• BIST 9892.05
  • Altın 2872.825
  • Dolar 34.1488
  • Euro 37.9679
  • İzmir 27 °C

Yaşam Bankası'ndan Kordon Kanı Eğitim Seferberliği

Yaşam Bankası'ndan Kordon Kanı Eğitim Seferberliği
Yalnızca doğum sırasında alınabilen ve günümüzde kan hastalıkları, anemi ve kanser başta olmak üzere 80'den fazla hastalığın tedavisinde kullanılan kordon kanının önemine yönelik ülke çapında büyük bir eğitim seferberliği düzenlendi.

Yalnızca doğum sırasında alınabilen ve günümüzde kan hastalıkları, anemi ve kanser başta olmak üzere 80'den fazla hastalığın tedavisinde kullanılan kordon kanının önemine yönelik ülke çapında büyük bir eğitim seferberliği düzenlendi.  Avrupa’nın en güçlü aile biyobankası FamiCord Group’un Türkiye’deki iş ortağı Yaşam Kordon Kanı Bankası önderliğinde 2016 yılında gerçekleştirilen eğitimlerle 1.500’ün üzerinde aileye ulaşıldı. Ayrıca 350’den fazla hekime de kordon kanı kök hücrelerinin tedavideki yeri ile ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu

AMAÇ BİLİNÇ DÜZEYİNİN ARTMASI
Yalnızca doğum sırasında alınabilen kordon kanı günümüzde kan hastalıkları, anemi ve kanser başta olmak üzere 80'den fazla hastalığın tedavisinde kullanılabiliyor. Ancak toplumda yeterli bilinç oluşmadığı için kordon kanı saklama oranı hâlâ çok düşük seviyelerde.  Avrupa’nın en güçlü aile biyobankası FamiCord Group’un Türkiye’deki iş ortağı Yaşam Kordon Kanı Bankası, bilinç düzeyinin artmasına yönelik ülke çapında bir dizi etkinlik düzenliyor. 

BİR YILDA 1.500’DEN FAZLA AİLEYE ULAŞTI
Yaşam Bankası önderliğinde gerçekleşen eğitimlerde doktor ve bebek bekleyen ailelere öncelik verildiğini söyleyen Yaşam Bankası FamiCord Group Yetkilisi Serdar Burku, 2016 yılı boyunca düzenledikleri aktiviteler hakkında bilgi verdi. Serdar Burku, ‘’Yıl boyunca, kordon kanının önemini anlatmaya yönelik 31 toplantı ve 1 kongre sunumuyla 356 kadın doğum uzmanıyla bilgi paylaşıldı. Ayrıca yine kordon kanı ve dokusunun geleceğinin masaya yatırıldığı özel bir sempozyumla da 33 nakil gerçekleştiren hematoloji uzmanıyla bir araya gelindi. Bilinç düzeyinin artmasına verdiğimiz destekle 1.500’den fazla aileye bire bir ulaştık. 2017’de bu rakamı artırmayı hedefliyoruz‘’ dedi. 

GEBE OKULLARI VE FUARLARA GİDİLDİ
Serdar Burku’nun verdiği bilgiye göre; Yaşam Kordon Kanı Bankası yıl boyunca yaptığı etkinlikler kapsamında; 79 gebe okuluyla 727, üç fuar organizasyonu ile 238 anne adayına ulaşırken, aile görüşmeleriyle de 587 çiftle bir araya geldi. Tüm bu organizasyonların toplamında 1.552 aileye kordon kanı ve dokusu ile ilgili eğitim verilmiş oldu. Kurum bu dönemde ayrıca telefonda danışma hizmeti ile 4.624 aileyle görüşme yaparak konunun önemine yönelik bilgiler paylaştı. Türkiye’de ilk kordon kanı naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Atila Tanyeli önderliğinde Prof. Dr. Filiz Çayan, Uzm. Dr. Serkan Oral, Uzm. Dr. Gurur Polat, Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakım Rehberi Ayşe Öner ve Esra Ertuğrul gibi isimler de markanın eğitim ve organizasyonlarına yıl boyunca destek verdi. // EGE BASIN GRUBU 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.