23 Eylül 2024
  • İzmir27°C

TÜRKİYE TEKVANDO’DA ERKEKLER VE KADINLARDA DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

Dünya Tekvando Federasyonu tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye, erkeklerde ve kadınlarda üçüncülük elde etti.

Türkiye Tekvando’da Erkekler ve Kadınlarda Dünya Üçüncüsü

14 Aralık 2016 Çarşamba 09:15

Dünya Tekvando Federasyonu tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye, erkeklerde ve kadınlarda üçüncülük elde etti.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonası’na erkekler ve bayanlarda dünyanın en iyi 8 ülkesi katıldı. Ülkelerin 4’erli 2 grupta mücadele ettiği şampiyonada, Servet Tazegül, Yunus Sarı, Cihat Çakmak, Berk Can Süngü, Hasan Can Lazoğlu ve Serdar Yüksel’den oluşan Türkiye Erkek Tekvando Milli Takımı, yarı final müsabakasında ev sahibi Azerbaycan’a 33-3 yenildi ve Dünya üçüncüsü oldu.

Nur Tatar, İrem Yaman, Rukiye Yıldırım, Nafia Kuş ve Durdane Altunel’den oluşan Türkiye Bayan Tekvando Milli Takımı ise yarı finalde Çin’e 9-6 yenilerek, Dünya üçüncülüğünü elde etti.

Bakan Çağatay Kılıç millileri tebrik etti
Bakan Çağatay Kılıç, Azerbaycan’da düzenlenen Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonası’nda erkeklerde ve kadınlarda üçüncülük elde eden Milli Takımımız için yayımladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonası’nda erkeklerde ve kadınlarda üçüncü olan Milli Takımımızı tebrik ediyorum. Dünyanın en iyi 8 ülkesinin katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonası’nda elde edilen başarıda emeği geçenleri kutluyorum. Sporcularımızın gelecekte daha büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum.”  / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.