibi görünmektedir.

Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi olarak, okul müdürünün gereksiz bir tartışmayla yıpratılmasının yanlış bilgiden ve bilinçli bir çarpıtmadan kaynaklandığını düşünüyoruz. Okullarda ‘Öğrenci Andı’nın okunması, bizzat Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kaldırılmıştır. Uygulamadan kaldırılmış “Öğrenci Andı’ ve bizzat öğrenciler kullanılarak, okul müdürünü zor duruma düşürecek bir eylem içine girilmesi son derece yanlıştır. Ayrıca bu olayın çarpıtılarak ulusal basına taşınmasını, son derece maksatlı buluyoruz. 

Çocuklarımızın eğitiminin aksamaması için yaşanan yapay tartışmalardan bir an önce uzaklaşıp gerçek gündemimize dönmeliyiz. Vatanımızın bağımsızlığına göz dikenlerin ve milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanların ekmeğine yağ sürmemeliyiz. FETÖ, PKK gibi terör örgütlerinin bu toplumda oluşturamadıkları ayrışmaları, yapay gündemlerle kendi ellerimizle oluşturmamalıyız. 

Böyle hassas bir dönemde herkesi sorumlu davranmaya, daha özenli bir dil kullanmaya, darbe girişimi sonrası oluşan “Yenikapı Ruhu”na sahip çıkmaya ve birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek, milletimizi rahatsız edecek tavır ve davranışlardan uzak durmaya davet ediyoruz. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.