• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 21 °C

Türkiye Gündemi 4 Şubat 2017

Türkiye Gündemi 4 Şubat 2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pek çok sapkın yapı gibi FETO'cular da yollarını kaybetmişlerdir. Ne olduklarını, kim olduklarını unutarak, her biri sadece sahiplerinin emrettiğini yapan birer mankurta dönmüşlerdir." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: PEK ÇOK SAPKIN YAPI GİBİ FETO'CULAR DA YOLLARINI KAYBETMİŞLERDİR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pek çok sapkın yapı gibi FETO'cular da yollarını kaybetmişlerdir. Ne olduklarını, kim olduklarını unutarak, her biri sadece sahiplerinin emrettiğini yapan birer mankurta dönmüşlerdir." dedi.
 
BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK: 'ABD'YE GİRİŞ YASAĞI KENDİ TARİHİNİ İNKÂR OLUR'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, ABD Başkanı Trump'ın bazı ülke vatandaşları için getirdiği ABD'ye giriş yasağına ilişkin, "ABD göçmenlerin teşkil ettiği bir devlettir, kendi tarihini inkar olur" dedi.
 
İLK KADIN GENERAL ADAYI FETÖ’DEN GÖZALTINDA
Ankara'da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 pilot arasında TSK’nın ilk kadın general adayı Yarbay Bilgehan Bülbül'ün de olduğu ortaya çıktı.
 
GAZETECİ BEKİR COŞKUN'A SORUŞTURMA

Gazeteci Bekir Coşkun hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma açıldı.
 
POLİTİKA                                                                                                   
 
BAŞBAKAN YILDIRIM: TALİHSİZ BİR BEYANAT
Başbakan Binali Yıldırım, "Ana muhalefet partisi genel başkanı 'dayatmayla anayasa olmaz' diyor. Bu, meclisi yok saymaktır. Anayasa mecliste görüşüldü. Millet iradesinin temsili neresidir? Meclistir. Anayasa değişikliği dayatmadır demek siyaseti milli iradeyi inkar etmek demektir. Talihsiz bir beyanattır" dedi.
 
KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEMDE YOK...
MYK toplantısı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Aktay, kabine değişikliği iddialarına ilişkin "Öyle bir konu ne konuşuldu ne de gündeme öyle bir konu gelmiş bulunuyor" dedi.
 
CHP: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ BİR İMZA BEKLİYOR; BİR ŞEYDEN KORKULUYOR
CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, anayasa değişikliği teklifinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hâlâ gönderilmediğini hatırlatarak, "Genel Kurul'da bir dakika, iki dakika söz eklemeleriyle müthiş bir aceleyle Genel Kurul'dan çıkartılan anayasa değişikliği teklifi, günlerdir bir imza bekliyor. Açıkçası çok yorum yapmanın gerekmediğini düşünüyorum. Bir şeyden korkuluyor ki bekletiliyor" dedi.
 
YÜKSEKDAĞ: PYD'Yİ TÜRKİYE'DE AĞIRLAYAN ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU DA BENİMLE YARGILANMALI
HDP’nin tutuklu eş genel başkanı Figen Yüksekdağ, hakkında açılan davada, “O dönemde söylediğim sözlerimi hâlâ savunuyor ve doğruluğunu düşünüyorum” dedi. Yüksekdağ, "Eğer bu suçtan yargılanıyorsam PYD lideri Salih Müslim'i Türkiye'de ağırlayan dönemin başbakanı Davutoğlu, müsteşarlar ve cumhurbaşkanıyla birlikte yargılanmam lazım" görüşünü savundu.
 
SANCAKLI'NIN EŞİ HÜLYA SANCAKLI YAŞAMINI YİTİRDİ

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın intihar girişiminde bulunan eşi Hülya Sancaklı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
 
DÜNYA
 
TÜRK AKIMI ANLAŞMASI ONAYLANDI

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Türk Akımı anlaşmasını onayladı. Projenin her iki hattı da 2019 sonunda hizmete girecek.
 
YUNANİSTAN'DA 8 DARBECİ ASKERİN TAHLİYE TALEBİNE RET
Yunan mahkemesi, 8 darbeci askerin tahliye talebini reddetti. Darbeci askerler tutuklu kalacak. 8 darbeci askerin gözaltı süresi 3 ay uzatıldı.
 
YUNAN SAVUNMA BAKANI KAMMENOS'TAN KARDAK'A ÇELENK
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının hücumbot ile Kardak kayalıkları yakınlarında incelemelerde bulunmasından sonra, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, dün sabah helikopter ile Kardak bölgesine uçarak, 1996 krizinde ölen üç Yunan subayının anısına denize çelenk attı.
 
SURİYE BARIŞ GÖRÜŞMELERİ ERTELENDİ
BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'de 8 Şubat'ta yapılması planlanan barış görüşmelerinin 20 Şubat'a ertelendiğini açıkladı.
 
İRAN'DAN TRUMP UYARISI: ABD'YE ÇOK ŞEYE MAL OLACAK
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD Başkanı Trump'la ilgili, "Dünyada neler olup bittiğini öğrenmesi çok zaman alacak ve bu ABD'ye çok şeye mal olacak." dedi.
 
EKONOMİ 
 
İHRACAT YILA REKORLA BAŞLADI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2017 yılı Ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladı. TİM verilerine göre, Ocak 2017 ihracatı yüzde 15 artışla 10 milyar 528 milyon dolar olurken, son 49 ayın artış rekoru kırıldı.
 
İMALATTA DARALMA 11 AYDIR SÜRÜYOR
Ocak ayında 1 puan artış göstererek 48,7’ye yükselen Türkiye İmalat Sanayi PMI endeksi 11. ayda da referans değerin altında kaldı.
 
EMEKLİLERE BANKA PROMOSYONU İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
Yaklaşık 11,5 milyon emeklinin aylıkları karşılığında banka promosyonu alabilmesini sağlayacak ilk protokol SGK ile Ziraat Bankası arasında imzalandı.
 
ALMAN-TÜRK TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI SLEVOGT: ALMAN FİRMALARI TÜRKİYE'DE KALACAK

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Slevogt, "Darbe girişimi (15 Temmuz'daki darbe girişimi) olmasına rağmen Alman firmaları Türkiye'de kalacak." dedi.
 
SPOR                                                                                                                                                      
 
DYNAMO KURSK 86-79 FENERBAHÇE

Fenerbahçe, Kadınlar Euroleague 11. hafta müsabakasında deplasmanda Rus ekibi Dynamo Kursk’a 86-79 yenildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.