• BIST 9900.25
  • Altın 2881.776
  • Dolar 34.0877
  • Euro 38.0681
  • İzmir 18 °C

Türkiye Gündemi 13 Ocak 2017

Türkiye Gündemi 13 Ocak 2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizdeki hareketliliği spekülasyona bağladı ve "Silahlı teröristle doları olan terörist arasında hiçbir fark yok" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SİLAHLI TERÖRİSTLE DOLARI OLAN TERÖRİST ARASINDA FARK YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizdeki hareketliliği spekülasyona bağladı ve "Silahlı teröristle doları olan terörist arasında hiçbir fark yok" dedi. Beştepe'de konuşan Erdoğan Meclis'teki yumruklu kavgayı da "O kürsü yıkmak için oraya konmadı" sözleriyle eleştirdi.

KAYSERİ SALDIRISINDA 4 ASKERE GÖZALTI

Kayseri'de 14 askerin şehit olmasına sebep olan patlamayla ilgili soruşturmada 4'ü asker 23 şüpheli gözaltına alındı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

TBMM ANAYASA KOMİSYONU BAŞKANI ŞENTOP: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÇIKMAZSA SEÇİM OLUR

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, anayasa değişiklik teklifinin Meclis Genel Kurulu'ndan geçmemesi halinde Türkiye'nin mecburen seçime gitmesi gerektiğini söyledi.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ŞAHİN: BANA YUMRUK ATAN CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ KARA İDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, anayasa değişiklik teklifinin görüşmeleri sırasında Genel Kurulda yaşanan kavgada kendisine yumruk atan kişinin, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara olduğunu söyledi.

ÖZGÜR ÖZEL: ERKEN SEÇİME TAM DESTEK VERİYORUZ

Anayasada değişiklik öngören teklifin 7. maddesi görüşmeleri sürerken CHP adına söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, erken seçime tam destek vereceklerini söyledi.

YUSUF HALAÇOĞLU: KASIM AYINDA TÜRKİYE'Yİ BİR SEÇİM BEKLİYOR

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin "anayasa değişikliği teklifi Meclisten geçmediği takdirde millet iradesine gidilebileceği" görüşüne ilişkin, "330 olsa da hatta halk oylamasında anayasa onaylansa da zaten erken seçim yapacak AKP. Muhtemeldir ki kasım ayında bir seçim bekliyor Türkiye'yi." dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİNİN 6., 7. VE 8. MADDESİ MECLİS'TEN GEÇTİ

TBMM Genel Kurulunda anayasa değişikliği teklifinin 1. turunda, 6., 7. ve 8. maddeleri oy çokluğuyla Meclis'ten geçti. Teklifin 8. Maddesiyle, "cumhurbaşkanının görev ve yetkilerine" ilişkin değişiklik yapılıyor ve cumhurbaşkanına, "devlet başkanı" sıfatı getiriliyor.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

MUSTAFA AKINCI, RUM TARAFININ HARİTA TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

Kıbrıs sorununun çözümü için İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan görüşmeler sona erdi. KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum tarafının harita teklifini kabul etmedi. Akıncı, itirazını yazılı olarak BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e iletti.

“IŞİD VE FETİH EL ŞAM ATEŞKESİ BOZMAK İÇİN TÜM FIRSATLARI KULLANIYOR”

Suriye'de Rusya ve Türkiye'nin işbirliği çerçevesinde ateşkes aralık ayının sonunda ateşkes sağlanmasından bu yana ülkedeki durumun iyileşme işaretleri gösterdiğini söyleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, IŞİD ve eski ismi El Nusra olan Fetih el Şam'ın ise ateşkesi bozmak için 'tüm fırsatları' kullandıklarını belirtti.

GAZPROM ÜÇ DOĞALGAZ PROJESİNİ FİNANSE EDECEK

Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Viktor Zubkov, bu yıl  içinde Türk Akımı da dâhil olmak üzere üç doğalgaz projesini finanse edeceklerini  açıkladı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

FİTCH: TÜRKİYE’NİN NOTU AY SONU DÜŞÜRÜLEBİLİR

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin bu ay sonunda notunun düşürülmesi riski olduğunu açıkladı.

BAKAN TÜFENKÇİ’DEN SİCİL AFFI AÇIKLAMASI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sicil affına ilişkin yasa tasarısının yaklaşık 12 milyon 500 bin kişiyi ilgilendirdiğini belirterek, "Bunu sadece işletmeler, sanayicilerimize yönelik diye düşünmememiz lazım. Sicil affından yaklaşık 1 milyon 500 bin ile 1 milyon 600 bin arasında esnafımızın yararlanacağını düşünüyoruz." dedi.

TÜSİAD'IN YENİ BAŞKANI EROL BİLECİK OLDU

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 47. Olağan Genel Kurulu dün yapıldı. Seçimli genel kurulda, Cansen Başaran-Symes TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Erol Bilecik'e devretti. Tuncay Özilhan, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi.

GAYRİMENKUL SATIN ALANA VATANDAŞLIK

Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan, en az 2 milyon dolar yatırım yapan ya da en az 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açan yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek.

ALMANLAR DA TÜRKİYE'DEN VAZGEÇİYOR

Avrupa seyahat pazarının 2017 yılı tatilci tercihlerinde İspanya yine en popüler destinasyon olarak gösterildi.  Bu çerçevede Alman ve İngiliz tatilcilerdeki güvenlik endişesinin Türkiye’yi geri plana ittiği görüldü.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

ERKEKLER KUPA VOLEY’DE ŞAMPİYON FENERBAHÇE

Erkekler Kupa Voley finalinde Fenerbahçe, Halkbank'ı 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

KIZILYILDIZ MTS - FENERBAHÇE: 75-73

THY Avrupa Ligi'nin 17. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Kızılyıldız'a 75-73 yenildi.

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ - BASKONİA: 98-89

THY Avrupa Ligi'nin 17. hafta maçında Darüşşafaka Doğuş sahasında Baskonia'yı 98-89 yendi.

ERSAN ADEM GÜLÜM BEŞİKTAŞ'TA

Ersan Gülüm, 1 yıllık ayrılığın ardından Beşiktaş'a döndü. Siyah beyazlı kulüp, 29 yaşındaki futbolcuyu 2 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.