• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 25 °C

Türkiye Gündemi 31 Mart 2017

Türkiye Gündemi 31 Mart 2017
Mardin'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Eğer bugün tek başına Mardin'e yılda en az 10 milyon turist gelmiyorsa bunun nedeni terördür, suçlusu da bölücü terör örgütüdür. Terörün olduğu yere ne yatırımcı gelir ne turist gelir'' dedi.

ERDOĞAN: MARDİN'E YILDA 10 MİLYON TURİST GELMİYORSA BUNUN NEDENİ TERÖR

Mardin'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Eğer bugün tek başına Mardin'e yılda en az 10 milyon turist gelmiyorsa bunun nedeni terördür, suçlusu da bölücü terör örgütüdür. Terörün olduğu yere ne yatırımcı gelir ne turist gelir'' dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: ADİL ÖKSÜZ İLE İLGİLİ SOMUT DETAYLARI GÖRMEK İSTERİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson bir araya geldi. İkili, görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, FETÖ firarisi Adil Öksüz’ün ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından aranmasıyla ilgili, "Bu konunun detaylarını da somut olarak görmek isteriz." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM: MEVCUT SİSTEM TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNE AYAK UYDURAMIYOR

Başbakan Yıldırım, "Bu iki başlılık sorun oluyor. Bu iki başlılık bize zaman kaybettiriyor. Mevcut sistem Türkiye'nin büyümesine ayak uyduramıyor." dedi.

KILIÇDAROĞLU: ADALETE SİYASET BULAŞMIŞ OLACAK

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, anayasa referandumu için ''Bir partinin genel başkanı aynı zamanda hakim tayin edecek. Adalete siyaset bulaşmış olacak. Taraflı bir Cumhurbaşkanı olarak hakim tayin ederse hakime karşı güvensizlik çıkar ortaya'' dedi.

DEMİRTAŞ, ZEYDAN VE TUNCEL AÇLIK GREVİNE BAŞLIYOR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin genel merkezine gönderdiği mesajla açlık grevine başlayacağını açıkladı. Demirtaş açlık grevine gerekçe olarak, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nin müdürünün uygulamalarını ve süren açlık grevlerinin bitirilmesi için adım atmamasını gösterdi. Açlık grevine HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan ve İstanbul'da Silivri Cezaevi'nde tutuklu Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de katılacak.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

50 YIL HAPİS VE AĞIR PARA CEZASI ALABİLİR

Hâkim James C. Francis, iki ayrı suçtan yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akın Atilla’nın 50 yıl hapis ve milyonlarca dolar ağır para cezası alabileceğini söyledi.

MERKEL’DEN TÜRKİYE’YE ÖVGÜ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’nin sığınmacılar konusunda gösterdiği çabayı bir kez daha övdü. Malta’da Avrupa Muhafazakârlar Toplantısı’nda konuşan Merkel, Suriye’deki iç savaş nedeniyle sığınmacı krizi ortaya çıktığında, Avrupa’nın ilgisiz kaldığını ve görmezden geldiğini söyleyerek Avrupa'ya özeleştiride bulundu.

EGE ADALARINA KAPIDA VİZE 1 NİSAN'DA BAŞLIYOR

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu internet sitesinden yaptığı açıklamada, 'kapıda vize' olarak adlandırılan geçici vize uygulamasının 1 Nisan itibariyle başlayıp 30 Eylül'de sona ereceğini duyurdu.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

İZİN VERİLEN TİCARET KAPSAMINDAKİ İŞLER

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla’nın ABD’de tutuklanan ilgili işlemlerin tamamen izin verilen ticaret kapsamındaki işlemler olduğunu vurgulayarak “Çok öncesinden de Halkbank ile bütün bu konuları görüştüğümüzde, bankanın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin izin verdiği çerçevede bir komşu ülke ile ticarete aracılık yaptığı net” dedi.

KDV REFORMU GELİYOR

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bütün sistemi baştan aşağı gözden geçirdiklerini belirterek "KDV reformu yapacağız" dedi.

1.8 MİLYON EVE UCUZ İNTERNET

Ulaştırma Bakanı Arslan, ‘İnternetsiz ev kalmasın’ seferberliğini Kars’ta başlattı. Türkiye genelinde sabit telefon abonesi olmuş ama hiç internet kullanmamış 1.8 milyon haneyi internetle tanıştırmak için Türk Telekom’dan da kâr amacı gütmeyen özel tarife istedi.

BDDK'DAN BANKA VE KREDİ KARTLARINDA DEĞİŞİKLİK

Bankacılık düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) banka kartları ve kredi kartları hakkında yönetmelikte değişiklikte, kart hamilince yapılan talebin en geç yedi gün içinde kart çıkaran kuruluşça yerine getirilmesi zorunlu olduğunu duyurdu.

ALİ KOÇ YAPI KREDİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI SEÇİLDİ

Ali Koç, Yapı Kredi Bankası'nın 28 Mart'ta yapılan Olağan Genel Kurul toplantısı ile yönetim kurulu başkanı oldu. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ne ise Carlo Vivaldi seçildi.

BOOKİNG, REZERVASYONLARI DURDURDU

Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verilen uluslararası seyahat ve rezervasyon sitesi Booking.com, dün sabah itibariyle Türkiye'deki otel ve tesis işlemlerini dondurdu.

AKKUYU NGS'YE KÖRFEZ İLGİSİ

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Başkanı Lihaçev, Körfez ülkeleri ve Rus şirketlerinin Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaat süreciyle ilgilendiğini bildirdi

SATIŞLARI 4'E KATLAYAN ASELSAN KÜRESEL LİGDE 18 SIRA ÇIKTI

Aselsan, son 10 yılda satışlarını 4 kat artırdı. Borsada ise hisse değeri 4 yılda 4 kat yükseldi. Defence News Top 100’de 18 basamak atlayan şirket, akıllı sistem üretiminde iddialı konuma geldi. Kilo başı ihracat fiyatı ise 500 dolar oldu.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE’DEN TFF VE UEFA'YA 220 MİLYON EURO'LUK DAVA

Fenerbahçe, şike iddiası ile Avrupa Kupaları'na katılma yasağı getiren UEFA'ya 120 milyon, TFF'ye 100 milyon euroluk tazminat davaları açacak.

ANADOLU EFES 77-69 OLYMPİAKOS

THY Euroleague'nin 29. haftasında Anadolu Efes kendi sahasında Olympiakos'u konuk etti. Anadolu Efes salondan 77-69 galibiyetle ayrıldı.

BROSE BASKETS 97-99 DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ

THY Euroleague'de Darüşşafaka Doğuş, deplasmanda Brose Bamberg'i uzatma dakikaları sonunda 99-97 yendi ve play-off iddiasını son haftaya taşıdı. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.