23 Eylül 2024
  • İzmir19°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 6 OCAK 2017

İzmir'de bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Bir araçla adliyeye girmek isteyen teröristler, polisle girdikleri çatışmada bombalı aracı patlattı.

Türkiye Gündemi 6 Ocak 2017

06 Ocak 2017 Cuma 11:54

İZMİR'DE TERÖR SALDIRISI: 2 ŞEHİT

İzmir'de bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Bir araçla adliyeye girmek isteyen teröristler, polisle girdikleri çatışmada bombalı aracı patlattı. Saldırıda 1 polis ile bir adliye çalışanı şehit olurken, 2 terörist de öldürüldü. İzmir Valisi, saldırıya ilişkin açıklamasında "İlk bulgular PKK'yı gösteriyor" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ HALEP'TE BAŞLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize yönelik tehditleri kaynağında yok etmek zorundayız. Türkiye'nin güvenliği Gaziantep'te değil Halep'te, Hatay'da değil İdlib'de, Mersin'de değil Kıbrıs'ta, Kars'ta değil Nahçıvan'da başlar, bunu böyle bilelim." dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: BU ALÇAK ÖRGÜTLER VARDİYALI ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Başbakan Yıldırım, "Son zamanlarda Türkiye'nin başını ağrıtan enerjisini azaltan bu alçak örgütler artık vardiyalı çalışmaya başladılar." dedi.

DARBE GİRİŞİMİNDE İLK MAHKÛMİYET

Erzurum'da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ üyeliğinden yargılanan 2 eski komutan, müebbet hapse mahkûm oldu.

31 İLDE KPSS OPERASYONU: 105 ASKER EŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

2010 KPSS sorularının çalınmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol oynadığı tespit edilen 105 asker eşi hakkında 31 ilde operasyon başlatıldı.

DOĞAN HOLDİNG'DE İKİ YÖNETİCİYE GÖZALTI

Doğan Holding, şirketin Baş Hukuk Müşaviri Erem Turgut Yücel ile eski yöneticilerinden Yahya Üzdiyen'in, Üsküdar'daki merkez binalarında gözaltına alındıklarını açıkladı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

KILIÇDAROĞLU: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE "EVET" DİYEN İHANET EDİYOR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişiklik teklifiyle ilgili olarak, "Ey CHP sen neden buna destek vermedin diyorlar. Bu proje, bu anayasa değişikliği Türkiye Cumhuriyeti tarihine ihanettir. Buna evet diyenler ihanet ediyorlar" dedi.

BÜYÜKATAMAN: MHP DEVLETİN VE MİLLETİN YANINDA DURACAK

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, "MHP, böylesi karanlık ve oldukça sıkıntılı dönemde devletinin ve milletinin yanında ne pahasına olursa olsun tavizsiz şekilde duracak, hiçbir gayrimeşru oluşum veya çeteleşmeye aman vermeyecektir." dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: İNCİRLİK'İN KAPATILMASI GÜNDEMİMİZDE DEĞİL AMA...

ABD'de resmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Şu anda İncirlik Üssü'nün kapatılması gündemde değil ama özellikle DEAŞ için gelen ülkeler bu desteği vermeyecekse burada kalmasının bir anlamı da yok." dedi.

DENKTAŞ: ŞANSAL'IN DEDİKLERİNİN DAHA AĞIRI BİZE SÖYLENİYOR, SINIRDIŞI KARARI KALKMALI

Kuzey Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, sosyal medyada Barbaros Şansal'ın dediklerinin çok daha ağırlarının kendileri için söylendiğini dile getirerek sınırdışı kararının kalkması gerektiğini belirtti.

NETANYAHU, YARALI FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜREN İSRAİL ASKERİ İÇİN AF İSTEDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Şeridi'nde yaralı bir Filistinli saldırganı öldüren ve mahkeme tarafından suçlu bulunan İsrailli asker için özel af çıkarılmasını istedi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

KEÇİÖREN METROSU AÇILDI

Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı, tamamlanması 12 yıl süren Keçiören Metrosu 15 Ocak tarihine kadar ücretsiz hizmet verecek.

RESTORANLARIN "BİR KISMI AÇIK" ALANLARINDA DA SİGARA İÇİLEMEYECEK

Sağlık Bakanlığı'nca, tütün ve tütün ürünleriyle mücadele kapsamında "açık alan" düzenlemesinde yenilik yapılarak restoran, kafe gibi mekânların açılabilir camlı kısımlarının bulunduğu yerlerde de sigara içilmesi yasaklanacak.

380 İŞ ADAMI HAKKINDA "HİMMET" SORUŞTURMASI 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ'nün finansal yapılanmasına ilişkin başlatılan soruşturması kapsamında örgüte himmet topladığı ve finansman sağladığı iddia edilen 380 işadamı hakkında gözaltı kararı verildi.

İSTANBUL TURİZMDE 16 YILIN EN SERT KAYBINI YAŞADI

İstanbul’a 2016 yılında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 26 ile azalış ile son 16 yılın en sert düşüşünü gerçekleştirerek 9,2 milyona geriledi. Rus turistlerdeki kayıp yüzde 40'a dayandı.

MEMUR-SEN AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRINI AÇIKLADI

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan "açlık-yoksulluk" araştırmasına göre Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 546 TL, yoksulluk sınırı ise 4 bin 369 TL olarak belirlendi.

TEKSTİL VE HAZIR GİYİMDE ‘STA’ ENDİŞESİ

Çerçeve anlaşması imzalanan Türkiye-Pakistan Serbest Ticaret Anlaşması’nda (STA) nihai imzalar atılırsa, Çin ve Bangladeş gibi ülkelerle STA’sı bulunan Pakistan’ın Türkiye’ye tekstil ürünleri ihracatı patlama yapacak. Diğer ülke ürünleri ‘trafik sapması’ ile Türkiye pazarına girecek.

JAPON TAŞIMACILIK DEVİ İNCİ LOJİSTİK İLE BİRLEŞİYOR

Dünyanın önde gelen lojistik firmalarından Japon Yusen, İzmir merkezli İnci Lojistik ile birleşme kararı aldı. Rekabet kuruluna başvuru yapıldı. Birleşmenin 1 Nisan 2017’de olması planlanıyor. 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

ANADOLU EFES 84- 73 GALATASARAY ODEABANK

THY Avrupa Ligi'nin 16. hafta maçında Anadolu Efes sahasında Galatasaray Odeabank'ı 84-73 yendi.

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ 92-93 MACCABİ FOX

THY Avrupa Ligi'nin 16. haftasında Darüşşafaka Doğuş, İsrail temsilcisi Maccabi FOX'a 93-92 mağlup oldu. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.