22 Eylül 2024
  • İzmir23°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 25 MART 2017

Aydın'ın Kuşadası açıklarında Yunan adalarına kaçak yollardan gitmek isteyen mültecileri taşıyan lastik bot battı. 22 kişinin bulunduğu bottaki kaçaklardan 11'i öldü, 11'i kurtarıldı.

Türkiye Gündemi 25 Mart 2017

25 Mart 2017 Cumartesi 14:47

KUŞADASI AÇIKLARINDA KAÇAKLARI TAŞIYAN BOT BATTI: 11 ÖLÜ

Aydın'ın Kuşadası açıklarında Yunan adalarına kaçak yollardan gitmek isteyen mültecileri taşıyan lastik bot battı. 22 kişinin bulunduğu bottaki kaçaklardan 11'i öldü, 11'i kurtarıldı.

KURTULMUŞ: BU KARARLAR NEOFAŞİSTLERİN, NEONAZİLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Daily Sabah'ın AP'de dağıtımının yasaklanmasıyla ilgili, "Tek yanlı bu kararlar neofaşistlerin, neonazilerin ekmeğine yağ sürüyor." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRKİYE TARİHİ BİR TERCİHTE BULUNACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye 16 Nisan'da tarihi bir tercihte bulunacak" dedi. Avrupa'ya sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Nazi deyince rahatsız oluyorlar. Siz Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' dedikçe size rahat olmayacak. Tayyip Erdoğan da size faşist de diyecek Nazi de diyecek" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM: BU ANAYASA ARTIK YÜRÜMÜYOR, YOLDA KALIYOR

Başbakan Yıldırım, "Bu anayasa artık yürümüyor, yolda kalıyor, milleti de yolda bırakıyor. Artık bu anayasadan Türkiye'ye fayda gelmiyor, gençlere fayda gelmiyor, kadınlarımıza fayda gelmiyor." dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: 'IŞİD'DEN BEN SORUMLUYUM' MU DEMEK İSTİYOR?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz" sözlerine ilişkin, "Ne demek bu? El Kaide'den ben sorumluyum onu mu demek istiyor? IŞİD'den ben sorumluyum onu mu demek istiyor. Olmaz " dedi.

BAHÇELİ: TIKANAN HÜKÜMET ETME SİSTEMİ 16 NİSAN'DA AÇILMALIDIR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türkiye'nin tıkanan hükümet etme sistemi 16 Nisan'da açılmalıdır. Türk milletinin içine çekildiği fiili çıkmaz ve çarpıklık 16 Nisan’da tasfiye edilmelidir." dedi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: DAVUTOĞLU BU NEDENLE GÖREVDEN ALINDI

2015 yılı Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmaya ilişkin soruyu yanıtlayan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Sayın Ahmet Davutoğlu, Efkan Ala ve Muhammed Dervişoğlu (Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı) kesintiye uğrayan süreci toparlamak için bir inisiyatif geliştirme amacı içindeydiler. Sayın Davutoğlu bu nedenle görevden alındı" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

MERKEL: TÜRKİYE'DEKİ REFERANDUMU BEKLEMELİYİZ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile üyelik müzakerelerinin son bulup bulmayacağı konusunda "Referandumu ve diğer her şeyi beklemeliyiz" dedi.

MISIR'IN DEVRİK LİDERİ MÜBAREK SERBEST

Mısır'da 2011'deki halk ayaklanması sırasında yaşanan ölümlerden ötürü müebbet hapis cezası alan ancak sağlık durumundan ötürü uzun süredir askeri hastanede gözaltında tutulan devrik cumhurbaşkanı Mübarek serbest kaldı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

TÜRKİYE'DE 6 PATRONDAN BİRİ KAYIT DIŞI

TÜİK verilerine göre 2016'da herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna kaydı olmayan işveren sayısı yüzde 29,6 artışla 197 bine çıktı. Buna göre geçen yıl her 6 işverenden biri kayıt dışı faaliyet gösterdi.

TÜRKİYE GERİ GİTMEYECEK

6’ncı Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı. Zirvenin açılışını yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin çok kapsamlı bir reform programı olduğunu vurgulayarak, “Dışarıdan bakıldığında Türkiye’nin algısı kötü ancak gerçekte o kadar değil. Türkiye geri gitmeyecek, demokratik resesyona girmeyecek. Türkiye’nin hikâyesi orta ve uzun vadede güçlü olmaya devam edecek” diye konuştu.

BAKAN TÜFENKCİ İKİNCİ EL OTODA YENİ DÖNEM İÇİN TARİH VERDİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2. el otomobil satışlarında garanti ve ekspertiz döneminin referandum sonrası hayata geçirileceğini açıkladı.

1 MİLYAR DOLARLIK RESTLEŞME FATURASI

Rusya’nın Türk domatesine uyguladığı yasağı kaldırmamasına karşılık Türkiye’nin de Rusya’dan tahıl alımını frenlemesinin her iki ülkeye toplamda 1 milyar dolar kaybettireceği hesaplandı.

ENERJİSA İKİYE AYRILIYOR

Sabancı Holding ve Alman E.ON, yüzde 50'şer payla sahip olduğu Enerjisa Enerji ve iştiraklerinin yeniden yapılanması konusunda anlaştı.

TÜRKİYE’DEN ALMANYA’YA ÇİFTE ŞOK

Rekabet Kurulu, Alman devi Mercedes’e soruşturma açılmasına karar verdi. Ekonomi Bakanlığı da Almanya’dan ithal edilen ve deterjanlar ile leke çıkarıcılarda kullanılan sodyum perkarbonat ithalatına ‘damping’ soruşturması başlattı.

'DÜNYANIN EN BÜYÜK YTONG FABRİKASI' GEBZE'YE KURULACAK

Türk Ytong, 40 milyon avroluk yatırımla Gebze'de ytong (yapı malzemesi) fabrikası kuracak. Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 yılında Çatalca'da yeni fabrikalarının devreye girdiğini, yatırımlarına bu yıl da devam edeceklerini söyledi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

TÜRKİYE 2-0 FİNLANDİYA

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu beşinci maçında Antalya'da Finlandiya'yı 2-0 yendi.

DARÜŞŞAFAKA 73-67 GALATSARAY ODEABANK

THY Euroleague'in 28. haftasında Türk derbisinde Darüşşafaka ile Galatasaray Odeabank karşılaştı. Mücadeleyi Daçka, 73-67'lik skorla kazandı ve play-off için umutlarını sürdürdü.

BELLONA AGÜ SPOR, EUROCUP’TA FİNALDE

Kadınlar Euro Cup Yarıfinal rövanş maçında Hatay Büyükşehir Belediye’yi konuk eden Bellona AGÜ Spor maçı 64-58’lik sonuçla kazanarak adını finale yazdırdı.

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EUROCUP’TA FİNALDE

Kadınlar Euro Cup Yarıfinal rövanş maçında Yakın Doğu Üniversitesi, Galatasaray'ı 81-68 yenerek finale yükseldi. // EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.