23 Eylül 2024
  • İzmir29°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 9 KASIM 2016

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya'dan bugüne kadar 4 binden fazla PKK'lıyı istediklerini, ancak birinin bile verilmediğini belirterek, "Tüm teröristlerin Almanya'yı tercih etmesi tesadüf değildir. Şimdi FETÖ'cülere kucak açan bir Almanya" dedi.

Türkiye Gündemi 9 Kasım 2016

09 Kasım 2016 Çarşamba 09:47

'TERÖRİSTLERİN ALMANYA'YI SEÇMESİ TESADÜF DEĞİL'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya'dan bugüne kadar 4 binden fazla PKK'lıyı istediklerini, ancak birinin bile verilmediğini belirterek, "Tüm teröristlerin Almanya'yı tercih etmesi tesadüf değildir. Şimdi FETÖ'cülere kucak açan bir Almanya" dedi.

'AB, TERÖRLE MÜCADELEDE İNANDIRICILIĞINI VE İTİBARINI KAYBETTİ'

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "AB esasen Türk milleti nezdinde terörle mücadele konusundaki inandırıcılığını ve itibarını kaybetmiştir." denildi.

ESKİ İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN ÇAPKIN TAHLİYE EDİLDİ

FETÖ'nün mülkiye yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, tahliye edildi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HERKES HADDİNİ BİLECEK

Ankara'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'nin önceki gün yayınladığı bildiriyi eleştirerek "Bildiriler yayınlayarak bir ülkenin Cumhurbaşkanına saldırmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Herkes haddini bilecek." dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN CHP BİLDİRİSİNE SERT TEPKİ

Başbakan Binali Yıldırım, tutuklanan HDP'li milletvekillerinin ifade vermeye gitmeyerek hukuka meydan okuduklarını söyledi. Tutuklamalara tepki gösteren CHP'yi de eleştiren Yıldırım, yayımlanan bildiri için "basiretsizlik örneği" ve "kepazelik" ifadelerini kullandı. Anayasa çalışmalarına da değinen Yıldırım, "Bu hafta partilerle görüşüp son şekli vereceğiz" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE AK PARTİ, CHP HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti, CHP'nin Parti Meclisi bildirisi nedeniyle CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

KILIÇDAROĞLU: AKP VE PKK İŞBİRLİĞİ YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhuriyet gazetesine yapılan susturma operasyonu ve HDP'li vekillerin tutuklanması ile ilgili konuştu. HDP'li vekilleri Kandil'e kim gönderdi diye soran Kılıçdaroğlu "AKP, PKK işbirliği yaptı" dedi.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ'IN MEKTUPLARI TBMM'DE OKUNDU: MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Tutuklanan HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın mektupları TBMM'deki grup toplantısında okundu. Demirtaş, "Avrupa kamuoyunun hukuk dışı bu baskılar karşısında çok daha etkili tutum sergilemeye bekliyoruz. Siyasete olan inancımızı kaybetmeden mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'DEN CHP'YE ELEŞTİRİ: SİYASİ TARİHİMİZE KARA LEKE OLARAK GEÇMİŞTİR

MHP Lideri Bahçeli, HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasını eleştiren CHP'ye sert çıktı: ''Cumhuriyet'i kurmakla övünen CHP'nin bölücü hainlere destek için seferber olması siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir.''

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

AVUSTURYA SAVUNMA BAKANI: TÜRKİYE İLE GÖÇMEN ANLAŞMASININ ÇÖKMESİNE HAZIR OLMALIYIZ

Avusturya Savunma Bakanı Hans Peter Doskozil, Türkiye ile AB arasındaki göçmen anlaşmasının çökmesi durumunda yeni sığınmacı dalgalarını nasıl durduracakları konusunda hazırlık yapılması gerektiğini açıkladı.

PEŞMERGE BAŞİKA'YI TAMAMEN GERİ ALDI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmerge güçlerinin, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un kuzeydoğusundaki Başika kasabasını tamamen kontrol altına aldığı belirtildi.

İBRE, OHİO'DA SEÇİMİ KAZANAN TRUMP'TAN YANA

ABD'deki başkanlık seçiminde 50 eyaletin 29'unda resmi olmayan sonuçlar belli. Cumhuriyetçi aday Donald Trump 19, Demokrat aday Hillary Clinton ise 10 eyalette seçimi kazandı. Trump, delege sayısında 168­-109 öne geçti. (Saat 06.35 itibariyle)

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

SANAYİ ÜRETİMİNDE SERT DÜŞÜŞ

Sanayi üretimi eylül ayında yüzde 3,8 düşüş yaşadı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3.1 düşüş gösterdi.

BAKAN ALBAYRAK: “İTHAL KÖMÜR SANTRALLERİNE OLUMLU GÖRÜŞ VERMEYECEĞİZ”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "İthal kömür santrallerine bu dönem olumlu görüş vermeyeceğiz." dedi.

MİLLİ PİYANGO’NUN YILBAŞI BÜYÜK İKRAMİYESİ MİKTARI BELLİ OLDU

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesi 60 milyon lira olarak belirlendi. Tam bilet 60, yarım bilet 30, çeyrek bilet de 15 liradan satılacak. Yılbaşı özel çekiliş biletleri, 29 Kasım Pazar gününden itibaren piyasaya sürülecek. 

KOÇ'TAN 9 AYDA 2,4 MİLYAR KÂR

Koç Holding'in üçüncü çeyrek net kârı 980 milyon lira olurken, 9 aylık net kârı ise 2.4 milyar lira olarak gerçekleşti.

RUS BANKA, ORTAKLIK İÇİN ALFA GROUP'LA ANLAŞTI

Rus Bankası VTB Türkiye'nin önde gelen mobil operatörü Turkcell'den hisse alımı konusunda Alfa Group ile anlaşma yaptığını açıkladı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

SARATOV 74 -76 PINAR KARŞIYAKA

Pınar Karşıyaka, Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu dördüncü maçında Rus ekibi Avtodor Saratov'u 74-76 mağlup etti.

ROSA RADOM 83–77 UŞAK SPORTİF 

FIBA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Rosa Radom deplasmanına giden Muratbey Uşak, normal süresi 72-72 biten maçın uzatmalarında 83-77 mağlup oldu. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.