• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 25 °C

Türkiye Gündemi 15 Mart 2017

Türkiye Gündemi 15 Mart 2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan diplomatik kriz üzerinden Hollanda'yı eleştirdi ve "Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİZ HOLLANDA'YI SREBRENİTSA KATLİAMINDAN TANIRIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan diplomatik kriz üzerinden Hollanda'yı eleştirdi ve "Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız" dedi.  Avrupa'da yaşayan Türklere de seslenen Erdoğan, Merkel ve Rutte'yi kastederek "Sakın ha bu ikiliye oy vermeyin" diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM: HOLLANDA BAŞBAKANI BU KONUDA ÖZÜR DİLEDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşmesine ilişkin, "Bizim maslahatgüzarı ve başkonsolosu bir ara gözaltına aldılar sonra bana bunun yanlışlıkla olduğu söylendi ve bu konuda Başbakan telefonda özür diledi" dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: AVRUPA VİZE KONUSUNDA BİZİ OYALAMASIN

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Eğer vize serbestisi gelmezse göç anlaşmasıyla ilgili adımları atacağız çünkü anlaşmanın gereği şuydu; Avrupa, vize konusunda bizi oyalamasın, biz de gereğini yapacağız." dedi.

NUMAN KURTULMUŞ: EKONOMİK YAPTIRIMLAR DA GELEBİLİR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, CNN Türk’te Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in konuğu oldu. Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz hakkında konuşan Kurtulmuş, "ekonomik yaptırımlar da ileride gelebilir." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

TBMM 21 MART'TA TATİLE GİRİYOR

TBMM Genel Kurulu, 21 Mart Salı gününden itibaren referanduma kadar çalışmalarına ara verecek. 

KILIÇDAROĞLU: BU AVRUPALILAR REFERANDUMDA EVET ÇIKSIN İSTİYOR

Almanya ve Hollanda ile yaşanan krizi değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu Avrupalılar referandumda 'evet' çıksın istiyor" dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'a bir günde Hollanda Başbakanı'yla 8 kez ne konuştuğunu sordu.

HDP: "BU İSLAMOFOBİ" DİYORSUNUZ, ROTTERDAM'IN BELEDİYE BAŞKANI MÜSLÜMAN; EL İNSAF!

Hollanda'yla yaşanan diplomatik krizle ilgili olarak hükümete tepki gösteren HDP parti sözcüsü Osman Baydemir, "Diyorlar ki, 'Bu saldırı İslamofobidir.' Allah’tan korkun, Rotterdam’ın belediye başkanı Fas asıllı bir Müslüman" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

BİR YASAK DA AVUSTURYA'DAN

Türk bakanların seçim kampanyalarına yönelik bir yasaklama da Avusturya'dan geldi. Avusturya Başbakanı Christian Kern, Türk bakanların referandum için Avusturya'da seçim kampanyası yapmak istemeleri durumunda bunu engellemek için çaba göstereceğini açıkladı.

HOLLANDA BAŞBAKANI: ERDOĞAN'IN İDDİASI İĞRENÇ BİR TARİHİ ÇARPITMA

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız" sözlerine "Erdoğan'ın Srebrenitsa iddiası iğrenç bir tarihi çarpıtma" diyerek yanıt verdi.

HOLLANDA ÖZEL TİME ATEŞ EMRİ VERMİŞ

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının durdurulması ve sonrasında sınır dışı edilmesi olayında Hollanda Özel Timi'ne ateş izni verildiğini söyledi.

AVRUPA'DA İŞYERİNDE BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINA MAHKEME ONAY VERDİ

Avrupa Adalet Divanı, işyerinde başörtüsü yasağıyla ilgili hüküm verdi. Mahkeme, işverenlerin çalışanlarına getirebileceği yasağı onayladı.

AB RUSYA'YA YAPTIRIMLARIN SÜRESİNİ UZATTI

Avrupa Birliği Konseyi, Ukraynalı ayrılıkçıları ile Rus yetkilileri hedef alan ilave yaptırımları ve vize kısıtlamalarının süresini 6 ay uzattı.

VOLKSWAGEN FİAT İLE BİRLEŞMENİN SİNYALİNİ VERDİ

Volkswagen CEO'su Mueller, Fiat Chrysler ile birleşme görüşmeleri yapılması ihtimalinin sürdüğünü söyledi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BAŞBAKAN YILDIRIM: UKRAYNA İLE KİMLİKLE SEYAHAT ANLAŞMASI İMZALADIK

Başbakan Binali Yıldırım, Ukrayna Başbakanı Volodimir Groysman ile düzenlediği ortak basın toplantısında, iki ülke arasında vize muafiyeti anlaşması imzalandığını ve ülke vatandaşlarının artık yalnızca kimlikle seyahat edeceklerini söyledi.

"PETROL ARAMALARI MART SONUNDA BAŞLIYOR"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akdeniz ve Karadeniz'deki petrol aramalarıyla ilgili olarak, Mart sonu 2 geminin daha hizmete gireceğini söyledi.

HALKBANK'TAKİ KAMU HİSSELERİ VARLIK FONU'NA DEVREDİLDİ

Halkbank'ta bulunan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait hisseler resmen Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

EMİNÖNÜ’NDEN EYÜP’E TRAMVAY GELİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eminönü’nden Eyüp’e uzanacak ve Haliç sahilden geçecek bir tramvay hattı yapılacağı müjdesini verdi.

KATMERCİLER VE LİMAK'TAN ORTAK 'SAVUNMA ŞİRKETİ'

Katmerciler ve Limak Holding, Lika Savunma Sanayi'nin kuruluş işlemlerine başladı. Savunma alanında hizmet verecek şirketin merkezi Ankara'da olacak.

ZARAR EDEN TEKNOLOJİ DEVLERİ MAĞAZALARI KÜÇÜLTÜYOR

Metrekare küçültüp tasarruf tedbirlerine giden teknoloji marketler için 2017'de de kârlılık pek parlak sinyaller vermiyor. Sektörün 4 oyuncusundan 2'si 2016'da zarar yazdı.

SPOR                                                                                                                                                 ___         ______                

NANTERRE-MURATBEY UŞAK: 110-82

Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında Muratbey Uşak, Fransa’nın Nanterre takımına 28 sayı farkla 110-82 yenilerek elendi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.