• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 21 °C

Türkiye Gündemi 7 Ocak 2017

Türkiye Gündemi 7 Ocak 2017
Şırnak'ta Gabar Dağı'nda güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

ŞIRNAK'TA TERÖR OPERASYONU: 2 ASKER ŞEHİT

Şırnak'ta Gabar Dağı'nda güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

TSK'DAN FIRAT KALKANI HAREKÂTI AÇIKLAMASI: 1536 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri 4,5 aydır devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı'nda 1536 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı. TSK'nın yaptığı bilgilendirmede, aynı harekâtta, "PKK/PYD mensubu toplam 306 terörist etkisiz hale getirildi" ifadesi de yer aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “BÜYÜK BİR KATLİAM YAPACAKLARDI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İzmir'deki saldırıda ele geçen mühimmat büyük bir katliam için gelmişlerdi. Büyük bir felaketin önüne geçildi." dedi.

BAKAN BOZDAĞ: “EYLEMİ PKK'NIN YAPTIĞINDA TEREDDÜT YOK”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir'deki saldırıyla ilgili şu ana kadar 18 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bozdağ, "Teröristlerin kimlikleri belirlendi ancak güvenlik gerekçesiyle açıklamıyoruz.  Eylemi PKK'nın yaptığında tereddüt yok" dedi.

BAKAN IŞIK: İNCİRLİK ÜSSÜ BİR NATO ÜSSÜ DEĞİLDİR

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "İncirlik Üssü bir NATO üssü değildir. Bunun herkes tarafından bilinmesi lazım. Türkiye'nin izni ile orada bulunuyorlar." dedi.

KURTULMUŞ'TAN YENİ SURİYE AÇIKLAMASI: GÜCÜMÜZ YETMEDİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Suriye politikası yanlıştı" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Bütün uluslararası camiayı da katarak söylüyorum, Suriye'de uygulanan politika yanlıştı. Türkiye olarak durduğumuz yer doğruydu. Biz Suriye halkının yanındaydık ancak tek başına gücümüz bu savaşı bitirmeye yetmedi" dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN KILIÇDAROĞLU'NA 'İHANET' YANITI

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Anayasa değişikliğine evet demek ihanettir' sözüne ilişkin, "Fevkalade çirkin, yakışıksızdır. Halkın kararına gitmek ihanet olarak nitelendirilemez. İhaneti kimin yaptığını görmek için 15 Temmuz'a gitmek, ihaneti görmek için eski alışkanlıkları devam eden odaklara gitmek lazım." dedi.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ: CHP BU SİSTEMDE EN FAZLA DEĞİŞEN PARTİ OLACAK

AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP'nin "Cumhurbaşkanlığı sistemi"nde en fazla değişen parti olacağını belirterek, "Bu yeni düzen rahatlarını bozacak." dedi.

CHP'DEN TBMM GENEL KURULU İÇİN CANLI YAYIN TALEBİ

CHP Grup başkanvekilleri, pazartesi günü başlayacak olan anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinin TBMM TV'den canlı yayınlanması için Meclis Başkanlığı'na başvurdu.

DEMİRTAŞ: PKK’NIN NE YÖNETİCİSİ, NE ÜYESİ, NE SEMPATİZANIYIM

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında yürütülen ’Cumhurbaşkanı’na hakaret’ soruşturması kapsamında ifade veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ben PKK’nın ne yöneticisi, ne üyesi, ne sözcüsü, ne de sempatizanıyım" dedi.

BAHÇELİ: SOYSUZLARA HAYAT HARAMDIR, BİRİZ VE DE HEP GÜÇLÜYÜZ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bizde devlet ve millet bekasını korumak için er tükenmez, nefer bitmez, nefes dinmez. Soysuzlara hayat haramdır. Biriz ve de hep güçlüyüz." dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: BİR TERÖR ÖRGÜTÜNE MÜTTEFİKİMİZİN SİLAH VERMESİ KABUL EDİLEMEZ

New York’ta açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'de YPG'ye silah desteğinde bulunmasına ilişkin, "Böyle bir terör örgütüne müttefikimizin silah vermesi bizim için kabul edilemez." dedi.

BEYAZ SARAY'DAN İNCİRLİK AÇIKLAMASI

Pentagon sonrası İncirlik Üssü'ne ilişkin bir açıklama da Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'ten geldi. Earnest, İncirlik Üssü'nün kapatılmasının DAEŞ'le mücadele çabalarına zarar vereceğini söyledi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

MALİYE BAKANI AĞBAL'DAN KDV İADESİ MÜJDESİ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, indirimli oranda mal ve hizmet tesliminde bulunan mükelleflere nakden iadelerin aynı yıl içinde yapılacağını belirtti.

'BÜYÜKANNE MAAŞI' AY SONUNDA BAŞLIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Bakanı Müezzinoğlu, "torununa bakan büyükanneye maaş" projesinin bu ay sonunda tamamlanacağını ve 1000 aile ile pilot uygulamanın başlayacağını söyledi.

BAKAN ALBAYRAK: ELEKTRİK VE DOĞALGAZA BU YIL ZAM ÖNGÖRMÜYORUZ

Enerji Bakanı Albayrak, geçen hafta İstanbul'da kesintiye neden olan hatlarla ilgili şu an itibariyle ciddi bir problem olmadığını söyledi. Bakan, 2017'de elektrik ve doğalgazda zam öngörmediklerini söyledi.

ELEKTRİK FİYATLARINA YENİ DÜZENLEME

EPDK, ağır mevsim koşulları sebebiyle enerji fiyatlarında yaşanacak olası artışın tüketiciye yansımaması için serbest piyasaya satılan elektrikte tavan fiyatı düşürdü.

İŞ BANKASI'NA 14.1 MİLYON LİRALIK CEZA TALEBİ

Türkiye İş Bankası, Vergi Denetim Kurulu İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığının yaptığı incelemede bankadan 14,1 milyon lira tutarında ceza talep edildiğini duyurdu.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE 86-79 EA7 MİLANO

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nin 16. haftasında İtalyan temsilcisi EA7 Emporio Armani Milan'ı 86-79 mağlup etti. 

MATEJ MİTROVİC RESMEN BEŞİKTAŞ'TA

Beşiktaş, Hırvat stoper Matej Mitrovic’in transfer sürecinin tamamlandığını KAP’a bildirdi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.