• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 25 °C

Türkiye Gündemi 29 Mart 2017

Türkiye Gündemi 29 Mart 2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsviçre'de terör örgütü yandaşlarının düzenlediği mitinge ilişkin, "15 Temmuz'da F-16'larla bizi yolumuzdan döndüremediler, bunların kıytırık pankartı mı bizi yolumuzdan döndürecek." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KIYTIRIK PANKART MI BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsviçre'de terör örgütü yandaşlarının düzenlediği mitinge ilişkin, "15 Temmuz'da F-16'larla bizi yolumuzdan döndüremediler, bunların kıytırık pankartı mı bizi yolumuzdan döndürecek." dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: AB ÇOK ŞEY KAYBEDER

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ile ilişkilerin bozulmasının Avrupa Birliği'ne (AB) çok şey kaybettireceğini dile getirerek, Avrupa'yı referandum konusunda Türkiye'nin iç işlerine karışmaması için uyardı.

DIŞİŞLERİ: KÜRT YÖNETİMİ BAYRAĞI ASMAK IRAK ANAYASASINA AYKIRI

Dışişleri Bakanlığı, "Kürt yönetimi bayrağı asmak Irak anayasasına aykırı, Kürt yönetimi bayrağının asılmasını doğru bulmuyoruz" açıklamasında bulundu.

HRANT DİNK CİNAYETİ SORUŞTURMASINDA 8 ŞÜPHELİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheli, ''silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından tutuklanmaları talebiyle hâkimliğe sevk edildi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN 'ÜLKÜCÜLER' AÇIKLAMASI

Sakarya’da konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Bahçeli'ye küsenlerin referandumda 'Hayır' oyu verecek olmasına üzüldüğünü' dile getirdi. "Bir ülkücü, bir milliyetçi kendi nefsine yenilip de PKK'lılarla aynı safta yer alamaz" dedi.

KILIÇDAROĞLU: SAYIN CUMHURBAŞKANI'NIN 'HAYIR ÇADIRINI' ZİYARETİ GÜZEL BİR OLAY

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kendisine gelen anketlerde 'hayır' oylarının önde olduğunu açıklayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hayır' çadırını ziyaret etmesiyle ilgili de 'Güzel bir olay, hayırlı bir iş.' yorumunda bulundu.

‘KCK ANA DAVASI’NDA KARAR AÇIKLANDI: AHMET TÜRK VE HATİP DİCLE DÂHİL 111 KİŞİYE HAPİS CEZASI

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 yıldır görülen 154 sanıklı “KCK Ana Dava”da 111 kişiye ceza verildi. 43 sanık beraat etti. Dava süresince yaşamını yitiren 4 sanığın dosyası düşürüldü. DTK Eş Başkanı Hatip Dicle'ye 9 yıl, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk'e 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE CASUSLUK SUÇLAMASI

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Türkiye'den Almanya'da yaşayan Türklere karşı casusluk faaliyeti yürütmemesini istedi. Alman medyasında çıkan haberlerde, Türk istihbarat örgütlerinin Almanya'daki Fethullah Gülen hareketi destekçileri hakkında istihbarat topladıkları iddiası yer almıştı.

RUSYA: ABD, RAKKA'DA KÖPRÜLER VE BARAJLARI VURUYOR

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekât Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, koalisyon uçaklarının Suriye'de dört köprü yıktığını ve Rakka'ya ulaşımın sekteye uğradığını söyledi.

BM: MİLYONLARCA ORTA DOĞULU AÇLIK İÇİNDE YAŞIYOR

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki savaşlar nedeniyle 30 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle yüz yüze olduğunu belirtti.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

HALKBANK GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MEHMET HAKAN ATİLLA ABD'DE TUTUKLANDI

Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Mehmet Hakan Atilla, ABD New York’ta bulunan John Kennedy Havalimanı’nda gözaltına alınarak tutuklandı.

ULAŞTIRMA BAKANI HAYDARPAŞA İÇİN TARİH VERDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "2018 yılı sonunda her iki banliyö sistemini de Gebze Haydarpaşa, Kazlıçeşme Halkalı'yı metro standardına çevirmiş olacağız Marmaray'daki metro araçları çalışacak orada. Ve burası kesintisiz hale gelecek" dedi.

ALTAY TANKINA YENİ MOTOR İÇİN UKRAYNA İLE ANLAŞILDI

Milli imkânlarla üretilen Altay Ana Muharebe Tankı için aranan motor Ukrayna'da bulundu. Başbakan Yıldırım'ın Ukrayna Başbakanı Groysman ile yaptığı görüşmede ön anlaşma imzalandı

81 İL İÇİN DOĞALGAZ İHALESİ TAMAMLANDI

Dün yapılan Hakkâri, Şırnak, Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi dağıtım lisansı ihaleleriyle doğalgaz dağıtım faaliyeti Türkiye'nin 81 iline yayıldı. Doğalgaz piyasasına yapılan yatırımların değeri de 12.8 milyar lirayı buldu.

ÖZDEMİR: RUSYA'DA YENİ İŞLER PEŞİNDEYİZ

"Rusya'da yeni işler peşinde olduklarını ve şu anda önemli altyapı projeleriyle ilgili ihalelere girdiklerini belirten Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, “Limak olarak 2017'de de yine yüzde 20 artışla 4,8 milyar dolar ciroya ulaşmayı tahmin ediyoruz" dedi.

TÜRKİYE'DE KONUT FİYATLARI YILLIK YÜZDE 12.97 ARTTI

Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre, Türkiye'de konut fiyatları Ocak ayında önceki aya göre yüzde 1.16 ve geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12.97 arttı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

DURSUN ÖZBEK: İHRACIN NEDENİ AİDAT DEĞİL TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTISI

Galatasaray'da olaylı geçen Mali Genel Kurul sonrası Başkan Dursun Özbek, Hakan Şükür ve Arif Erdem hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek, "Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihracının ana sebebi aidat ödenmemesi değil, terör örgütü bağlantısıdır." dedi.

GALATASARAY 3-0 DİNAMO KAZAN

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, CEV Cup yarı final ilk maçında Rus ekibi Dinamo Kazan’ı, Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada 3-0 yendi.

TRENTİNO DİATEC 3-0 FENERBAHÇE

CEV Cup Erkekler Yarı Final İlk maçında İtalyan temsilcisi Trentino Diatec ile PalaTrento'da karşı karşıya gelen Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, mücadeleden 3-0 mağlup ayrıldı. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.