• BIST 9900.25
  • Altın 2881.776
  • Dolar 34.0877
  • Euro 38.0681
  • İzmir 18 °C

Türkiye Gündemi 10 Ocak 2017

Türkiye Gündemi 10 Ocak 2017
Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, 29 Kasım 2016'da irtibatın kesildiği askerler Astsubay Muhammet Duran Keskin ve Astsubay Kıvanç Kaşıkçı'nın şehit olduğu açıklandı.

DEAŞ'IN KAÇIRDIĞI ASKERLERDEN ACI HABER

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, 29 Kasım 2016'da irtibatın kesildiği askerler Astsubay Muhammet Duran Keskin ve Astsubay Kıvanç Kaşıkçı'nın şehit olduğu açıklandı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “BU MENEM İŞTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sığınma hakkı, masumlardan esirgenirken teröristlere altın tepside sunuluyor. Ülkemizde kara listede olup kaçan Feto Terör Örgütünün mensubu, ABD'de üniversiteye rektör olarak atanabiliyor. Bu ne menem iştir." dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN TRUMP'A: GÜLEN'İ İADE ET, YPG İLE İŞBİRLİĞİNİ BİTİR

9. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Trump yönetiminin, eski yönetimin yaptığı hatalara devam edeceğine inanmıyorum. ABD'den Fetullah Gülen'in iade edilmesini ve terör örgütü YPG ile işbirliğine son vermesini bekliyoruz." dedi.

BAKAN IŞIK'TAN BAŞİKA KAMPI AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Irak Savunma Bakan Vekili ve Genelkurmay Başkanı Osman el Ganimi'yi mektupla Türkiye'ye davet ettiğini kaydetti.

İSTANBUL'DA KAR TATİLİ UZADI

İstanbul Valilisi Şahin, artan kar yağışı, ara yollardaki tıkanma ve buzlanma nedeniyle kentte salı günü de eğitim-öğretime ara verildiğini açıkladı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM: “İKİ KAPTAN GEMİYİ BATIRIR”

TBMM'de anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinde konuşan Başbakan Yıldırım, “Yönetimde iradenin tek olması lazım, çatal kazık toprağa girmez. Ben denizciyim, iki kaptan gemiyi batırır. Kaptanın tek olması lazım, icraatta kaptanın tek olması lazım" dedi.

BAKAN BOZDAĞ: BU TEKLİFLE PARLAMENTO KALDIRILMIYOR, GÜÇLENİYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'ndaki anayasa değişiklik paketi teklifi hakkında muhalefet partilerinin 'rejim değişikliği' eleştirilerine yanıt vererek "Bu teklif rejim değil hükümet değişikliği teklifidir. Parlamento kaldırılmıyor, güçleniyor" dedi. 

BAYKAL: "BU TASARIDAN MİLLETİN HABERİ YOK"

Meclis'teki anayasa görüşmelerinde konuşan CHP milletvekili Deniz Baykal, konuşmasında, "Bu tasarıdan milletin haberi yok. Daha öncesinde iktidar akil adamlar icat edip onları tüm Türkiye'de seferber etmişlerdir. Anayasayı anlatmak için peki en ufak bir çaba sergiliyor musunuz?" dedi.

DEMİRTAŞ'TAN TBMM'YE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ İÇİN DİLEKÇE

Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tutuklu bulunan 11 milletvekilinin anayasa değişiklik teklifinde oy kullanma talebini Meclis başkanlığına iletirken, "Parlamento'nun 11 üyesi hukuk dışı yollarla siyaseten 'rehin' alınmışken, yapılacak bu görüşme ve oylamalar daha başından itibaren tartışmalı, hukuka aykırı ve meşruiyeti tartışmalı olacaktır" ifadelerine yer verdi.

 

 

MHP'DEN 'YENİ ANAYASA' AÇIKLAMASI

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, "Bu Anayasa değişikliği teklifiyle bir rejim değişikliği değil, sadece ve sadece bir hükümet sistemi değişikliği, aslında daha da doğrusuyla bir hükümet sistemi netleştirmesi söz konusudur." dedi.

ANAYASA GÖRÜŞMELERİNE GEÇİLMESİ 338 OYLA KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişikliği teklifinin maddelerinin görüşmelerine geçilmesi, 338 oy ile kabul edildi.


DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

BM KIBRIS TEMSİLCİSİ: ÇÖZÜM ZOR AMA İMKÂNSIZ DEĞİL

Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Temsilsi Espen Barth Eide, adada kapsamlı çözümün zor fakat imkansız olmadığını söyledi. Eide ayrıca, BM'nin görüşmeleri kolaylaştırıcı bir rol oynayacağını ve hakemlik görevi üstlenmeyeceğini belirtti.

ESAD: KAZAKİSTAN'DA HER ŞEYİ GÖRÜŞMEYE HAZIRIM

Suriye'deki rejimin lideri, Astana'daki barış görüşmelerinde her şeyi müzakere etmeye hazır olduğunu ve bir sınır bulunmadığını ilan etti.               

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

İLAÇ FİYATLARINA 'KUR' ZAMMI YOLDA

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası'ndan (TEİS) yapılan açıklamaya göre, 3 Ocak 2017 tarihli Fiyat Değerlendirme Komisyonu kararına göre ilaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan euro değeri 2.3421 TL olacak şekilde değiştirildi.

SANAYİ ÜRETİMİ ARTTI

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, kasımda bir önceki aya göre değişim göstermedi. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 artış gösterdi.

MOODY'S: TÜRK BANKALARIN VARLIK KALİTESİ KÖTÜLEŞECEK

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türk bankalarının varlık kalitesinin 2017 yılında kötüleşmesini bekliyor. Moody's, "Artan sorunlu kredi oranları Türk bankalarının karlılığı üzerinde kayda değer bir etki yaratabilir" dedi.

MİLLİ PİYANGO VE AT YARIŞI BİRLİKTE ÖZELLEŞECEK

Varlık Fonu'na devredilen Milli Piyango ile at yarışlarının birlikte özelleştirilmesi gündemde. Açıklama, Maliye Bakanı Ağbal'dan geldi: İki şans oyununun özelleştirmesini bir paket olarak gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.

TUNCAY ÖZİLHAN, KOLTUĞU ZORLU'YA DEVREDİYOR

Anadolu Grubu üst yönetiminde gerçekleştirilen atama ile Anadolu Grubu İcra Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hurşit Zorlu, Anadolu Grubu İcra Başkanı olarak atandı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

EL İTTİFAK 3-1 GALATASARAY

Galatasaray, Suudi Arabistan'ın El İttifak takımına konuk olduğu hazırlık maçında 3-1 yenildi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.