• BIST 9929.81
  • Altın 2872.825
  • Dolar 34.1488
  • Euro 37.9679
  • İzmir 28 °C

Türkiye Gündemi 11 Kasım 2016

Türkiye Gündemi 11 Kasım 2016
İçişleri Bakanlığı, 1 Eylül-9 Kasım tarihleri arasında kırsalda yürütülen operasyonlarda 201'i ölü, 7'si yaralı, 17'si sağ, 21'i teslim olmak üzere toplam 246 teröristin, hava unsurlarınca yapılan operasyonlarda da 245 teröristin ve toplamda 491 teröristi

1 AYDA 491 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı, 1 Eylül-9 Kasım tarihleri arasında kırsalda yürütülen operasyonlarda 201'i ölü, 7'si yaralı, 17'si sağ, 21'i teslim olmak üzere toplam 246 teröristin, hava unsurlarınca yapılan operasyonlarda da 245 teröristin ve toplamda 491 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TÜRK JETLERİ İKİ HAFTADIR HAVALANMIYOR

Türkiye'nin 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı'nda iki haftadır savaş uçakları operasyonlara katılmıyor. Güvenlik uzmanlarına göre, Suriye'deki hava savunma sistemi Türk uçaklarına kilitlendi ve yeni bir kriz çıkmasını istemeyen Türkiye jetleri uçurmamaya başladı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU 120 MEVKİDAŞINA FETÖ'YÜ ANLATTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçek yüzünü anlatmak için bugüne kadar yüzlerce yetkiliyle yüz yüze ve telefonda görüştü, uluslararası basına mülakatlar verdi, çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri yayımlandı. 

BAKAN 'GÜLEN HAREKETİ' OLARAK BAHSEDİLMESİNİ ESEFLE KARŞILIYORUZ

Adalet Bakanı Bozdağ, AB Türkiye İlerleme Raporu'na ilişkin, "Raporda, Fetullahçı Terör Örgütü'nü bir terör örgütü olarak nitelendirmek yerine, 'Gülen Hareketi' olarak bahsedilmesini, esefle ve şaşkınlıkla karşılıyoruz." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYE'YE DAHA HIZLI KALKINMA FIRSATI VERECEKTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El-Cezire'ye "Türkiye'ye yakışan Türk tipi bir başkanlık sistemini devreye sokalım. Bu, Türkiye'ye çok daha hızlı bir şekilde kalkınma fırsatı verecektir diyorum, onun için bunu savunuyorum." açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU CUMHURİYET GAZETESİNİ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Gazetesi’ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de hapisteki gazeteci sayısının 142'ye ulaştığı söyleniyor. Dünyada bizim kadar gazetecisi hapiste olan ikinci bir ülke yok. Bu çok ağır bir tablodur. Hani şairin dediği gibi 'Hava kurşun gibi ağır...' Medya açısından, demokrasimiz açısından, özgürlükler açısından 'hava kurşun gibi ağır'." dedi.

“İKTİDAR SAMİMİYSE ANAYASA DÜŞÜNCELERİNİ ORTAYA KOYAR, TARTIŞIRIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Dayatmacı bir anlayışla anayasa çalışması yapılmaz. İktidar partisi samimiyse anayasa ile ilgili düşüncelerini ortaya koyar, biz de parti olarak kendi önerilerimizi getiririz, tartışırız. Hükümetle oturur konuşuruz, ortak bir yol bulunur" dedi.

KCK DAVASINDA 6 HDP'Lİ VEKİLİN 'ZORLA GETİRİLME KARARI' KALKTI

Diyarbakır 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi, 8 milletvekilinin yargılandığı KCK ana davasında bir önceki duruşmada 6 milletvekili için verdiği, ’Mahkemeye zorla getirilme kararını’ kaldırdı.

BAHÇELİ: ÜLKE HAYRINA GÜZEL GELİŞMELERE VESİLE OLACAĞI KANAATİNDEYİM

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Yıldırım ile görüşmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, "Görüşmemizin ülke ve millet hayrına güzel gelişmelere vesile olacağı kanaatindeyim." değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

'TÜRKİYE'NİN AVRUPA'YLA BAĞLI KALMASINA İHTİYACIMIZ VAR'

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, AB’nin Türkiye’nin üyelik müzakerelerini askıya alması önerilerine karşı çıkarak, "Türkiye'nin Avrupa'yla bağlı kalmasına ihtiyacımız var." dedi.

LAVROV: BELLİ Kİ BATI HÂLÂ EL NUSRA'YLA İLGİLİ HESAPLAR YAPIYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı'nın, ismini Fetih el Şam olarak değiştiren El Nusra'yla ilgili hâlâ bazı planları olduğu yönünde bir izlenime sahip olduklarını belirtti.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

'AB İLE SERBEST TİCARET ANLAŞMAMIZI GENİŞLETMEK İSTİYORUZ'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Türkiye olarak biz küresel ve bölgesel entegrasyondan yanayız. Körfez ülkeleri ile Serbest Ticaret Anlaşması çabalarımız var. AB ile bir Serbest Ticaret Anlaşmamız var, bunu genişletmek istiyoruz." dedi.

ÖTV DÜZENLEMESİ İSTİŞARE İLE YAPILACAK

Maliye Bakanı Naci Ağbal, motor hacmi, aracın kullanım amacı, fiyat ve emisyon gibi kriterleri olan yeni ÖTV’nin sektörle istişare edileceğini söyledi.

YEŞİL PASAPORT ÇALIŞMASI HAZIR

İhracatçıya kolaylık sağlamak amacıyla gündeme gelen yeşil pasaport uygulamasına ilişkin usulleri düzenleyen çalışma tamamlanarak İçişleri Bakanlığı'na gönderildi.

TÜRKİYE İLE DAHA FAZLA İŞE TALİBİZ

20. Uluslararası İş forumu (IBF) İstanbul’da yapıldı. Forum’da konuşan Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani, Türkiye ile daha çok iş yapmak istediklerini söyledi. İki ülkenin karşılıklı yatırımlarının arttığını belirten Thani, MÜSİAD EXPO dolayısıyla Türkiye ile Katar arasında önemli görüşmeler yapıldığını kaydetti.

PETROL OFİSİ'NE 3 TEKLİF

Avusturyalı petrol şirketi OMV'nin satışa çıkardığı Petrol Ofisi için üç şirket teklif verdi. Bloomberg ajansında yer alan habere göre, ikinci tur teklif verenler arasında Saudi Aramco, SOCAR ve Koç Holding'in ortak olduğu OPET bulunuyor. 

VESTEL’E 100 MİLYON DOLAR’LIK YATIRIM YAPACAĞIZ

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül ana hedeflerinin Türkiye büyümesini 10 puan üstünde büyüme gerçekleştirmek olduğunu dile getirdi. Yüngül Vestel’in ayda 150 bin cep telefonu ürettiğini, 2020’ye kadar bunu 40 milyona çıkaracaklarını dile getirdi ve Vestel’e  100 milyon dolarlık yatırım yapılacağını da sözlerine ekledi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                 

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ 72-70 BROSE BASKETS BAMBERG

THY Euroleague 6. hafta maçında Darüşşafaka Doğuş, sahasında Brose Baskets Bamgerg'i 72-70 yenerek evinde ilk galibiyetini aldı.

ANADOLU EFES MİLANO'YA MAĞLUP OLDU

Basketbolda, THY Avrupa Ligi 6. hafta maçında Anadolu Efes, deplasmanda İtalyan ekibi EA7 Emporio Armani Milano'ya 105-92 yenildi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.