• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 23 °C

Türkiye Gündemi 23 Şubat 2017

Türkiye Gündemi 23 Şubat 2017
Milli Savunma Bakanı Işık, ''Münbiç ve Rakka birbirinin alternatifi değil. Münbiç'ten PKK/PYD unsurlarının çekilmesi konusunda ABD'nin Türkiye'ye taahhüdü var.

BAKAN IŞIK MÜNBİÇ VE RAKKA BİRBİRİNİN ALTERNATİFİ DEĞİL

Milli Savunma Bakanı Işık, ''Münbiç ve Rakka birbirinin alternatifi değil. Münbiç'ten PKK/PYD unsurlarının çekilmesi konusunda ABD'nin Türkiye'ye taahhüdü var. Eğer bunu ABD yapmazsa Türkiye operasyonu mutlaka değerlendirecektir'' dedi.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK REFERANDUM SONRASI

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, ilk aşamada 80,000 Suriyeliye Türk vatandaşlığı verilmesi için çalışmaların sürdüğünü ancak tartışmaları önlemek için bu yöndeki adımın 16 Nisan'daki referandum öncesi atılmadığını söyledi.

TSK’DA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI KALKTI

Milli Savunma Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle, Genelkurmay karargahı, kuvvet komutanlıkları ve bağlı birliklerde görev yapan kadın subay ve astsubaylar başörtüsü takabilecek.

İSTANBUL'DAKİ 15 TEMMUZ ANA İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul’daki yürütülen “Ana iddianame” başsavcılık tarafından onaylandı. İddianamedeki şüpheliler için 92 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÖLDÜRMEYEN HER DARBE GÜÇLENDİRİR

15 Temmuz'a vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz bir kez daha göstermiştir ki; öldürmeyen her darbe güçlendirir. Türkiye krizlerden darbelerden güçlenerek çıkmayı başarmış bir ülkedir. Bizim kitabımızda geriye gitmek yoktur" diye konuştu. Erdoğan, AK Parti, MHP, CHP ve HDP tabanına 'Gelin bu büyük tarihi reformda bir konsolidasyona gidelim' çağrısı yaptı.

BAŞBAKAN: EVET DE HAYIR DA ÇIKSA ÜLKE BÖLÜNMEZ

Başbakan Binali Yıldırım "15 yıldır şeytan taşlamaktan başka bir şey yapmadık. İki başlı sistem yürümez. Evet de çıksa hayır da çıksa ülke bölünmez" dedi. MHP liderinin idam çıkışıyla ilgili de konuşan Yıldırım, İdam cezasını referandum sonrası MHP ile konuşuruz" ifadesini kullandı.

BÖKE: TÜRKİYE, DAHA AYDINLIK GÜNLERE DOĞRU HIZLA YOL ALIYOR

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, ülke genelinde "hayır" deme iradesinin güçlendiğini belirterek, "Türkiye, daha aydınlık günlere doğru hızla yol alıyor. Çok hayırlı bir geleceğin kapısı aralanıyor." dedi.

HDP'Lİ ALTAN TAN İÇİN 38,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan hakkında 5 ayrı suçtan 38,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: KENDİMİ SAVUNMAK ZORUNDA HİSSETMİYORUM

Edirne'de cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş SEGBİS yoluyla ifade verdi. Demirtaş "Davanın bu aşamada bekletici sorun kabul edilerek, durdurulmasını talep ediyorum" dedi. 'Kendimi savunmak zorunda hissetmiyorum' diye de ekledi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN DARBECİ ASKERLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerle ilgili açıklamada bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias, her türlü darbe teşebbüsüne karşı olduklarını vurgulayarak, "Bilseydik o helikopteri ülkeye sokmazdık" dedi.

KKTC, KIBRIS TOPLANTISINA KATILMAYACAK

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Rum tarafının Enosis kararına ilişkin geri adım atmadığı gerekçesiyle bugünkü liderler toplantısına katılmayacağı bildirildi.

AF ÖRGÜTÜ: OHAL DÖNEMİNDE TÜRKİYE'DEKİ MUHALEFETE BASKI ARTTI

Londra merkezli insan hakları kuruluşu Amnesty International (Uluslararası Af Örgütü) her yıl açıkladığı küresel görünüm raporunda, Türkiye'de muhaliflere uygulanan baskının arttığını vurguladı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

KAPASİTE KULLANIM ORANI ŞUBATTA YÜZDE 75.4 OLDU

Kapasite kullanım oranı şubat ayında 0.1 puan azalarak, yüzde 75.4 oldu. Şubat ayında, dayanıklı ve dayanıksız tüketim mallarında artış; gıda ve içecekler, yatırım malları ve ara mallarında azalış gözlendi.

TOKİ ARSASINA 900 MİLYON LİRA TEKLİF

Küçükçekmece'de yer alan 20 bin 776 metrekarelik TOKİ arsası için yapılan ihalesinin ikinci oturumda, arsa satış karşılığı toplam satış geliri için 900 milyon lira, idare payı geliri için 324 milyon lira teklif sunuldu.

'3. HAVALİMANI PROJESİNDE TÜM İŞLER PLANLANDIĞI ŞEKİLDE'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. Havalimanı projesinin planlandığı şekilde yürüdüğünü belirterek, "Projenin ilk fazını 2018'in ilk çeyreğinde devreye sokmayı hedefliyoruz." dedi.

BAKAN ALBAYRAK: YERLİ KAYNAKTAN ENERJİ ÜRETİMİNİ ÜÇTE İKİYE ÇIKARMALIYIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Önümüzdeki 10 yılda yerli kaynakların payını en az üçte iki artırmamız lazım. Bunun için altyapı, yasal düzenleme, teşvik, mevzuat, hep birlikte omuz omuza çalışacağız" dedi.

KOÇ HOLDİNG DÜŞÜNCE KURULUŞUNA ORTAK OLDU

Koç Holding, İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Chatham House'un kurumsal ortağı ve "Türkiye Projesi̇"ni̇n ana destekçisi̇ oldu.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE AVRUPA'YA VEDA ETTİ

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda, 1-0'lık yenilginin rövanşında konuk ettiği Rus ekibi Krasnodar'la 1-1 berabere kalarak Avrupa'ya veda etti.

FENERBAHÇE EUROLEAGUE’DE ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİ

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde grup maçlarının bitimine 2 hafta kala gruptan ikinci sırada çıkmayı garantileyen Fenerbahçe, son hafta maçında karşılaştığı Mersin Büyükşehir Belediye’yi 75-52 yendi ve çeyrek finale yükseldi.  // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.