• BIST 9900.25
  • Altın 2881.776
  • Dolar 34.0877
  • Euro 38.0681
  • İzmir 19 °C

Türkiye Gündemi 12 Ocak 2017

Türkiye Gündemi 12 Ocak 2017
Milli Piyade Tüfeğinin Teslim Töreni'nde konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Türkiye ile Irak arasında herhangi bir problemin olmasına Türkiye müsaade etmeyecek.

BAKAN IŞIK: 'BAŞİKA KAMPI ZORUNLULUKTUR'
Milli Piyade Tüfeğinin Teslim Töreni'nde konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Türkiye ile Irak arasında herhangi bir problemin olmasına Türkiye müsaade etmeyecek. Türk askerinin varlığı bir keyfiyet değil, zorunluluktur. DAEŞ'ten temizlenene kadar devam edecek" dedi.

ENİS BERBEROĞLU'NA MÜEBBET, ERDEM GÜL VE CAN DÜNDAR'A 10'AR YIL HAPİS İSTEMİ
Adana'da durdurulan MİT TIR'larına ait görüntülerin yayınlanmasına ilişkin davada savcı CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında müebbet, Can Dündar ve Erdem Gül için 7.5 ila 15 yıl arasında hapis cezası istedi.

İZMİR'DEKİ SALDIRIYI TAK ÜSTLENDİ
İzmir'de bir polis ve bir adliye çalışanının şehit olduğu saldırıyı, PKK ile bağlantılı TAK terör örgütü üstlendi. Soruşturmada gözaltı sayısı da 23'e yükseldi.

POLİTİKA                                                    

BAKAN SOYLU: “ÇOK DAHA DERİNDELER”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 9. Büyükelçiler Konferansında "FETÖ konusunda bizim bildiklerimizi bilmiş olsanız 2-3 saat uykunun bize fazla olduğunu görmüş oluruz. Çok daha derindeler" dedi.

BAKAN BOZDAĞ: ANAYASA MAHKEMESİNE SAHTE DELİL ÜRETMEK İÇİN ÇABALANIYOR
Adalet Bakanı Bozdağ, "Burada oylar gizli kullanılıyor, herkes gizliliğe riayet ediyor ancak Anayasa Mahkemesine sahte delil üretmek için burada çabalar yapılıyor. Ama bunlar beyhude." dedi.

CHP: MERKEZ BANKASI’NIN ETKİSİ 15 DAKİKA SÜRDÜ
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Merkez Bankası'nın dün piyasaya sürdüğü 1.5 milyar doların etkisinin 15 dakikada sürdüğünü ve bu miktarın eridiğini ifade ederek, "Bu gidiş, gidiş değil, hiçbirimiz için değil. Hep beraber bu vatanın ortağıyız. Köprüden önce son çıkıştayız." dedi.

BAHÇELİ: ANAYASA MECLİS'TEN GEÇMEZSE SEÇİM YAPILMALI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli günün ilk saatlerinde yaptığı açıklamayla, anayasa değişiklik teklifinin Meclis’ten geçmemesi halinde parlamentonun yenilenmesi gerektiğini söyledi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNİN 3., 4. VE 5 MADDELERİ KABUL EDİLDİ
TBMM Genel Kurulu'nda, anayasa değişikliği teklifinin 3., 4. ve 5 maddeleri kabul edildi. Teklifin 5.maddesinin görüşüldüğü esnada Meclis'te yumruklu kavga çıktı, bir milletvekili yaralandı. CHP, 5.maddenin oylamasına katılmadı.

DÜNYA

KIBRIS GÖRÜŞMELERİNDE TARAFLAR HARİTALARINI SUNDU
Cenevre'deki Kıbrıs müzakerelerinde taraflar haritalarını sundu. Haritalar, BM'nin çelik kasasına alınarak kilitlendi. Dışişleri Bakanlığı da konferansın Perşembe (bugün) günü gerçekleştirileceğini açıkladı.


TRUMP'TAN ABD İSTİHBARATINA SUÇLAMA
ABD'nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump, Amerikan istihbarat servislerini, Rusya'nın kendisi hakkında "uygunsuz" bazı bilgiler topladığına yönelik iddiaları içeren dosyayı kamuoyuna sızdırmakla suçladı.

EKONOMİ

CARİ AÇIK, KASIMDA 2.3 MİLYAR DOLAR
Cari işlemler dengesi, kasım ayında 2.27 milyar dolar açık verdi. Eylül ve ekimde 1.6 milyar dolar açık veren cari işlemler dengesinin kasım ayında 2.6 milyar dolar açık vermesi bekleniyordu.

OTOMOTİV ÜRETİMİ 1,5 MİLYONA DAYANDI
Türk otomotiv sektörü 2016 yılında toplam üretimi yüzde 9 artırarak 1 milyon 486 bin adete çıkardı. Otomobil üretimi ise 951 bin adet düzeyinde gerçekleşti.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN 'KIDEM TAZMİNATI' AÇIKLAMASI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, kıdem tazminatında yeni sisteme geçilmesiyle ilgili, "Yüzde 100 hemfikir olmayı arzu ederim ama şunu bilin ki yüzde 70'i yakaladığım an TBMM'ye onu getireceğim." dedi.

TÜSİAD'DA YENİ YÖNETİM BELLİ OLUYOR
TÜSİAD'ın 47. Genel Kurul Toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Seçimli genel kurulda Erol Bilecik’in TÜSİAD yönetim kurulu başkanlığı görevini devralması bekleniyor.

60 İŞADAMI TUTUKLANDI
Fetullahçı Terör Örgütü'ne finansman sağlayıp, örgüt adına himmet topladıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 110 iş adamından Bekir ve Mahmut Sami Boydak'ın da aralarında bulunduğu 60'ı tutuklandı.

MARKA TECAVÜZCÜLERİ 3 YIL HAPİS YATACAK
‘Çakma’ tabir edilen taklit ürünleri yapan, satan, ithal ve ihraç edenleri, artık ağır cezalar bekliyor. Yürürlüğe giren Sınai Mülkiyet Kanunu’na göre, marka tecavüzü yapanlara 3 yıla kadar hapis ve 20 bin günü bulan adli para cezası verilecek.

TÜRKİYE'DEN İNTERNETTEKİ TURİZM DEVİNE DEV CEZA
Rekabet Kurulu, Booking.com BV'ne "Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar ile Hâkim Durumun Kötüye Kullanılması Halinde Verilecek Para Cezalarına İlişkin Yönetmelik"in ilgili maddesinin hükümleri uyarınca 2 milyon 543 bin 992,85 lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

SPOR  

BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN 100-70 DİNAMO SASSARİ
Beşiktaş Sompo Japan, FIBA Şampiyonlar Ligi 12. hafta maçında İtalyan ekibi Dinamo Sassari'yi 100-70 mağlup etti.

TRABZONSPOR, OLCAY ŞAHAN İLE ANLAŞTI
Trabzonspor, Olcay Şahan'ın transferi konusunda Beşiktaş ile 3,5 yıllık anlaşmaya vardı.

FENERBAHÇE: 77 - FAMİLA SCHİO: 64
Kadınlar THY Euroleague A Grubu 8. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, İtalya'nın Famila Schio ekibini 77-64 mağlup etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.