23 Eylül 2024
  • İzmir29°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 8 KASIM 2016

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, son bir hafta içerisinde 68 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Ayrıca 14 terör eyleminin engellendiği, çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiği duyuruldu.

Türkiye Gündemi 8 Kasım 2016

08 Kasım 2016 Salı 09:36

BİR HAFTADA 544 OPERASYON: 68 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ, 25 SALDIRI ÖNLENDİ

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, son bir hafta içerisinde 68 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Ayrıca 14 terör eyleminin engellendiği, çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiği duyuruldu.

BAKAN ÖMER ÇELİK'TEN "MÜZAKERELER ASKIYA ALINSIN" ÇAĞRISINA YANIT

AB Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin içinden geçtiği sürece ilişkin Batı'dan gelen açıklamalara tepki gösterdi. Çelik, "Müzakereler askıya alınsın" çağrısı yapanları ırkçı diye nitelendirdi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ: 'RAKKA'NIN ARAP OLMAYANLARCA ELE GEÇİRİLMESİNİN BARIŞA KATKISI OLMAZ'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Rakka'nın, tamamı Arap olan bir kentin, Arap olmayan unsurlar tarafından ele geçirilmesi ve yönetilmesinin, bölge barışına katkıda bulunmayacağını ifade etmek isteriz." dedi.

ABD GENELKURMAY BAŞKANI: RAKKA İÇİN TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Türkiye ile ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun, Rakka’nın kurtarılması, elde tutulması ve yönetilmesine dönük uzun vadeli planda birlikte çalışacaklarını bildirdi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                         

CHP PARTİ MECLİSİ'NDEN HDP VE CUMHURİYET AÇIKLAMASI

CHP Parti Meclisi bildirisi yayınlandı. Bildiride, "Cumhuriyet gazetesine yönelik dava sona erdirilmeli, basına, okullara, üniversitelere yönelik her türlü baskıya son verilmeli" denildi. HDP'li 9 milletvekilinin tutuklanması için de, "Milletvekillerinin tutuklanması anayasaya aykırıdır" denildi.

CHP'NİN BİLDİRİSİNE AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'nin, HDP'yi siyasete, Meclise davet etmesi gerekirken, onların terör destekçisi politikalarına sahip çıkmasının kabul edilemez dolduğunu belirterek, Cumhuriyetin kurucusu olan partiye yakışanın, terörle amansız mücadeleyi desteklemek olması gerektiğini söyledi.

HDP MİLLETVEKİLİ NİHAT AKDOĞAN TUTUKLANDI

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Hakkâri Milletvekili Nihat Akdoğan, Hakkari Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı.

HDP: MECLİS'TE OLUP OLMAYACAĞIMIZA HALK KARAR VERECEK

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, vekillerinin tutuklamalarıyla ilgili "Vekil olmak için takla atmıyoruz. Meclis'te olup olmayacağımıza halk karar verecek. Bize sağduyu çağrısı yapanlar! Eşbaşkanlarımız, vekillerimiz tutuklanırken hiçbir şey olmamış gibi mi davranalım? Halk tepkisini nasıl ifade etmek isterse öyle eder" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

LÜKSEMBURG DIŞİŞLERİ BAKANI: TÜRKİYE NAZİ YÖNTEMLERİ UYGULUYOR

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin gerçekleştirdiği uygulamaları 'Nazi yöntemlerine' benzeterek Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulanabileceğini söyledi.

MUSUL OPERASYONU: PEŞMERGE GÜÇLERİ BAŞİKA'NIN YARISINI ELE GEÇİRDİ

Irak'ta Peşmerge güçlerinin Musul'un kuzeydoğusundaki Başika kasabasında bulunan IŞİD militanlarıyla çatışmaya başladığı belirtildi. Irak Ordusu Peşmerge güçlerinin dün öğleden sonra Başika'nın yarısını ele geçirdiğini açıkladı.

ZAHAROVA: KOALİSYON GÜÇLERİ, MUSUL'DA 'ORTAÇAĞ KATLİAMI' YAPIYOR

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonu Irak'ın Musul kentinde yol açtıkları sivil kayıplar nedeniyle eleştiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, koalisyonun düzenlediği operasyonu 'ortaçağ katliamı' olarak nitelendirdi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

158 YENİ ENERJİ SANTRALİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Enerji Bakanı Albayrak'ın katılımı ile 5 milyar dolar yatırım bedeline sahip 158 enerji santralinin açılışı gerçekleştirildi

BAŞBAKAN YILDIRIM: NÜKLEER ENERJİ SANTRALLERİ EN ÖNEMLİ PROJELERİMİZ ARASINDA

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye olarak enerjide hala büyük oranda dışa bağlı bir ülkeyiz. Dolayısıyla 2023 yılına kadar enerjideki dışa bağımlılığımızı azaltacak, çeşitliliğimizi artıracak projeler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Nükleer enerji santralleri bu bağlamda en önemli projeler arasında yer alıyor." dedi.

MALİYE BAKANI AĞBAL: PİYASALARIN CANLANMASI İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK

Maliye Bakanı Ağbal, "İlk iki çeyrekte ekonomi belli bir seviyede gittikten sonra üçüncü çeyrekte bir yavaşlama var. Hükümet olarak piyasaların canlanması için her tedbiri aldık." dedi.

BAKAN ZEYBEKCİ: İRAN'DAN 3 BANKA TÜRKİYE'DE FAALİYETTE BULUNMAK İSTİYOR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İran’dan Bank Pasargad, Saman Bank ve Parsian Bankın Türkiyede faaliyette bulunmak istiyor" dedi.

İSTANBUL BOĞAZI'NA YENİ ARABALI VAPUR HATTI

İstinye-Çubuklu arasında yeni yılın ilk aylarında devreye girecek arabalı vapur hattı ile İstanbul'un iki yakası arasındaki yolculuk 7-8 dakikaya inecek.

JAPON MİTSUİ, KOÇ HOLDİNG ŞİRKETİ INVENTRAM İLE ORTAK OLDU

Japonya'nın geniş ölçekli holding şirketlerinden Mitsui & Co 8031.T Koç Holding'in KCHOL.IS teknoloji yatırım şirketi Inventram'a yüzde 30 oranında ortak oldu.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ 78-79 FENERBAHÇE

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe, deplasmanda Darüşşafaka Doğuş'u 79-78 mağlup etti. Oynanan diğer maçta Anadolu Efes, TOFAŞ’ı sahasında 89-83 yendi. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.