23 Eylül 2024
  • İzmir19°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 4 OCAK 2017

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Henüz FETÖ'nün devletten arındırılması sonlandırılmamıştır. FETÖ'nün ve bütün terör örgütlerinin devletin içinden arındırılmasını sağlayana kadar OHAL uygulamasına ihtiyacımız var." dedi.

Türkiye Gündemi 4 Ocak 2017

04 Ocak 2017 Çarşamba 11:00

KURTULMUŞ: FETÖ'NÜN DEVLETTEN ARINDIRILMASI SONLANDIRILMAMIŞTIR

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Henüz FETÖ'nün devletten arındırılması sonlandırılmamıştır. FETÖ'nün ve bütün terör örgütlerinin devletin içinden arındırılmasını sağlayana kadar OHAL uygulamasına ihtiyacımız var." dedi.

TERÖRÜ ÖVEN PAYLAŞIMLARIN TESPİTİ İÇİN EKİP OLUŞTURULDU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla sosyal medyada İstanbul'daki terör saldırısını öven ve devleti aşağılayan hesapların belirlenmesi amacıyla Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerinde 10 kişilik ekip oluşturuldu.

ÖSYM AÇIKLADI: 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRMEYECEK

ÖSYM tarafından 2017 ÖSYS kılavuzu yayımlandı. Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte birinin çıkarılmayacağı belirtildi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

OHAL 3 AY DAHA UZATILDI

OHAL'in, 19 Ocak Perşembe günü itibariyle 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

ANAYASA GÖRÜŞMELERİ PAZARTESİ BAŞLIYOR

Meclis Genel Kurulu'nda anayasa değişikliği görüşmeleri pazartesi günü başlayacak. AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı sistemini de içeren anayasa değişikliği teklifi, 9 gün süren görüşmelerin ardından geçen cuma TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edilmişti.

BAŞBAKAN YILDIRIM: SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI BAŞINIZA BELA OLABİLİR

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "terör övgüsü" içeren paylaşımlar konusunda uyarıda bulundu ve "Sosyal medyada yapacağınız paylaşımlar başınıza bela olabilir" dedi.

KILIÇDAROĞLU: EN BÜYÜK ENDİŞEM 2017'NİN 2016'YI ARATMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şunu kendimize sormamız lazım, “bu millet bu hale nasıl geldi. En büyük endişem 2017’nin 2016’yı aratmasıdır. Böyle bir tabloyu içime sindiremiyorum. Böyle bir tabloyu Türkiye uzun süre kaldıramaz." dedi. Bu arada, suikast ihbarı sonrasında Kılıçdaroğlu'na zırhlı araç tahsis edildi.

BİLGEN: “İÇİŞLERİ BAKANIN İSTİFASI İÇİN KAÇ KİŞİNİN ÖLMESİ GEREKİYOR?”

HDP Grup Toplantısı'nda konuşan Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, AKP'nin güvenlik politikalarını, gözaltı ve tutuklamaları eleştirerek, "Sadece son bir ay içerisinde neredeyse 100'ün üzerinde insan hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı'nın en azından ülke içerisinde yaşanan vakalarla ilgili istifa etmesi, görevden alınması için kaç kişinin ölmesi gerekiyor?" diye sordu.

BAHÇELİ SUİKAST İDDİASINI DOĞRULADI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisi ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'na suikast ihbarı iddialarıyla ilgili, "Basın yoluyla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast ihbarlarının yoğunlaştığına dair bilgiler gelmiştir. Herkes inandığı yolda kararlı bir şekilde ilerleyecektir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aynı şekilde yapacağını düşünüyorum. Bizim koruma sayımız şu an sabit. Yeni bir talepte de bulunmuyoruz" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

YUNANİSTAN'A KAÇAN DARBECİ ASKERLER 10 OCAK’TA YARGILANACAK

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 askerin 10 Ocak'ta yargılanacağı açıklandı.

İTALYA: TÜRKİYE KAOSA SÜRÜKLENİRSE BİZİ DE SÜRÜKLER

İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mario Giro, İstanbul Ortaköy'de gece kulübü Reina'ya düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası "Türkiye kaosa sürüklenirse bizi de sürükler" uyarısında bulundu.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BAKAN ZEYBEKCİ: İHRACATIMIZ 2015 YILINA GÖRE DENGEDE KAPANDI

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Geçen yıl ihracatımız 2015 yılına göre dengede kapandı. Dış ticaret açığımız yüzde 11,7 geriledi, ihracatın ithalatı karşılama oranı ise yüzde 71,8'e yükseldi." dedi.

ENFLASYON 2016 YILINDA YÜZDE 8.53 OLDU

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) 2016 yılında yüzde 8,53, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 9,94 arttı. TÜFE geçen yılın aralık ayında ise yüzde 1,64, Yİ-ÜFE ise yüzde 2,98 artış gösterdi.

BİSAM: AÇLIK SINIRI 1,602, YOKSULLUK SINIRI 5,066 LİRA OLDU

BİSAM yüzde 8.53 olarak açıklanan yıllık enflasyonun yevmiyeli çalışanlarda yüzde 9.35 olarak gerçekleştiğini, bu oranlara göre açlık sınırının 78 lira artarak 1602 lira, yoksulluk sınırının da 246 lira artarak 5066 lira olduğunu açıkladı.

ANTALYA 5 MİLYON TURİST KAYBETTİ

Turizmde yaşanan 2016 yılı krizinin en fazla etkide bulunduğu Antalya turizmi yaklaşık 5 milyon turist kaybetti.

TÜSİAD BAŞKANI EROL BİLECİK

Türkiye’nin en önemli iş dünyası örgütlerinden TÜSİAD uzun süren başkan arayışına nokta koydu. Yönetim Kurulu Üyelerinden Erol Bilecik’in 12 Ocak’ta yapılacak genel kurulda yeni bir yönetim kurulu ile başkanlığa aday olmasına karar verildi. 

2017’DE ÖZEL KARGO TRENLERİYLE TAŞIMACILIK YAPILACAK

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Eldener: "Türkiye'de ilk kez kargo şehri uygulaması, İstanbul Yeni Havalimanı'nda hayata geçirilecek. İGA Havalimanı İşletmesi ile görüşmeler yapıyoruz"

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN DEPLASMANDA STELMET'İ 84-66 MAĞLUP ETTİ

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi E Grubu 11. hafta mücadelesinde Beşiktaş Sompo Japan, deplasmanda Polonya temsilcisi Stelmet'i 18 sayı farkla 84-66 mağlup etti.

BANVİT: 95 - ARİS: 94

FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu 11. hafta maçında Banvit, Yunan ekibi Aris'i normal süresi 80-80 biten karşılaşmanın uzatma bölümünde 95-94 yendi.

GALATASARAY, HAMİT ALTINTOP'UN SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİ

Galatasaray, Kolbeinn Sigthorsson'un ardından Hamit Altıntop'un da sözleşmesini feshetti. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.