23 Eylül 2024
  • İzmir19°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 28 ARALIK 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekâtına ilişkin, "Koalisyon güçleri şu anda verdikleri sözü tutmuyorlar. Öyle olsa da olmasa da yolumuza kararlı bir şekilde devam ediyoruz, edeceğiz." dedi.

Türkiye Gündemi 28 Aralık 2016

28 Aralık 2016 Çarşamba 11:04

'KOALİSYON GÜÇLERİ VERDİKLERİ SÖZÜ TUTMUYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekâtına ilişkin, "Koalisyon güçleri şu anda verdikleri sözü tutmuyorlar. Öyle olsa da olmasa da yolumuza kararlı bir şekilde devam ediyoruz, edeceğiz." dedi.

'DEAŞ'IN YAYINLADIĞI VİDEO TEYİT EDİLMEDİ'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada DEAŞ'ın elinde olduğu değerlendirilen askerler konusunda, "Teyit edilmiş bilgi yok" derken, " Medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar" uyarısında bulundu. 

BAKAN SOYLU: BATI'NIN YANLIŞ TUTUMU TERÖRÜN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEKTEDİR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batı'nın teröre karşı tutumunu eleştirerek, "Batı'nın yanlış tutumu terörün ekmeğine yağ sürmektedir. Türkiye, terörle mücadele yürütüyorsa buna bütün dünya destek olmalıdır." dedi.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NDA BYLOCK OPERASYONU

FETÖ soruşturması kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli çeşitli rütbelerdeki 45 kişi hakkında ByLock kullandıkları gerekçesiyle gözaltı kararı verildi.

MUMCU, ÜÇOK, AKSOY, KIŞLALI SUİKASTLARINDA YENİDEN YARGILAMA YAPILACAK

Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışları cinayetlerinin de bulunduğu Umut Operasyonu davası hükümlüleri 16 yıl sonra yeniden yargılanacak.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

'YEDEK MİLLETVEKİLLİĞİ' ANAYASA TEKLİFİNDEN ÇIKARILDI

AK Parti'nin Anayasa değişiklik teklifinin, TBMM ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin 5 yılda bir yapılmasına ilişkin 4. maddesi kabul edildi; yedek milletvekilliğine ilişkin düzenleme metinden çıkarıldı.

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN: GÖNLÜM YEPYENİ KONSENSÜSLÜ BİR ANAYASA İSTİYOR

TBMM Başkanı Kahraman, mevcut anayasasının Türkiye'yi taşıyamadığını belirterek, "İsterim ki başkanlığını yaptığım 26. Dönem, bir değişlikle taçlansın. Ama bu kısmi bir değişiklik, gönlüm yepyeni, konsensüslü bir anayasa istiyor." dedi.

YILDIRIM VE BAHÇELİ ANLAŞTI: BAZI MADDELER DEĞİŞİYOR

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli anayasa teklifindeki bazı maddelerin değişmesi için anlaştı. Buna göre 'Yedek Milletvekili' ifadesi çıkarılacak. Ancak uygulamadan vazgeçilmeyecek. Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin 'Doğuştan Türk vatandaşı olmayanlar' ifadesi tekliften çıkarılacak.

MHP'Lİ ERKAN AKÇAY: CHP KİMLİK BUNALIMI İÇERİSİNDE

MHP Grup Başkanvekili Akçay, "CHP kimlik bunalımı içerisindedir. Halka sırtını dönerek pusulasız kalan CHP, siyaset denizinde yok olmaya mahkûmdur" ifadesini kullandı.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

RUSYA: TÜRKİYE İLE SURİYE GENELİNDE ATEŞKES İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Ankara ve Moskova'nın Suriye'de ülke genelinde ilan edilecek bir ateşkes için çaba gösterilmesi ve Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak barış görüşmelerine hazırlanılması konusunda anlaştıklarını duyurdu.

HAYDAR EL-İBADİ: TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER DÜZELDİ

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak ve Türkiye arasındaki ilişkilerin düzeldiğini söyledi. İbadi, Musul'u DAEŞ'ten temizlemenin 3 ay sürebileceğini de ifade etti.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

MTV ORANLARI BELLİ OLDU

Bazı vergi ve harçlar, Maliye Bakanlığının 2017 yılı için yüzde 3,83 olarak belirlediği yeniden değerleme oranında hesaplandı. Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliğine göre 1-3 yaş grubunda yer alan ve motor silindir hacmi 1300 santimetreküpe kadar olan otomobillerin halen 623 lira olan motorlu taşıtlar vergisi, yılbaşında 646 liraya çıkacak.

'BANKALARIN SERMAYE YETERLİLİĞİ SORUNU YOK'

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi durumunda hiç bir Türk bankasının sermaye yeterliliğinin yüzde 12'nin altına düşmeyeceğini söyledi. Akben, "Kredi büyümesinde bu yılı yüzde 15'e yakın kapatacağız, 2017'de bunun üzerine çıkarız." dedi.

UYDU KONTROLLÜ ANKA, 2017’DE GÖREVE BAŞLAYACAK

Türkiye’nin geliştirdiği en önemli insansız hava aracı (İHA) platformu durumunda olan ANKA’nın uydu kontrollü modeli olan ANKA-S 2017’nin ilk yarısından itibaren teslim edilmeye başlanacak.

İSTANBUL’UN ARSA DEĞERİ BELLİ OLDU

Yaklaşık 5,2 milyar metrekare alana sahip İstanbul'da yol ve göl gibi değer atanması mümkün olmayan alanlar dışında kalan arsa ve arazilerin toplam değeri 7 trilyon lira (2 trilyon dolar).

VESTEL'DEN FABRİKA YATIRIMI

Vestel Beyaz tarafından KAP'a yapılan açıklamada, çamaşır makinası ve kurutma makinası fabrikası için yatırım çalışmalarına başlanmış olup, söz konusu yatırımın Haziran 2018'de tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

ECZACIBAŞI'NDA CEO DEĞİŞİMİ

Eczacıbaşı CEO'luk görevini sürdüren Dr. Erdal Karamercan'ın yerine 1 Şubat 2017 tarihinden itibaren Atalay Gümrah geliyor.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

BEŞİKTAŞ 2-0 BOLUSPOR

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu 4. hafta maçında Beşiktaş, evinde TFF 1. Lig ekiplerinden Boluspor'u 2-0 mağlup etti.

GALATASARAY'DA DEV PROJE İÇİN İMZA ATILDI

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Riva-Florya projeleri için Emlak Konut ile resmi imzaların atıldığını açıkladı. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.