• BIST 9891.82
  • Altın 2883.89
  • Dolar 34.1471
  • Euro 38.0345
  • İzmir 29 °C

Türkiye Gündemi 2 Kasım 2016

Türkiye Gündemi 2 Kasım 2016
Terör örgütü PKK'ya yönelik eylül ve ekim aylarında düzenlenen operasyonlarda bin 528 terörist etkisiz hale getirildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA İKİ AYDA AĞIR DARBE

Terör örgütü PKK'ya yönelik eylül ve ekim aylarında düzenlenen operasyonlarda bin 528 terörist etkisiz hale getirildi.

BAKAN IŞIK: “HER ŞEYE HAZIR OLMALIYIZ”

A Haber'de soruları yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, sınıra yapılan zırhlı araç sevkiyatına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Işık, "Her ihtimale hazırlık yapma durumundayız" dedi..

RTÜK'E FETÖ OPERASYONU: 21 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında RTÜK'e düzenlenen operasyonda, aralarında bir daire başkan yardımcısı ile üst kurul uzman ve uzman yardımcılarının da bulunduğu 28 kişiden 21'i gözaltına alındı.

CUMHURİYET GAZETESİ İCRA KURULU BAŞKANI AKIN ATALAY HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında, gazetenin icra kurulu başkanı Akın Atalay hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM: İDAM KONUSUNDA SINIRLANDIRILMIŞ BİR DÜZENLEME YAPILABİLİR

Başbakan Yıldırım, idam tartışmalarına ilişkin, "Diğer siyasi partilerle bu konuda bir mutabakat sağlanırsa milletin umumi arzusu olan, sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir. Bu çerçevede Sayın Bahçeli'nin düşüncesini dikkate alacağız" dedi.

KILIÇDAROĞLU BİNALİ YILDIRIM'I HEDEF ALDI, BAHÇELİ'YE ÇAĞRI YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başkanlık gelmezse Türkiye bölünür" sözleri nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım'ı hedef aldı, "Türkiye'nin bölünmesinden söz eden bir kişi başbakanlık koltuğunda oturamaz" dedi. Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli'ye de "Başkanlık sistemi Türkiye'yi bölme projesidir" diye çağrıda bulundu.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: CUMHURİYET'İ ELE GEÇİRMEYİ DÜŞÜNÜYORLAR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Cumhuriyet’in başına gelenleri biliyorsunuz. Neredeyse bütün köşe yazarlarını yaşına bakmaksızın ki bazıları ağır hasta, gözaltına alıp hücrelere doluşturdular. Şimdi Cumhuriyet’e nasıl kayyum atayabiliriz diye hesap yapıyorlar" dedi.

BAHÇELİ'DEN ''İDAM'' AÇIKLAMASI: AKP HAZIRSA, MHP DÜNDEN VARDIR

MHP Lideri Bahçeli, idam cezası tartışmasıyla ilgili ''AKP hazırsa, MHP dünden vardır. Sayın Başbakan’a diyorum ki gelin bu işi bitirelim, milletimize ve ülkemize düşmanlık yapanların hakkından gelelim'' dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

"IRAK'IN İŞGALİ TÜRKİYE'NİN PARÇALANMASINA NEDEN OLUR"

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Irak'ın Ankara'yla savaşmak istemediğini ancak savaşa hazır olduğunu söyledi.

IRAK ORDUSU MUSUL'A GİRDİ, SOKAK ÇATIŞMALARI YAŞANIYOR

Irak ordusu Musul kent merkezine girdi. IŞİD'in mukavemetini püskürten ordu güçleri, kentin doğu mahallesi olan Gorcelil'de kontrolü sağlarken, sokak çatışmaları da sürüyor.

RUSYA: SURİYE'DE BARIŞ GÖRÜŞMELERİ SÜRESİZ ERTELENDİ

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye barış görüşmelerinin yeniden başlamasının süresiz olarak ertelendiğini söyledi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

MALİYE BAKANI AĞBAL'DAN ÖTV ZAMMI AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Ağbal, araçlara 50 bin lira zam geliyor iddiasına ilişkin, "Bunların hepsi külliyen yanlış değerlendirmelerdir. Hiçbir şekilde piyasaya ifade edilen şekilde bir artış planımız söz konusu değildir." dedi.

İHRACAT YÜZDE 4,6 DÜŞTÜ

İhracat ekim ayında yüzde 4,6 düşüşle 11,73 milyar dolar olarak açıklandı. TİM Başkanı Büyükekşi, dünya ticaretinde bir daralma olduğunu ve ihracatın rakamının diğer ülkelere oranla olumlu olduğunu söyledi.

OTOMOTİV İHRACATI 9 AYDA YÜZDE 11 ARTTI

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından hazırlanan "2016 yılı 3. çeyrek otomotiv sanayii dış ticaret raporu" yayımlandı. Buna göre 2016'nın 9 ayında Türkiye'nin toplam ihracatı yüzde 3 azalırken, otomotiv endüstrisinin ihracatı yüzde 11 artış gösterdi.

ANADOLU YILDIZLARI

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından Fibabanka ve Vodafone ana sponsorluğunda düzenlenen Anadolu Markaları Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. ‘Büyük İşletmeler’de kendi kategorilerinde Makro, Ulusoy ve Yataş ‘Küçük İşletmeler’de ise Bilge Çiftliği birincilik ödülü kazandı.

İSTANBUL SANAYİ ODASI: BBC TÜRKİYE'NİN İMAJINI HEDEF ALIYOR

İstanbul Sanayi Odası, BBC’nin "Çocuk mülteciler Türkiye'de tekstil atölyelerinde çalıştırılıyor" haberlerinin asılsız olduğunu, 3 milyon Suriyeli'ye kucak açan Türkiye'nin imajının bu tür haberlerle hedef alındığını bildirdi.

ARÇELİK, PAKİSTAN'DA DAWLANCE'I SATIN ALDI

Arçelik, Pakistan'da Dawlance markasıyla dayanıklı tüketim mallarının üretim ve satışını yapan şirketleri 243.2 milyon dolar bedelle satın alacağını açıkladı.

MANİSA'YA 50 MİLYON DOLARLIK JEOTERMAL YATIRIMI

Soyak Enerji, Manisa'da yapacağı 50 milyon dolar maliyetli 10,5 megavatlık jeotermal santral için üretim lisansı ve finansman çalışmalarını tamamladı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

BEŞİKTAŞ 1-1 NAPOLİ

Beşiktaş-Napoli UEFA Şampiyonlar Ligi rövanş maçında karşı karşıya geldi. Karşılaşma, 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

AEK-BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN MAÇ SONUCU: 78-88

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş Sompo Japan, Yunanistan deplasmanında AEK’yı 78-88 ile mağlup ederek grupta yenilgisizliğini sürdürdü. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.