• BIST 9929.81
  • Altın 2872.825
  • Dolar 34.1488
  • Euro 37.9679
  • İzmir 28 °C

Türkiye Gündemi 10 Kasım 2016

Türkiye Gündemi 10 Kasım 2016
Cumhuriyetin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında törenlerle anılacak. Liderler, 10 Kasım öncesinde yazılı mesajlar yayınladı.

BUGÜN 10 KASIM, ÖZLEMLE ANIYORUZ

Cumhuriyetin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında törenlerle anılacak. Liderler, 10 Kasım öncesinde yazılı mesajlar yayınladı.

İKİ İLDEN ACI HABER: PKK MİNİBÜS TARADI

Van'ın Başkale ilçesinde terör saldırısında biri emekli 3 güvenlik korucusu şehit oldu, bir vatandaş yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Yüksekova ilçesi Hisar Dağı bölgesinde de PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısında ağır yaralanan asker kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BATI'YA RESTİ ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD'ın toplantısında işadamlarına seslendi. Erdoğan, "Utanmadan sıkılmadan ne diyorlar Türkiye'nin AB üyeliği gözden geçirilmeli. Geç kaldınız, hemen gözden geçirin. Ama gözden geçirdiğinizde nihai kararınız verin. " dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ: “UMARIM TRUMP YÖNETİMİ TABLOYU DOĞRU OKUR”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Avrupa'daki birtakım devletler, siyasiler, kanaat önderleri ve basın, Türkiye'de yaşananları çok çarpıtarak, başka noktalara çekmeye çalıştılar. Umarım Trump yönetimi bu tabloyu doğru okur." dedi.

AB BAKANI ÖMER ÇELİK'TEN TÜRKİYE İLERLEME RAPORU'NA TEPKİ

AB Bakanı Ömer Çelik: "(Avrupa Komisyonunun İlerleme Raporu) Bu rapor, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine hizmet etmeyen bir anlayışla yazılmış ve katılım müzakereleri perspektifinden uzak" dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM İLE BAHÇELİ YENİ ANAYASA İÇİN BİR ARAYA GELECEK

Başbakan Yıldırım, yeni anayasa çalışmaları kapsamında bugün öğleden sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle görüşeceğini bildirdi.

BAKAN BOZDAĞ: 'CHP İLE KANDİL'İN AÇIKLAMALARI ARASINDA FARK VAR MI?'

Adalet Bakanı Bozdağ, "CHP'nin Genel Başkanı ve sözcülerinin açıklamalarıyla HDP'nin, Kandil'in açıklamaları arasında bir fark var mı? Atatürk'ün koyduğu istikamette mi yoksa FETÖ'nün koyduğu istikamette mi siyaset yapıyor?" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: TERÖRDEN BESLENMEK HAMURLARINDA VAR

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Terörden beslenmek AKP'nin hamurunda var" açıklamasını yaptı.

CHP'Lİ BÖKE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULAN BİLDİRİYİ OKUDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "AKP'nin ve Cumhurbaşkanının suç duyurusunda bulunmuş olduğu metin, Türkiye'yi böldürmeme metnidir. Çağrımız, ülkeyi böldürtmemek için bir araya gelme çağrısıdır." dedi.

MHP LİDERİNDEN ’10 KASIM’ MESAJI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “10 Kasım, bölgesel ve küresel gelişmelerin akışına yön vermiş, dünya çapında bir liderin idrak ve ifadesi için eşsiz bir fırsattır” dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

KATİ PİRİ: VERECEĞİMİZ TEK YANIT İLİŞKİLERİ DONDURMAK

Türkiye'nin "Avrupa itibarını kaybetti" açıklamasına cevap veren Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri  "İlişkileri dondurmak vereceğimiz tek yanıt" ifadelerini kullandı.

"TOPRAK KRİTERLERİ MÜZAKERE EDİLMEYE BAŞLANDI"

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, İsviçre’de gerçekleştirilen görüşmelerde Mülkiyet, Yönetim ve Güç Paylaşımı, Ekonomi ile Avrupa Birliği konularında ilerlemeler sağlandığını, liderlerin toprak kriterlerini müzakere etmeye başladığını açıkladı.

ABD'NİN 45. BAŞKANI DONALD TRUMP

ABD'nin 45. başkanı Cumhuriyetçi Parti adayı Trump oldu. Seçim öncesinde yapılan anketlerde Demokrat Parti adayı Clinton karşısında şans tanınmayan Trump, Ohio ve Florida gibi 'kilit' eyaletleri alarak zaferini ilan etti.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BAKAN'DAN "YERLİ OTOMOBİL" AÇIKLAMASI: YANLIŞ ANLAŞILDI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil projesiyle ilgili olarak "Burada bir yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum. Bizim amacımız yerli otomobil üretmekten ziyade, bir otomobil markası oluşturmaktır" dedi.

ALİ KOÇ: ALTAY'IN SERİ ÜRETİMİNDE GÖREV ALMAYA HAZIRIZ

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Türkiye’nin en büyük askeri kara araçları şirketi Otokar ile milli projelerde her zaman görev almaya hazır olduklarını belirtti.

ZİRAAT BANKASI'NIN DOKUZ AYLIK KÂRI 5 MİLYAR TL OLDU

Ziraat Bankası'nın dokuz aylık net kârı yüzde 39.8 artışla 5 milyar liraya yükseldi. 

PETROL OFİSİ'NİN SATIŞINDA İLK TEKLİFLER ALINDI

Avusturyalı enerji şirketi OMV'nin CEO'su Rainer Seele, satışa çıkarılan Petrol Ofisi ile ilgilenen taraflardan ilk tekliflerin alındığını söyledi. Petrol Ofisi'yle Opet, Socar, BP ve Aramco gibi dev şirketlerin ilgilendiği; Vitol ile Trafigura'nın ise talip olduğu biliniyor. 

TÜRKİYE’NİN İLK HİBRİT OTOMOBİLİ TOYOTA CHR SERİ ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Türkiye’de üretilen ilk hibrit ve crossover araç olan Toyota C-HR, üretim hatlarından çıkmaya başladı. C-HR üretimi ile birlikte Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye fabrikasının ihracat yaptığı ülke sayısı 52’den 97’ye, üretim kapasitesi ise yıllık 150 bin adetten 280 bine çıktı. 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

BEŞİKTAŞ SJ 85-66 ZİELONA GORA 

Beşiktaş Sompo Japan, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin dördüncü haftasında evinde Zielona Gora’yı 85-66 yenerek 4’te 4 yaparak liderliğini sürdürdü.

FENERBAHÇE 1-3 ECZACIBAŞI VİTRA

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Vestel Venüs Sultanlar Ligi üçüncü hafta maçında Eczacıbaşı VirtA’ya 3-1 yenildi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.