• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 23 °C

Türkiye Gündemi 3 Mart 2017

Türkiye Gündemi 3 Mart 2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda 3 milyon mülteciyi ülkemizde barındırıyoruz. Yaptığımız harcama 26 milyar doları bulmuştur. Ne yazık ki ne AB ne BM Mülteciler Konseyi verdiği sözde durmuştur." dedi.

ERDOĞAN: NE AB NE BM MÜLTECİLER KONSEYİ VERDİĞİ SÖZDE DURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda 3 milyon mülteciyi ülkemizde barındırıyoruz. Yaptığımız harcama 26 milyar doları bulmuştur. Ne yazık ki ne AB ne BM Mülteciler Konseyi verdiği sözde durmuştur." dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: ‘TERCİHİNİZİ YAPIN! YA ONLAR, YA BİZ’

Uluslararası Ombudsmanlık Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, YPG'ye destek veren ABD'ye net bir uyarıda bulunarak 'Tercihinizi yapın, ya onlarla yola çıkacaksınız, ya da bizle' dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: YPG MÜNBİÇ'TEN ÇEKİLMEZSE VURACAĞIMIZI SÖYLEDİK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin daha önce verdiği çekilme sözlerini hatırlattı ve "El Bab'dan sonra Menbic'e doğru gideceğiz. Operasyon henüz başlamadı, taciz ateşi olabilir. ABD askerlerinin o bölgede olduğunu biliyoruz. Menbic'ten YPG'lilerin çekilmesini istiyoruz. Çekilmezlerse vuracağımızı daha önce söyledik" dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ: TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "'Karargâh rahatsız' manşeti, TSK'nın sivil iradenin emrinde çalışmasından rahatsız olanların ortaya koyduğu rahatsızlıktır. Yoksa Türkiye artık eski Türkiye değil." dedi.

HAMZAÇEBİ: TÜRKİYE İKİ SEÇENEKTEN BİRİNİ SEÇMEYE ZORLANIYOR

TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, ''Referandumda vatandaşlarımızın önüne iki seçenek konulacak. Birincisi; demokrasi ve özgürlükler, İkincisi ise otoriter, tek adam rejimi. Türkiye bu iki seçenekten birini seçmeye zorlanıyor." dedi.

HDP KAMPANYAYA BAŞLADI

HDP, başkanlık sistemine ‘Hayır’ kampanyasını İstanbul, Diyarbakır ve İzmir’de eş zamanlı olarak başlattı. İstanbul'daki toplantıda konuşan parti sözcüsü Osman Baydemir, "Bu pakette Kürtler, Aleviler, demokrasi, adalet, özgürlük var mı? Al birini, vur ötekine 'Topunuza Hayır" dedi.

MHP İLK MİTİNGİNİ ELAZIĞ'DA YAPACAK

MHP, halk oylaması öncesi ilk mitingini 18 Mart'ta Elazığ'da yapacak. MHP Elazığ İl Başkanı Demir, "Mitinglerin Elazığ'da başlatılması şehrimiz ve teşkilatımız adına bizi onurlandırmıştır." dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

ALMANYA'DA BELEDİYE BAKAN BOZDAĞ'IN KATILACAĞI TOPLANTIYI İPTAL ETTİ

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin Gaggenau kentinde yapılması öngörülen ve konuşmacı olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılacağı duyurulan toplantı için verilen izin geri çekildi. Bakan Bozdağ,"Teröriste toplantı izni veren Almanya'nın benim katılacağım bir toplantıyı iptal etmesini kabul edemeyiz. Demokrasiye de hukuk devleti ilkesine de sığmaz" dedi.

YPG, MENBİC'İN BATISINI ESAD'A BIRAKTI

ABD'nin destek verdiği YPG, Menbiç'in batısını Rusya ile yaptıkları bir anlaşma uyarınca Suriye hükümetinin denetimine teslim ettiklerini bildirdi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BİZ DAHA İYİ YÖNETİYORUZ

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, el konulup TMSF’ye devredilen 800 FETÖ şirketinin, sahiplerinden daha iyi yönetildiğini ve kâr ettiklerini savundu. Canikli, bu şirketlerden yaklaşık 10 grubun sahiplerine iade edildiğini belirtirken, zarar eden ve devletin işletmesi mümkün olmayan şirketlerin ise satışa çıkarıldığını söyledi.

BAKAN ÖZLÜ: ANTARKTİKA'DA BİLİMSEL ÜS KURACAĞIZ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Antarktika'da araştırma üssü kurulmasına ilişkin, "Biz buraya üs kuracağız, bilimsel araştırmalar yapacağız. Sürekli orada kalacağız. Biz de oradayız, bir bakıma orada hak iddia ediyoruz." dedi.

OTO PAZARI SERT FREN YAPTI

Türkiye’de otomobil ve hafif ticari araç satışları, 2017’nin şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11.09 düşüşle 46 bin 965 adet oldu.

İSTANBUL'A YENİ METRO HATTI GELİYOR

İstanbul'da yeni bir metro çalışması için düğmeye basıldı. Sefaköy - Beylikdüzü hattı D-100 karayoluna ve metrobüse paralel yapılacağından Avrupa yakasındaki ulaşım ağının en önemli metrosu olacak.

FORBES TÜRKİYE 'EN ZENGİN 100 TÜRK' LİSTESİNİ AÇIKLADI

Forbes Türkiye'nin bu yıl 12'ncisini hazırladığı 'En Zengin 100 Türk' listesinde birinci sırada 3 milyar 700 milyon dolarlık servetiyle Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker yer aldı.

İTO BAŞKANI ÇAĞLAR: YEMEK ÇEKLERİNDE ISKONTONUN KALDIRILMASI YARARLI

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, yemek çeklerinde ıskonto uygulamasının kaldırılmasının yararlı olacağını belirterek, ıskontonun kalkması halinde restoran ve yemek kartı firmaları arasında tartışmaya neden olan komisyonların yüzde 3-4 seviyesine çekilebileceğine inandıklarını bildirdi.

OTO PAZARI SERT FREN YAPTI

Türkiye’de otomobil ve hafif ticari araç satışları, 2017’nin şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11.09 düşüşle 46 bin 965 adet oldu.

KİPA’YLA HEDEF BÜYÜTEN MİGROS 5.500 KİŞİ ALACAK

Kipa hisselerini satın alma sürecini tamamlayan Migros, bu yıl 5 bin 500 kişiyi daha işe alarak 45 bin çalışana ulaşmayı planlıyor. Genel Müdür Özgür Tort “Migros 4 yılda ikiye katlanacak” dedi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

ZALGİRİS KAUNAS 67-76 FENERBAHÇE

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'ndeki 24. hafta karşılaşmasında konuk olduğu Litvanya temsilcisi Zalgiris'i 76-67 yendi.

GALATASARAY ODEABANK 87-84 REAL MADRİD

Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 24. hafta karşılaşmasında Galatasaray Odeabank, sahasında Real Madrid'i 87-84 yendi. 

KAYSERİSPOR 0-3 FENERBAHÇE

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe deplasmanda Kayserispor'u 3-0 mağlup etti. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.