• BIST 9888.72
  • Altın 2872.825
  • Dolar 34.1488
  • Euro 37.9679
  • İzmir 27 °C

Türkiye Gündemi 24 Kasım 2016

Türkiye Gündemi 24 Kasım 2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye'nin AB üyelik müzakereleri için oylama yapacaklarmış. Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: AP OYLAMASININ KIYMETİ HARBİYESİ YOKTUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye'nin AB üyelik müzakereleri için oylama yapacaklarmış. Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur." dedi.

BAKAN SOYLU: FETÖ NEDENİYLE 21 BİN 929 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ soruşturmasında 21 bin 929 kişinin ihraç edildiğini açıkladı. Soylu, “9 bin 786 kişi tutuklandı. 3 bin 569 kişi ise göreve iade edildi” dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ TASARIDAN ÇIKARILDI

Adalet Komisyonu’na çekilen cinsel istismar düzenlemesi, komisyonda yapılan oylama sonucu tasarıdan çıkarıldı. 48 maddelik yasada bir madde üzerinde kamuoyunda tartışma olmuştu. Bunun üzerine AK Parti yasayı yeniden Adalet Komisyonu'na çekme kararı almıştı.

BAKAN BOZDAĞ: ALGI KURBANI OLDUK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Komisyonu'nda geri çekilen cinsel istismar önergesine ilişkin "Bu tartışmalar sonunda bizim muradımız dışında bu eklenen fıkranın bir algı kurbanı olduğunu çok net bir şekilde görme durumu söz konusu oldu. Esasında biz burada milletimizin talebine uyuyoruz, doğruyu yapmaktan vazgeçerek" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 24 KASIM MESAJI: EĞİTİM SİSTEMİNİN İÇİNDE BULUNDUĞU TABLO DEĞİŞMEK ZORUNDA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, "OHAL döneminde binlerce öğretmen anayasal bir hak olan sendika üyeliği nedeniyle görevinden uzaklaştırıldı veya açığa alındı. On binlerce öğretmenin lisansı iptal edildi. Öğretmenlerin ve eğitim sisteminin içinde bulunduğu bu acı tablo değişmek zorundadır" dedi.

SELİN SAYEK BÖKE: EKONOMİK KRİZ KÜRESEL DEĞİL, 3 EKİM'DE BAŞLADI

CHP MYK sonrasında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Türkiye'deki ekonomik krizin "küresel" bir kriz olmadığını belirtti. Avrupa'ya seslenen Böke, "Türkiye, Erdoğan’dan büyüktür" dedi.

MHP'Lİ KARAKAYA: KİMSEYLE GİZLİ GÖRÜŞME YOK

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, anayasa değişikliği tartışmalarına ilişkin, "MHP bu konuda kimseyle gizli bir anlaşma yapmış değil, kimseyle gizli bir görüşme yapmış değil. Saklı gizli görüşme yok. Bugün vermiş olduğu bir karar yok" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

OYLAMA ÖNCESİ MERKEL'DEN TÜRKİYE ÇIKIŞI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'de basın özgürlüğüne dair sınırlamaları eleştirdiklerini ancak Ankara ile diyaloğun sürmesi gerektiğini belirtti.

PYD LİDERİ MÜSLİM İÇİN KIRMIZI BÜLTEN TALEBİ

Ankara, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD lideri Salih Müslim için kırmızı bülten talep edecek.

ÇİPRAS'TAN LOZAN AÇIKLAMASI

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Lozan Anlaşması'ndan kimsenin şüphe etmediğini ve bunu Türkiye'nin anlaması gerektiğini belirtti.

HAMANEY'DEN ABD'YE SERT SÖZLER

İran'ın dini lideri Hamaney, "ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları uzatma kararı nükleer anlaşmanın ihlali olabilir. Tahran kesinlikle misillemede bulunacaktır" dedi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                        ___         ______

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 'HEP DOLARIN BASKISI ALTINDA KALMAMALIYIZ'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, reel faizin yüksek olduğuna dikkat çekerek, "Merkez Bankası'na müdahale yetkim yok ama ben de eleştirimi yapacağım. Halkın karşısında tokadı yiyen benim" dedi. Erdoğan, bankalara "faizi makul seviyelere çekin" çağrısı yaptı.

ŞANGAY 5'LİSİNDE TÜRKİYE'YE İLK GÖREV

Türkiye, Şangay Enerji Kulübü'nün 2017 dönem başkanı oldu. İlk kez üyeler dışında bir ülkeye başkanlık verildi.

ENERJİ SANTRALLERİNDE 'YERLİ ÜRETİM' İÇİN 'MİLYONLUK' ATAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının çıkardığı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) Yönetmeliği ile artık yenilebilir enerji kaynak alanları oluşturulacak. Bu sayede hem güneş, hem de rüzgâr enerji santrallerine dayalı elektrik üretiminin gerçekleştirilmesi hız kazanarak, yerli enerji üretimi ile dışa bağımlık azalacak.

YEDİ YENİ HAVALİMANI DAHA GELİYOR

Her 100 kilometrede bir havalimanı projesi kapsamında Yozgat, Rize-Artvin, Bayburt-Gümüşhane (Salyazı), Niğde-Aksaray, Karaman, İzmir Çeşme Alaçatı ve Batı Antalya havalimanlarının yapımı planlanıyor.

GEBZE-HALKALI TREN HATTI 2018'DE HİZMETE GİRECEK

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdürü İsa Apaydın, “(Gebze-Halkalı Tren Hattı) Şu anda çalışmalarımız iyi gidiyor, belli bir hıza ulaştık. Banliyö rehabilitasyonu çalışmalarında bir takım sıkıntılar oldu ama şu anda aşıldı. 2018’in sonuna doğru inşallah İstanbul’da hizmet edebilecek” dedi.

EKİMDE KONUT SATIŞLARI YÜZDE 25 ARTTI

Türkiye genelinde Ekimde 130 bin 274 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 19,6, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 25,1 artış gösterdi.

YETERLİLİK BELGESİZ İŞÇİ ÇALIŞTIRANA PARA CEZASI

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan, 1 Ocak 2017'den itibaren zorunluluk kapsamındaki mesleklerde belgesiz işçi çalıştıran işverenlere, kişi başına 527 lira idari para cezası kesileceğini söyledi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

BEŞİKTAŞ: 3 - BENFİCA: 3

Beşiktaş ile Benfica, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. haftasında karşı karşıya geldi. Karşılaşma, 3-3'lük beraberlikle sona erdi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.