23 Eylül 2024
  • İzmir20°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 7 ARALIK 2016

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Suriye'de Türk askerlerinin şehit edilmesine neden olan saldırı ile ilgili “Askerimizi vuran uçak Şam’ın, ama İHA kimindi araştırıyoruz” dedi.

Türkiye Gündemi 7 Aralık 2016

07 Aralık 2016 Çarşamba 09:15

BAKAN IŞIK: “O UÇAĞI TESPİT ETTİK”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Suriye'de Türk askerlerinin şehit edilmesine neden olan saldırı ile ilgili “Askerimizi vuran uçak Şam’ın, ama İHA kimindi araştırıyoruz” dedi.

IŞİD'İN KAÇIRDIĞI 2 ASKER RAKKA'DA CEZAEVİNE KONULDULAR

Suriye'nin El Bab kentinin Ed Dana köyü yakınlarında IŞİD tarafından kaçırılan 2 Türk askerinin tedavilerinin yapılmasının ardından örgütün Suriye'deki merkezi sayılan Rakka'daki bir cezaevine konulduğu belirtildi. IŞİD, iki askeri 15 ay önce kaçırdığı Türk Askeri Serter Taş'ın koğuşuna yerleştirdi.

TÜRKİYE EĞİTİMİ OECD'DE SON 2'DE

OECD’nin üç yılda bir yayınladığı PISA 2015 açıklandı. 15 yaş düzeyinde öğrencilerin katıldığı programda Türkiye matematik, fen bilimleri ve okumada sıra kaybetti. Üç alanda da 35 OECD üyesi arasında sondan ikinci oldu.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİN AYRINTILARINI AÇIKLADI

Başbakan Yıldırım, "(Anayasa değişikliği teklifi taslağındaki cumhurbaşkanlığı sistemi) 12 madde var. Bu 12 maddeden etkilenen çokça madde var. Geçici maddeler var, geçiş maddeleri var. Onları şu anda çalışıyorlar" dedi.

“HİÇ MERAK ETMEYİN, SİYASİ KADROLAR DA ORTAYA ÇIKARILACAK”

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, FETÖ'nün darbe girişimi konusunda, "Hiç merak etmeyin, eninde sonunda siyasi kadrolar da ortaya çıkarılacak. Bu meselenin arkasındaki gerçek bütünüyle ortaya konulacaktır." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANI FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından Doç. Dr. Fatih Gürsul, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındı.

KILIÇDAROĞLU TEPKİ ÇEKEN KONUŞMASINI SAVUNDU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Adana'da tepki çeken konuşmasıyla ilgili olarak "Adana'da hapisteki bir grup gazetecinin ismini andığım için, belli çevrelerden tepki geliyor. Bir parti, bir insan ilkeli olmalıdır. Bizim ilkemiz nedir? Hiç bir gazeteci hapiste olmasın." dedi

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: AKKUYU PROJESİ HIZLANDIRILACAK

Rusya Başbakanı Medvedev ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Zor günler geride kaldı, geleceğe odaklanalım. Akkuyu projesi hızlandırılacak. Amacımız bir fazını 2023 öncesinde hayata geçirmek" dedi. Rusya Başbakanı Medvedev de Akkuyu projesi için karar süreçlerinin hızla işleyeceğini ve ilk enerji fazının 2023 yılında devreye gireceğini dile getirdi.

YUNANİSTAN 3 ASKERİ İADE ETME KARARI VERDİ

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki temyiz mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bu ülkeye kaçan askerlerden üçünün Türkiye'ye iade edilmesine karar verdi.

MERKEL: PEÇE YASAKLANMALI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, peçe takarak yüzün kapatılmasının ülkesinin kültürüne uygun olmadığını söyledi. Merkel, "Peçe, yasal yollarla yasaklanması mümkün her yerde yasaklanmalı" dedi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BAKAN AĞBAL: DÜZENLEMELER HEMEN DEVREYE SOKULACAK

Habertürk TV'de soruları yanıtlayan Maliye Bakanı Ağbal, Perşembe tüm kesimleri ilgilendiren kararlar açıklanacağını belirtirken düzenlemelerin hemen devreye sokulacağına vurgu yaptı

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN 'ASGARİ ÜCRET' AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücret görüşmeleri öncesinde konuşarak, "İşçi de bizim işveren de bizim. Reel olmamız gerekiyor. Asgari ücrete yapılan artıştaki her oran, yalnız asgari ücreti değil; istihdamın tamamını, iş gücü maliyetlerinin tamamını etkiliyor" dedi.

BAKAN ALBAYRAK: ŞANGHAY BEŞLİSİ'NE KAYITSIZ KALAMAYIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji, konusunda önemli açıklamalarda bulundu: "ŞİÖ gibi büyük bir enerji iş birliğine Türkiye’nin kayıtsız kalması düşünülemez."

MERKEZ BANKASI'NDAN "DÖVİZ" AÇIKLAMASI

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, yerel paranın iktisadi faaliyette ana değişim aracı olmasının önemli olduğunu belirterek, "Biz de desteğimizi veriyor olacağız" dedi. Çetinkaya, "Kurda dengenin nerede oluşacağı henüz belli değil, şokun bir bölümünün geri alınma olasılığı da var. Gerekirse tüm araçlarla adım atarız" mesajı verdi.

"RAHMİ M. KOÇ BİLİM MADALYASI GENÇ BİLİM İNSANLARINI TEŞVİK EDECEK"

Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, "Bu yıldan itibaren genç bilim insanlarını teşvik etmek amacıyla 'Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası' verilecek" dedi. Koç Üniversitesi'nin bu yıl ilk kez verdiği "Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası"nın sahibi Prof. Dr. Aydoğan Özcan oldu.

ZTE, NETAŞ'IN YÜZDE 48,04'ÜNÜ SATIN ALIYOR

Netaş Telekomünikasyon AŞ'nin pay sahiplerinden OEP Turkey Tech BV (OEP) ile ZTE Cooperatief UA arasında, Netaş'ın yüzde 48,04'üne ilişkin hisse alım sözleşmesi imzalandı.

SONERA HOLDİNG, TURKCELL'DEKİ HİSSESİNİ SATIYOR

Turkcell hissedarlarından Sonera Holding BV, Turkcell'de 287.6 milyon lira nominal tutarlı hissenin borsada satışa konu edilebilmesi için Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK) başvurdu.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

DİNAMO KİEV 6-0 BEŞİKTAŞ 

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 6. haftasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla Beşiktaş arasında oynanan maç 6-0 bitti. Bu sonuca göre Beşiktaş yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

FENERBAHÇE OBRADOVİC İLE 3 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI

Fenerbahçe Kulübü, erkek basketbol takımı başantrenörü Zeljko Obradovic ve ekibi ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. Obradovic için bir imza töreni düzenlendi.

PINAR KARŞIYAKA-CSM CSU ORADEA: 79-50

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Pınar Karşıyaka, Rumen ekibi CSM CSU Oradea'yı 79-50 yendi. Pınar Karşıyaka grubundaki 8. karşılaşmada 5. galibiyetine ulaştı. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.