• BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • İzmir 19 °C

Usta fotoğrafçı BTM`yi Gezdi

Usta fotoğrafçı BTM`yi Gezdi
Bu yıl ‘Kent Diyalogları’ teması ile 6.’sı yapılan ve dünyaca ünlü fotoğraf ustalarını bir araya getiren Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest) Küratörü Kamil Fırat, Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden Bursa Bilim ve Teknoloji Me

Bu yıl ‘Kent Diyalogları’ teması ile 6.’sı yapılan ve dünyaca ünlü fotoğraf ustalarını bir araya getiren Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest) Küratörü Kamil Fırat, Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni ziyaret etti.

Fotoğraf albümleri dünyanın en ünlü müzelerinde sergilenen ve eserleri Belçika Kraliyet Müzesi Koleksiyonu’nunda da yer alan Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Kamil Fırat, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar ile birlikte, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Müdürü Murat Bakan’dan BTM’nin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

BTM Exhibit tarafından tamamen yerli imkânlarla üretilen ‘Altın Çağ’da Bilim’ ve ‘Devr-i Dinozor’ sergilerini gezen Fırat, ‘Altın Çağ’da Bilim’ sergisi optik alandaki materyallerle fotoğraf ve kameranın icadına yol açan buluşların öncüsü sayılan ‘Camera Obscura’yı ilgiyle inceledi. 

BTM’deki deney düzeneklerini ilgiyle inceleyen Fırat, gelecek yıllarda Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali süresince gençleri ve çocukları fotoğraf sanatına özendirmek adına Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi işbirliği ile fotoğraf makinelerinin nasıl üretildiğine ilişkin tematik atölye çalışmalarının yapılabileceğini söyledi.
Bugüne kadar fotoğraflarını kendi ürettiği fotoğraf makineleri ile çektiğinin altını çizen Fırat, herkesin basit bir düzenek yardımı ile kendi fotoğraf makinesini yapabileceğini belirtti. Türk fotoğrafının en başarılı ustalarından sayılan ve dünya meselelerini fotoğrafın diliyle anlatan örnek bir akademisyen olan Fırat, “Fotoğraf, herkes tarafından üretilen ve çok çabuk tüketilen bir alan olmaya başladı. Böyle bir ortamda fotoğrafçının var olabilmesi için fotoğraf dışında başka unsurların da hayatına girmesi gerekiyor. Fotoğrafçılık alanında bilim ve teknolojinin yeri çok fazla” dedi.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin diğer kentlere örnek olması gerektiğini ifade eden Fırat, bu tür merkezlerin sayılarının çoğalmasının genç nesillerin bilimle buluşması ve geleceğe umutla bakması adına son derece önemli olduğunu ifade etti. Fırat, bilim meraklılarını BursaFotoFest kapsamında izlenime sunulan fotoğraf sergilerini gezmeye çağırdı. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.