23 Eylül 2024
  • İzmir27°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 3 KASIM 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB bize söz vermiştir, 'Size temmuz başına kadar 3 milyar avro vereceğiz' demiştir.

Türkiye Gündemi 3 Kasım 2016

03 Kasım 2016 Perşembe 09:19

ERDOĞAN'DAN AB'YE ELEŞTİRİ: DÜRÜST DEĞİLLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB bize söz vermiştir, 'Size temmuz başına kadar 3 milyar avro vereceğiz' demiştir. O günden bugüne gelen 200-250 milyon avro. Niye? Dürüst değiller, samimi değiller'' şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DEN IRAK'A SERT YANIT

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile ilgili tehditkâr açıklamalarını sürdüren Irak Başbakanı Haydar el İbadi'ye sert cevap verdi. Çavuşoğlu, "Ülkende terörle mücadele edemiyor sonra kabadayılık yapmaya çalışıyorsun. Biz sınırımızdaki güvenliği kendimiz koruruz. Bunlar boş şeyler" dedi.

BAKAN BOZDAĞ: VÜCUT DOKUNULMAZLIĞINA KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA TUTUKLAMA YASAĞINI KALDIRIYORUZ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıyla, cinsel saldırı suçunun cezalarının artırıldığını bildirdi.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN İKİNCİ KİLİT İSMİ BELLİ OLDU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgi önemli bulgulara ulaştı. Darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz'ün, Kaynak Kâğıt AŞ'nin eski Genel Müdürü Kemal Batmaz ile birlikte hareket ettiği tespit edildi. 

TURGUT ÖZAL'IN KARDEŞİ KORKUT ÖZAL VEFAT ETTİ

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi, eski bakanlardan Korkut Özal, hayatını kaybetti. Özal'ın cenazesi, 4 Kasım Cuma günü Fatih Camisi'nde kılınacak öğle namazına müteakip Yeni Topkapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek. 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

NUMAN KURTULMUŞ: 330'U BULDUĞUMUZ ANDA DÜĞMEYE BASARIZ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin Anayasa değişikliği paketinde 330'u bulduğu anda düğmeye basacağını söyledi. Kurtulmuş, idam cezası geldiğinde Abdullah Öcalan'ı da etkilemesine ilişkin, "Parlamentoda bunun önünü açabilecek bir durum oluşursa gereği yapılır" dedi.

MUSTAFA ŞENTOP: İDAM İKİNCİ BİR DARBE GİRİŞİMİ OLURSA UYGULANIR

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, getirilmesi gündemde olan idam cezası hakkında konuştu: "Yasadan sonra suç işlenirse idam cezası uygulanır. Temel prensip kanunlar geriye işlemez. Yasa çıktıktan sonra 2. bir darbe girişimi olursa uygulanır."

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TEZCAN'I YARALAYAN ALPARSLAN S. TUTUKLANDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yönelik silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan Alparslan S. tutuklandı, diğer 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

CHP SÖZCÜSÜ BÖKE'DEN İDAM AÇIKLAMASI

CHP'den idam tartışmalarına ilişkin bir açıklama geldi. Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesini istediklerini dile getiren Parti Sözcüsü Böke, "İdam diyenler, iade istemeyenlerdir" dedi.

FİGEN YÜKSEKDAĞ'IN 10 AYLIK HAPİS CEZASI ONANDI

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 'terör örgütü propagandası yapmak suçundan çarptırıldığı 10 ay hapis cezasını Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi onadı. Suç terör kapsamında olduğu için Yüksekdağ'ın 7.5 ay hapis yatması gündeme geldi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

AB: VİZE SERBESTİSİ 2018'E SARKAR

AB'li yetkililer Türkiye'deki operasyonları işaret ederek, "Böyle giderse vize serbestisi 2018’e sarkar" açıklamasını yaptı.

"TÜRKİYE'NİN RAKKA'DAKİ ROLÜYLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

ABD Savunma Bakanı Carter, Rakka'nın ele geçirilmesi konusunda Türkiye'nin rolüyle ilgili görüşmeler sürdüğünü ifade etti.

FED POLİTİKA FAİZİNİ DEĞİŞTİRMEDİ

FED beklentiler doğrultusunda politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0.25-yüzde 0.50 bandında bıraktı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

IMF, TÜRKİYE'NİN BÜYÜME BEKLENTİSİNİ DEĞİŞTİRMEDİ

Uluslararası Para Fonu, Türkiye'nin büyüme beklentisini bu yıl için yüzde 3,3, gelecek yıl için 3,0 olarak korudu.

KAYIP-KAÇAKTA HEDEF TEK HANE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak elektrikte kayıp-kaçak oranlarını tek haneli rakamlara çekmek için çalışmaların devam ettiğini belirterek "Önümüzdeki dönemde 2023'ün Türkiye'sinde toplam kayıp-kaçağı tek haneli rakamlara indireceğiz" dedi.

DENİZE YAPILACAK İKİNCİ HAVALİMANINA 11 TEKLİF

Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ikinci deniz üzerine yapılacak havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı için düzenlenen ihalede 11 firma teklif sundu.

NE PARA NE FAİZ GEREKEN MORAL

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, bankanın faiz indirimlerinde üzerine düşeni yaptığını ve dünden itibaren faiz indirimlerini işleme koyduklarını söyleyerek “İhtiyacımız olan tek şey moral ve motivasyon” dedi.

AYNI GÜNDE ALTI PROJE BİRDEN

İstanbul’un metro çalışmalarını zirveye çıkaracak altı farklı hattın ihalesi tek seferde yapılacak. 14 Aralık’ta 10 milyar liralık Bahçeşehir, Sultanbeyli, Yenidoğan, Halkalı, Kayaşehir, Göztepe ve Tuzla metro ihaleleri düzenlenecek

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE 73-81 UNİCS KAZAN

THY Avrupa Ligi maçında temsilcimiz Fenerbahçe sahasında Unics Kazan'a 81-73 mağlup oldu.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA GRUPLAR BELLİ OLDU

Grup kuralarına göre Fenerbahçe C Grubunda,  Beşiktaş D Grubunda, Galatasaray E Grubunda yer aldı. Gruplarda ilk maçlar 29, 30 Kasım ve 1 Aralık'ta oynanacak. Kupada grup aşaması 19 Ocak 2017 tarihinde oynanacak maçlarla tamamlanacak. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.