23 Eylül 2024
  • İzmir19°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 27 OCAK 2017

Adli Veri Bankası tanıtım töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada kendisini dinleyen yargı mensuplarına seslenerek, "Vatandaş bana soruyor bende size soruyorum; Silahı alıp insanları öldürenler neden hala yargılanmadı?” dedi.

Türkiye Gündemi 27 Ocak 2017

27 Ocak 2017 Cuma 10:43

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: O HAİNLER NEDEN HALA YARGILANMADI

Adli Veri Bankası tanıtım töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada kendisini dinleyen yargı mensuplarına seslenerek, "Vatandaş bana soruyor bende size soruyorum; Silahı alıp insanları öldürenler neden hala yargılanmadı?” dedi.

BAKAN BOZDAĞ AÇIKLADI: 3 BİN 581 HÂKİM VE SAVI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Adli Veri Bankası tanıtım töreninde konuşan Adalet bakanı Bekir Bozdağ, "3 bin 581 hâkim ve savcının meslekten uzaklaştırılmasına, 4 bin 235 yardımcı personelin meslekten uzaklaştırılmasına karar verilmiştir" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN 'YUNANİSTAN'A TEPKİ

Dışişleri Bakanlığından, Yunanistan Yüksek Mahkemesinin, Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askeri Türkiye'ye iade etmeme kararının protesto edildiği, kararın, ikili ilişkiler üzerindeki etkilerinin değerlendirmeye tabi tutulacağı bildirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine askerler hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

BAKAN ÖZHASEKİ: 1999 ÖNCESİ YAPILAN BİNALARIN YARISI SAĞLAM DEĞİL

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de 1999'dan önce yapılmış 15 milyon binanın neredeyse yarısının sağlam olmadığını söyledi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, REFERANDUM İÇİN SAHAYA İNİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sahaya iniyor. Erdoğan, anayasa değişikliği için başta 30 büyükşehir olmak üzere birçok ili ziyaret edecek.

KURTULMUŞ: REFERANDUM SANDIĞINDAN EVET ÇIKACAĞINA İNANIYORUZ

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Referandum sandığından evet çıkacağına inanıyoruz. 'Yeni bir Türkiye için, güçlü bir Türkiye için ben de varım, ben de evet diyorum.' diyerek kampanyaya destek veriyoruz." dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN DOKUNULMAZLIK DOSYASI MECLİS'TE

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 13 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyası, Meclis’e sunuldu.

AĞBABA: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE İSİMLER ÜZERİNDEN BAKMIYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "Rejim tartışmasına, anayasa değişikliği tartışmasına isimler üzerinden bakmıyoruz. Kimin seçileceği üzerinden bakmıyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu olsa da biz başkanlığa karşıyız." dedi.

BAHÇELİ: PROFESYONEL NİFAKÇILAR KAMPANYALARINA ÇOKTAN BAŞLADI

MHP Lideri Bahçeli, sosyal medyadan referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Profesyonel nifakçılar kampanyalarına çoktan başladı. Cepheleşme ve siyasal çatlaklar derinleşmekte. Değişikliklerdeki maksat sistemi tıkayan engelleri aşmak. Millet kader ve geleceği hakkında karar verecektir" ifadelerini kullandı.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

ABD'DEN TÜRKİYE UYARISI

ABD Dışişleri Bakanlığı web sitesinde yayımlanan uyarı yazısında; ABD vatandaşları, artan terör eylemlerine dikkat çekilerek, Türkiye'nin Güneydoğu bölgesine gitmekten kaçınmalarını tavsiye edildi. Bakanlık ayrıca, ABD devlet görevlilerinin İstanbul ve Türkiye’nin Güneydoğu bölgesine yapacakları resmi ziyaretlere kısıtlamalar getirdi.

FRANSA'DA 1915 OLAYLARININ REDDİ SUÇ SAYILMAYACAK

Fransa Anayasa Mahkemesi, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını da kapsayabilecek şekilde "bazı suçların reddinin suç sayılmasına" ilişkin yasanın ilgili hükmünü iptal etti.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NDE İHALEYİ KAZANAN BELLİ OLDU

Ulaştırma Bakanı Arslan 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesi ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Arslan "Şu an için en kısa süreyi veren birinci grup yani ihaleyi Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi OGG kazandı" dedi.

EMITT 2017, KAPILARINI ZİYARETÇİLERİNE AÇTI

Dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlayan EMITT 2017 Turizm Fuarı, dün TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 70’i aşkın ülkeden katılan kurum ve kuruluşlara kapılarını açtı.

BDDK'DAN BANK OF TOKYO MİTSUBİSHİ'YE İZİN

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Bank  of Tokyo Mitsubishi UFJ Turkey AŞ'ye destek/danışmanlık hizmeti yetkisi verdi. 

KAVURMACI VE GÜLLÜ'NÜN ŞİRKETLERİ TMSF'YE GEÇTİ

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik TUSKON operasyonunda tutuklanan işadamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Aydınlı Grubu'na bağlı Aydınlı Hazır Giyim'e, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyum atandı. TMSF denetimine geçen şirketler arasında baklavacı Faruk Güllüoğlu da yer aldı.

OTOKOÇ OTOMOTİV'İN 2017 YILI CİRO HEDEFİ 6,2 MİLYAR TL

Dijital dönüşüm ve inovasyon projeleri ile geleceği hazırlayan Otokoç Otomotiv, 2016 yılını 5,3 milyar TL ciro ile kapattı. 2017 yılında %16 artışla 6,2 milyar TL ciro hedefliyor.

KONUTTA YENİ KAMPANYA BAŞLIYOR

Emlak Konut GYO, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin (GYODER) birlikteliğinde düzenlenen kampanya 1 Şubat'ta başlayacak ve 30 Mart'ta sona erecek.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE 85-80 GALATASARAY ODEABANK 

THY Avrupa Ligi 20. hafta maçında Fenerbahçe evinde Galatasaray Odeabank'ı 85-80 mağlup etti. 

KAYSERİSPOR 1-1 BEŞİKTAŞ

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu'nda Beşiktaş deplasmanda Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. // EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.