23 Eylül 2024
  • İzmir28°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 26 KASIM 2016

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı öğrenildi.

Türkiye Gündemi 26 Kasım 2016

26 Kasım 2016 Cumartesi 09:24

FIRAT KALKANI HAREKÂTI’NDA 1 ASKER ŞEHİT OLDU, 3 ASKER YARALI

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DAHA İLERİ GİDERSENİZ SINIR KAPISI AÇILIR

Avrupa Parlamentosu'nun müzakerelerin dondurulmasına ilişkin kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha ileri giderseniz sınır kapıları açılır" dedi.

BAKAN IŞIK'TAN AVUSTURYA'NIN KARARINA TEPKİ

Milli Savunma Bakanı Işık, Avusturya Meclisinin, silah ambargosu kararına ilişkin, "Bu tip uygulamalar Türkiye'nin savunma sanayisinde milli ve yerli silahlarını geliştirmesinde bize daha ciddi bir motivasyon sağlayacak." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

KURTULMUŞ: “TÜRKİYE'DEKİ FETÖ TEHDİDİNİ GÖZ ARDI EDİYORSUNUZ”

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Economist dergisinin mektuplar sayfasına yayımlanan yazısında, dergiyi ‘Türkiye muhaliflerini hapsediyor’ başlıklı haberi nedeniyle eleştirdi. Kurtulmuş, Avrupa basınını ‘Türkiye’deki Gülenci tehdidini göz ardı etmekle’ eleştirdi.

EROĞLU: YENİ ANAYASAYI MHP'NİN DESTEĞİYLE ÇIKARACAĞIZ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 12+1 maddelik bir anayasa çalışmaları olduğunu ifade ederek, "Sayın Bahçeli gerçekten devletini seven bir kişi. MHP de destek verecek. Neticede bu mesele AK Parti’nin veya bir kişinin değil, milletin meselesidir" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: BAŞKANLIK SİSTEMİNİN NASIL OLACAĞI BELLİ DEĞİL

Başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bizim tarihimizde parlamenter sistem deneyimi var. Bunu bir gecede değiştireceğiz. Nasıl bir başkanlık sistemi? Bu sorunun yanıtı da henüz belli değil" dedi.

BÖKE: TL'DEKİ HIZLI DEĞER KAYBI ENGELLENEBİLİRDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “TL'deki hızlı değer kaybı engellenebilirdi çünkü sebebi tamamen siyasi. OHAL’in uzatılması, Başkanlık iddiasının alevlendirilmesi, AB'yle ilişkilerin gerilmesi gibi siyasetin ortaya çıkardığı bir ekonomik sonuç" dedi.

DEMİRTAŞ: MİLLİ İRADEYİ TEMSİL YETKİMİZ ZORLA ELİMİZDEN ALINMIŞTIR

Tutuklu HDP lideri Selahattin Demirtaş, Mardin'deki mahkemeye Edirne'den savunma yaptı. Demirtaş, "Milli iradeyi temsil yetkimiz zorla elimizden alınmıştır" dedi.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ADAN: BU TAVIR KABUL EDİLECEK TÜRDEN DEĞİL

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, Avrupa Parlamentosunun Türkiye kararıyla ilgili, "Türkiye'nin FETÖ ve PKK ile olan mücadelesini içine sindiremeyen AB ülkelerinin bu tavrı kabul edilecek türden değildir." dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE AVRUPA'DAN YANIT GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sınır kapılarının açılabileceği açıklamasının ardından AB Türkiye raportörü Piri, "Sığınmacı konusunu müzakerelerle ilişkilendirmek hataydı" dedi, Almanya ise açıklamaların iki tarafa da yarar sağlamadığını belirterek Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesini desteklediğini duyurdu.

BARZANİ'DEN PKK'YA SERT TEPKİ: ORADA İŞİNİZ YOK

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani önemli açıklamalarda bulundu. BBC Farsça servisine konuşan Barzani, Sincar ve Kerkük'ten çekilmeyeceklerini açıklayarak, PKK'nın Sincar'da işi olmadığını söyledi

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

OTOMOBİLDE YENİ ÖTV ORANLARI BELLİ OLDU

Otomobilde özel tüketim vergisi (ÖTV) oranlarında motor silindir hacminin yanı sıra fiyat kriteri de devreye alındı. Buna göre, motor silindir hacmi 1600 CC'yi geçmeyip, değeri 40 bin lirayı aşmayanlar için yüzde 45, 40 bin ve 70 bin lira arasındakilere ise yüzde 50 ÖTV uygulanacak. Motor silindir hacmi 1600- 2000 CC olan, değeri ise 100 bin lirayı aşmayan araçların ÖTV’si yüzde 100 olarak belirlendi.

3. HAVALİMANI METRO HATTINDA İHALE YAPILDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Gayrettepe'den İstanbul Havalimanı'na gidecek raylı sistemin ihalesi yapıldı. İhale bedeli 999 milyon 769 bin 962 euro. Yani yaklaşık bir milyar euro. Bunun Türk lirası karşılığı 3,5 milyar lira." dedi.

'CHARTER DESTEĞİ DEVAM EDECEK'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 2016'da turizm sektörüne sunulan charter uçak yakıt desteğinin 2017 yılında da devam edeceğini, konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararının pazartesi günü çıkartılacağını açıkladı.

ZİRAAT BANKASI GÜRCİSTAN'DA BANKA KURUYOR

Ziraat Bankası, Gürcistan'da faaliyet gösteren şubelerin iştirak bankası çatısı altında faaliyetlerini sürdürmesine yönelik olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna başvuruda bulundu.

MİLLİ PİYANGO’YA ‘İMTİYAZ’ EKLENDİ

İlk ihalede ortaya çıkan teknik sorunların giderildiğini aktaran Ahlatcı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Milli Piyango ihalesine ‘imtiyaz’ maddesi eklenince bu kez tek başına girme kararı aldıklarını açıkladı. 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

GALATASARAY 3-1 BURSASPOR

Spor Toto Süper Lig'in 12 hafta mücadelesinde Galatasaray, evinde Bursaspor'u 3-1 mağlup etti. 

GALATASARAY ODEABANK 78-64 BARCELONA LASSA

Galatasaray Odeabank, THY Avrupa Ligi'nin 9. haftasında İspanya temsilcisi Barcelona Lassa'yı 78-64 mağlup etti.

PANATHİNAİKOS SUPERFOODS 86-80 DARÜŞŞAFAKA 

Darüşşafaka Doğuş Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin 9. haftasında deplasmanda Yunan temsilcisi Panathinaikos Superfoods'a 86-80 yenildi. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.