• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 22 °C

Türkiye Gündemi 9 Şubat 2017

Türkiye Gündemi 9 Şubat 2017
El Bab'ın kontrolünü tamamen sağlamak amacıyla başlanan operasyonlarda stratejik önemi bulunan tepeler ele geçirildi, 58 DEAŞ'lı terörist öldürüldü.

EL BAB’DA DEAŞ SALDIRISI: 4 ŞEHİT 13 YARALI
El Bab'ın kontrolünü tamamen sağlamak amacıyla başlanan operasyonlarda stratejik önemi bulunan tepeler ele geçirildi, 58 DEAŞ'lı terörist öldürüldü. TSK'dan yapılan açıklamaya göre dün sabah DEAŞ'lı teröristlerle yaşanan çatışmalarda 4 asker şehit oldu, 13 asker yaralandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: ÖZEL KUVVETLER RAKKA'DA DEVREYE GİREBİLİR
ABD'ye mesaj veren Dışişleri Bakanı, "Türkiye ve Suudi Arabistan özel kuvvet askerlerini Suriye'de devreye sokabilir, sokmamız gerekir. ABD'yle Suriye'nin geleceği için işbirliği yapacağız. Kısa süre içerisinde DEAŞ'ı Suriye ve Irak'tan temizleyebileceğimize inanıyorum" dedi.

REİNA SALDIRISINDA 9 TUTUKLAMA
Yılın ilk saatlerinde İstanbul'un Ortaköy semtinde bulunan Reina gece kulübüne düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 9 kişi tutuklandı.

POLİTİKA                                                    

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ARTIK MİLLETİMİZİN BÖYLE BİR MESELESİ YOK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye 1923 yılında Cumhuriyet'e geçerek rejim tercihini yapmıştır. Artık milletimizin böyle bir meselesi yoktur. Cumhuriyet'ten geri adım atmaya çalışanlar karşılarında milletimizi ve şahsımı bulur'' dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: CUMHURA SAYGISI OLMAYANLARIN CUMHURİYETÇİLİĞİ DE YALANDIR
Başbakan Yıldırım, "Türkiye monarşiyle yönetilseydi, biz demokratik bir sistem teklif etseydik bunların tamamı kralcı olurlardı. Cumhura saygısı olmayanların cumhuriyetçiliği de yalandan başka bir şey değildir." dedi.

KILIÇDAROĞLU: GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN HER VATANDAŞ 'HAYIR' DEMELİDİR
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Başkanlık rejimi parti değil, memleket meselesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve çocuklarının geleceğini düşünen her vatandaş 'hayır' demelidir." değerlendirmesinde bulundu.

SELİN SAYEK BÖKE: “TÜRKİYE'DE ÜNİVERSİTE YOK EDİLDİ”
CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, son yayımlanan KHK ile çok sayıda akademisyenin görevinden uzaklaştırılmasına tepki göstererek, " Türkiye'de üniversite yok edildi" dedi.

HDP'Lİ LEYLA ZANA SERBEST BIRAKILDI
Diyarbakır'da yürütülen terör soruşturması kapsamında HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana gözaltına alındı. Zana, adliyedeki ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DÜNYA                                             

CIA BAŞKANI TÜRKİYE'YE GELİYOR
CIA Başkanı Mike Pompeo bugün Türkiye'ye geliyor. CIA'ın yeni başkanı Pompeo ilk yurtdışı gezisini Ankara'ya yapacak.

 

YUNAN ADALARINA "KAPIDA VİZE" SONA ERİYOR
AB Komisyonu Ege'deki Yunan adalarına seyahatte kolaylık sağlayan geçici vize uygulamasına gelecek sezon için onay vermediği kaydedildi. Turizm gelirlerinde Türk turistlerin önemli payı olan adalardaki yetkililer karara tepkili.

EKONOMİ                                            

SANAYİ ÜRETİMİ ARALIK'TA %0.2 GERİLEDİ
Türkiye'de sanayi üretimi Aralık ayında bir önceki aya göre %0,2 azaldı, yıllık %1.3 arttı. Beklenti aylık %0.6, yıllık %2.3 artıştı.

KREDİ KARTI BORCUNDAN TAKİBE ALINANLARIN SAYISI AZALDI
Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı, 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 3 azalarak 975 bin kişi oldu.

BAKAN ARSLAN: KANAL İSTANBUL'A BU YIL İÇİNDE KAZMA VURABİLİRİZ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan "Kanal İstanbul Projesi için 5 güzergâh üzerinde çalışılıyor. Bu yıl içinde kazma vurabiliriz. Güzergâhı belli, 42- 43 kilometrelik bir güzergâh" açıklamasında bulundu.

BÜYÜKANNE MAAŞI BELLİ OLDU
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı arasında konuya ilişkin protokol imzalandı. Buna göre büyükannelere aylık 425 TL torun maaşı verilecek.

TANAP İÇİN 400 MİLYON DOLARLIK KREDİ ANLAŞMASI İMZALANDI
Dünya Bankası'nın TANAP için BOTAŞ'a açtığı 400 milyon dolarlık kredinin anlaşması, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak'ın himayesinde imzalandı.

TOFAŞ EN FAZLA YENİ İSTİHDAM SAĞLAYAN KURULUŞ OLDU
Egea projesi ile geçtiğimiz yıl rekorları alt üst eden Tofaş-Fiat yeni istihdamda da yılın lider kuruluşu oldu. Geçtiğimiz yıl 500’ü kadın olmak üzere 3 bin yeni çalışanın işbaşı yaptığı firma bu yıl da 500 yeni ilave istihdam sağlama hedefinde.

SPOR                                        

DURSUN ÖZBEK’TEN SALON MÜJDESİ
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Galatasaray'ın banka borcu 750 milyon TL'ydi, 315 milyon TL'sini ödedik" dedi. Özbek, 15 bin kişilik basketbol salonu için de gerekli izinleri aldıklarının söyledi.

FENERBAHÇE 71-60 WİSLA CAN-PACK
Fenerbahçe Kadınlar Euroleague 12. hafta karşılaşmasında Polonya ekibi Wisla Can-Pack’i 71-60 yenerek 9. galibiyetine imza attı.

FENERBAHÇE 3-0 TAURON MKS DĄBROWA GÓRNİCZA
Fenerbahçe, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi C Grubu 4. hafta maçında Polonya temsilcisi Tauron MKS Dąbrowa Górnicza’ı 3-0 yenerek grubunda 4'te 4 yaparak liderliğini sürdürdü.

FRAPORT SKYLİNERS: 90 - PINAR KARŞIYAKA: 80
Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Pınar Karşıyaka, deplasmanda Alman temsilcisi Fraport Skyliners'a 10 sayı farkla 90-80 mağlup oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.