• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 23 °C

Türkiye Gündemi 9 Mart 2017

Türkiye Gündemi 9 Mart 2017
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devam eden operasyonda çıkan çatışmada bir asker şehit oldu. Çatışmalarda 8 terörist öldürüldü, bir tane bomba yüklü araç da imha edildi.

DİYARBAKIR’DA BİR UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devam eden operasyonda çıkan çatışmada bir asker şehit oldu. Çatışmalarda 8 terörist öldürüldü, bir tane bomba yüklü araç da imha edildi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ PKK'YA KIŞIN DA GÖZ AÇTIRMADI

Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmak için hain saldırılar gerçekleştiren, sivilleri ve çocukları dahi hedef alan PKK'ya yönelik kış mevsimindeki operasyonlarda 396 terörist etkisiz hale getirildi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MEVCUT SİSTEM ÜLKEDE İSTİKRARI TEHDİT EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT1 canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Mevcut sistem ülkede istikrarı tehdit ediyor" dedi.

BİNALİ YILDIRIM'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: 7 SEÇİM KAYBETMİŞSİN HALA TEK ADAMSIN

Başbakan Binali Yıldırım, "Ana muhalefet lideri ne diyor, 'Biz aslında Binali Bey için çalışıyoruz' diyor. Bu ülke kazanacaksa Binali de feda olsun. Sen bırak da biraz da memleket için çalış. 7 seçim kaybetmişsin hala tek adamsın. Bir de tek adam dersi veriyorsun. İki adam olur mu, tabi ki tek adam olacak" dedi.

'BİR DE BAŞIMIZA ALMANYA ÇIKTI'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir de başımıza Almanya çıktı. Tam yakıştı ama FETÖ ile PKK ile ve ifade etmeliyim ki bu Kılıçdaroğlu ile birlikte olmak tam Almanya'ya yakıştı" dedi.

KILIÇDAROĞLU: NİYE KAVGA EDEYİM?

Sakarya'daki Kadınlar Günü etkinliğinde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Diyorlar ki 'Kılıçdaroğlu niye kavga etmiyor?' Niye kavga edeyim? Annemden babamdan kavga yapmayı öğrenmedim. Annem de babam da bana sevgiyi öğretti'' dedi.

CHP'Lİ İNCE: ESAD, İSTANBUL'DA MİTİNG YAPMAK İSTERSE NE OLACAK?

Almanya'nın Türk Bakanlarına uyguladığı konuşma yasağı hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Türkiye'de 3.5 milyon Suriyeli var, Esad gelip ben de İstanbul'da bir miting yapmak istiyorum derse, ne olacak?" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK SİSTEMATİK BASKIDAN RAHATSIZ OLDUĞUMUZU SÖYLEDİM

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Gabriel ile görüşmesine ilişkin, "Son 1 yılda Almanya'da yaşayan Türk toplumuna yönelik sistematik baskıdan rahatsız olduğumuzu söyledim." dedi.

"KAPIDA VİZEYE" BİR YIL DAHA DEVAM

Yunanistan'ın Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrougalos, Yunan adalarına girişte, kapıda vize alınabilmesini sağlayan uygulamanın bir yıl daha uzatılacağını söyledi.

EZAN YASAĞI İSRAİL MECLİSİNDE İLK OYLAMADA KABUL EDİLDİ

Ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasına yasak getiren kanun tasarısı, İsrail meclisindeki ilk oylamada kabul edildi. Tasarının yasalaşması için iki ayrı oturumda daha onaylanması gerekiyor.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

YABANCI YATIRIMCIYA ENERJİ DAVETİ

Enerji Bakanı Berat Albayrak, IHS CERAWeek 2017 Enerji Konferansı'nda yatırımcılara çağrı yaptı: Türkiye'ye gelen yabancılar 15 yılda yatırımlarını kazanca dönüştürdü. Yatırımcıları enerji sektörüne davet ediyoruz. Finansal olarak elverişli, tüm taraflara kazandıran, yatırım dostu bir ortam oluşturduk.

MB BAŞKANI ÇETİNKAYA: TÜM POLİTİKA ARAÇLARI ETKİN OLARAK KULLANILACAK

Para politikası tedbirlerinin büyük ölçüde hedeflenen sonuçları verdiğini söyleyen Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, gerektiği durumda ek sıkılaştırma yapılabileceğini belirtti.

SANAYİ ÜRETİMİ ARTTI

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi ocakta yıllık bazda yüzde 2,6 arttı. Beklenti, artışın yüzde 1,9 olacağı yönündeydi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 1,3 yükseldi.

İSTANBUL'UN BANLİYO HATLARI GERİ DÖNÜYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, projeyle ilgili süreç içinde büyük zorluklar yaşandığını belirterek projenin bitim tarihini 2018 yılı sonu olarak belirtti.

MİLYONLARCA ÇALIŞANA İZİN MÜJDESİ

Torba yasanın kabulüyle işçiler artık resmi tatillerini uzatabilme hakkına sahip oldu. Resmi tatil öncesi veya sonrası 1 gün izin kullanarak artık çalışanlar süreyi uzatabilecek

ALMANYA TURİZMDE TÜRKİYE’YE MECBUR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Avcı Almanya’da turizm fuarındaki 3 bin metrekarelik Türkiye standını açtı. TÜRSAB Başkanı Ulusoy, “Alman tur operatörleri Türkiye’ye mecbur” dedi

SABANCI HOLDİNG’DE YENİ ETAP DÖNÜŞÜMLE BAŞLIYOR

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen yeni dönemi bu sözlerle anlattı. Yapılan atamalarla Sabancı Perakende Grup Başkanlığı’na Ata Köseoğlu, Sanayi Grup Başkanlığı’na Cenk Alper ve Çimento Grup Başkanlığı’na Mehmet Hacıkamiloğlu atandı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

VODAFONE ARENA, 2016'NIN EN İYİ STADI

Beşiktaş Kulübüne ev sahipliği yapan Vodafone Arena, 2016'da tüm dünyada açılan statların değerlendirmeye alındığı halk oylamasında ilk sırayı elde etti.

GALATASARAY 3-1 BUDOWLANİ LODZ

2017 CEV Cup Çeyrek Finaller ilk maçında Galatasaray, Budowlani Lodz’u 3-1 yenerek Polonya’da oynanacak rövanş maçı için avantaj sağladı.

PINAR KARŞIYAKA ÇEYREK FİNALDE

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş Sompo Japan, Son 16 Turu rövanş maçında Pınar Karşıyaka’ya 83-90 mağlup oldu bu sonuçla Pınar Karşıyaka çeyrek finale yükseldi. // EGE BASIN GRUBU

İzmir, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.