• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 23 °C

Türkiye Gündemi 7 Mart 2017

Türkiye Gündemi 7 Mart 2017
Suriye’nin Halep kentine bağlı El Bab ilçesi kırsalındaki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının görev yaptığı bölgeye Mümbiç’ten PYD tarafından havanlı saldırı düzenlendi.

PYD MÜMBİÇ'TEN TÜRK ASKERİNE SALDIRDI

Suriye’nin Halep kentine bağlı El Bab ilçesi kırsalındaki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının görev yaptığı bölgeye Mümbiç’ten PYD tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Muş 49’uncu Komando Tugayından bölgeye gönderilen 4 uzman çavuş yaralandı.

DARBECİ GENERALLER HÂKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin tutuklu eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Huduti ile bazı generaller, subay, astsubaylar ile erlerin de aralarında bulunduğu 76 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması, bugün Yakınca Spor Salonu'nda görülecek.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM: AVRUPA'NIN MAKSATLI ÇIKIŞLARINA KARŞI GÜZEL BİR MESAJ OLDU

Başbakan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Avrupa'daki toplantılara yönelik ifadelerine ilişkin, "Avrupa'nın ülkemizdeki halk oylamasını yönlendirmeye yönelik bu maksatlı çıkışlarına karşı da böyle bir tutum güzel bir mesaj oldu." dedi.

BEKİR BOZDAĞ'DAN VENEDİK KOMİSYONU RAPORUNA TEPKİ

Adalet Bakanı Bozdağ, Venedik Komisyonu raporunun referandum sürecini etkileme amacı taşıdığını belirterek "CHP'nin internet sitesindeki metinle, neredeyse aynı" dedi.

“REFERANDUMDA 'HAYIR' ÇIKARSA, ERDOĞAN'IN MEŞRUİYETİNİ TARTIŞMAYIZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BEST FM'de yayınlanan 'Konuşan Türkiye' programında Ufuk Karcı'nın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu "Hayır çıkarsa Cumhurbaşkanı'nın istifası mı istenecek?" sorusuna "Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı yine görevine, görev süresinin sonuna kadar devam edecek" yanıtını verdi.

BAHÇELİ'DEN FLAŞ ALMANYA ÇIKIŞI: CUMHURBAŞKANI YALNIZ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya çıkışına destek veren MHP Lideri Bahçeli, "Avrupa’da yeni bir 'Türk ruhu'nu ortaya koymak üzere Sayın Cumhurbaşkanı ile birlikteyim" dedi.

DEVLET BAHÇELİ'NİN ERDOĞAN'A TEKLİFİNE HDP'NİN YORUMU: UÇAKTAN KOL KOLA İNSİNLER

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya tepkisini ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelen açıklamayla ilgili olarak, "Allah onların yolunu açık etsin Avrupa ziyaretinde, hem de kol kola insinler uçaktan" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

ALMANYA: ERDOĞAN'IN NAZİ AÇIKLAMASI KABUL EDİLEMEZ

Almanya Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nazi benzetmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

KURZ'DAN TÜRK YETKİLİLERE: AVUSTURYA'YA GELMENİZİ İSTEMİYORUZ

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Türk yetkililerin ülkesinde referandum kampanyası düzenleyemeyeceğini bir kez daha ilan etti. Kurz'un Lüksemburglu meslektaşı Asselborn ise, Avrupa değerleri ve anayasa değişikliği arasında çelişki bulunduğunu belirtti.

KUZEY KORE'DEN TEHLİKELİ HAMLE: 4 FÜZE

Japon ve Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore’nin Japon Denizi’ne doğru dört balistik füze fırlattığını duyurdu. Kuzey Kore geçen hafta, bölgede başlayan ABD-Güney Kore ortak askeri tatbikatını savaş hazırlığı olarak gördüğünü açıklamıştı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

TÜM DÜNYANIN BEKLEDİĞİ PROJE HAZİRANDA AÇILIYOR

Dünyanın bitmesini beklediği Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi haziran ayında hizmete girecek. Ulaştırma Bakanı Arslan “Projede iki ay içinde inşaat tamamlanacak, Sonraki iki ay da testler yapılıp haziranda hizmete açılacak” dedi.

BİLANÇO UYARISI

Enflasyon düzeltmesi ve kur farklarının zamana yayılması konuları hayata geçmediği için şirket bilançoların olması gerektiğinden kötü gözüktüğüne dikkat çeken TOBB Başkanı, “Maliye bu konuda çalışıyor. Düzenleme olursa şirketlerin krediye ulaşması kolaylaşacak” diye konuştu. 

REKABET KURULU, GOOGLE'E SORUŞTURMA BAŞLATTI

Rekabet Kurulu, Google şirketine hâkim durumu kötüye kullanma ve rekabeti sınırlayıcı davranış nedeniyle soruşturması açtı.

FİTCH’TEN TÜRKİYE DEĞERLENDİRMESİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisini bu yılsonunda yüzde 2,4, gelecek sene ise yüzde 2,8 oranında büyümesinin beklendiğini açıkladı.

ACCORHOTELS VE RİXOS HOTELS STRATEJİK ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALADI

AccorHotels ile Rixos Hotels, lüks otelcilik pazarında büyüme stratejileri çerçevesinde stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

GARANTİ'YE "TÜRKİYE'NİN EN İYİ YATIRIM BANKASI" ÖDÜLÜ

Garanti Bankası, dünyanın önde gelen finans dergilerinden Global Finance tarafından Türkiye'nin En İyi Yatırım Bankası ödülüne layık bulundu.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE 79-76 DARÜŞŞAFAKA

Spor Toto Basket Süper Lig’in 20. haftasında Darüşşafaka Doğuş’u 79-76 mağlup eden Fenerbahçe ligde üst üste 11. galibiyetini aldı.

ANADOLU EFES 81-58 TOFAŞ

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 20. hafta maçında Anadolu Efes, TOFAŞ'ı 81-58 yendi. Bu sonuçla Anadolu Efes ligde 18. galibiyetini alırken, TOFAŞ ise 11. kez mağlup oldu.

ANTALYASPOR 2-3 GALATASARAY

Spor Toto Süper Lig'in 23. hafta kapanış mücadelesinde Galatasaray deplasmanda Antalyaspor'u 3-2 mağlup etti. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.