23 Eylül 2024
  • İzmir19°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 23 ARALIK 2016

Meclis'te Fırat Kalkanı Harekâtı hakkında bilgi veren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Şehit sayımız 16'ya yükseldi, Yaralılardan 3'ünün durumu ağır. Bugüne kadar Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında DEAŞ terör örgütünden 1005 terörist etkisiz hale getiril

Türkiye Gündemi 23 Aralık 2016

23 Aralık 2016 Cuma 09:11

BAKAN IŞIK: ‘ŞEHİT SAYIMIZ 16'YA YÜKSELDİ’

Meclis'te Fırat Kalkanı Harekâtı hakkında bilgi veren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,  "Şehit sayımız 16'ya yükseldi, Yaralılardan 3'ünün durumu ağır. Bugüne kadar Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında DEAŞ terör örgütünden 1005 terörist etkisiz hale getirilmiştir." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DURMAYA KALKARSAK KENDİMİZİ BULACAĞIMIZ YER SEVR ŞARTLARIDIRA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın ve bölgemizin yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı şu kritik dönemde, eğer durmaya kalkarsak kendimizi bulacağımız yer, Sevr şartlarıdır "dedi.

SALDIRGANIN GÖRÜŞTÜĞÜ İSİMLER 'BYLOCK' KULLANICISI ÇIKTI

Rus Büyükelçi Karlov'u öldüren Altıntaş'ın adına kayıtlı telefon hattının HTS incelemesinde, saldırganın sıklıkla görüştüğü 8 kişinin "ByLock" kullanıcısı oldukları tespit edildi.

YARGITAY 'ALİ İSMAİL KORKMAZ' DAVASINDA HAPİS CEZALARINI ONADI

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi davasında, sanık polis memurları Mevlüt Saldoğan'a verilen 10 yıl 10 ay ve Yalçın Akbulut'a verilen 10 yıl hapis cezasını onadı.

FETÖ SORUŞTURMASINDA 54 GAZETECİNİN MAL VARLIĞINA EL KONULDU

Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında Cevdet Türkyolu, Ekrem Dumanlı, Bülent Keneş, Mümtazer Türköne, Ali Bulaç'ta aralarında olmak üzere 54 gazetecinin mal varlığına el konuldu.

CAN DÜNDAR HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Hakkında "terör örgütlerinin açıklamalarını basmak veya yayınlamak" suçundan dava açılan Can Dündar hakkında, savunmasının alınması amacıyla yakalama kararı çıkarıldı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

“REJİM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ, ADI DA CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği konusunda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine karşılık, "Türkiye'nin rejimi belli, o mesele 1923'te bitti. Şimdi artık yönetim ihtiyaçlarımızı karşılayacak, istikrarı esas alan hükümet sisteminden bahsediyoruz. Bizimki Cumhurbaşkanlığı sistemi, sistemin adı Cumhurbaşkanlığı sistemidir, nokta" dedi. 

CHP'DEN HÜKÜMETE EL BAB UYARISI: DURUN

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 'Mehmetçiği bataklığa sokmaması ve daha fazla şehit gelmemesi için hükümete çağrıda bulunuyoruz' dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞDANIŞMANI GÜRSUL TUTUKLANDI

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlarından Doç. Dr. Fatih Gürsul, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

BAHÇELİ: EL BAB'IN TEMİZLİĞİ NE PAHASINA OLURSA OLSUN SAĞLANMALI

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "El Bab'ın meskûn mahallinin kontrol ve temizliği ne pahasına olursa olsun sağlanmalı, terörizmle yoğunlaşan mücadele herhangi bir engele takılmadan sonuca ulaştırılmalıdır." dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

“İRAN VE TÜRKİYE'YLE GÖRÜŞMELERİMİZDE ESAD'IN GELECEĞİNİ TARTIŞMADIK”

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, İran ve Türkiye ile yaptıkları görüşmelerde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın geleceğinin tartışılmadığını belirtti. Ryabkov "Bu kesinlikle güncel bir mesele değil. Ertelenmemesi gereken başka konular" var dedi.

SURİYE ORDUSU: TAHLİYELER BİTTİ, HALEP YENİDEN KONTROLÜMÜZDE

Suriye ordusu, Halep'ten sivil ve silahlı muhaliflerin tahliyesinin bitmesiyle birlikte, kentin yeniden kontrollerine girdiğini duyurdu.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

'EMEKLİLER İÇİN PAZARLIK YAPACAĞIZ'

Emeklilere promosyon konusunda bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "1000-2000 arasında emekli maaşı alanların reel olarak banka hesaplarına göre alabilecekleri rakam 200 liranın altında. Böyle olunca Başbakanımız bankalardan biraz fedakârlık isteyecek. Emekliden yana bir pazarlık yapacağız" dedi.

BAKAN ZEYBEKÇİ’DEN GÜMRÜK BİRLİĞİ AÇIKLAMASI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesini 2017'nin ilk çeyreğinde resmi olarak bitirmek, başlangıç vuruşunu da Türkiye'de yapmak istediklerini söyledi.

"GÜMRÜKSÜZ ALIŞVERİŞTE MUAFİYET ORANINI 30 EUROYA DÜŞÜRDÜK"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Yurt dışından e-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlerde gümrük muafiyet oranlarını 30 euroya düşürdük" dedi.

İTO 2017'Yİ "EKONOMİDE SEFERBERLİK YILI" İLAN ETTİ

İTO Başkanı Çağlar: İTO olarak 2017'de ekonomide 'milli seferberlik' ilan ediyoruz. Fed faiz artırsa da büyüyeceğiz, petrol fiyatları artsa da büyüyeceğiz, terör maşaları kudursa da büyüyeceğiz. Bizim hedefimiz belli, rotamız net. Bu ülkeyi büyütmek zorundayız.

GARANTİ BANKASI'NDAN ÜST YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ

Garanti Bankası, Genel Müdür Yardımcıları Onur Genç ile Nafiz Karadere'nin 31 Aralık tarihi itibarıyla görevlerinden istifalarını kabul ettiğini duyurdu.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FUTBOLUN YILDIZLARI 'TERÖRE KARŞI' TEK YÜREK OLDU

TFF ve Kulüpler Birliği Vakfının, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği ve tüm geliri şehit ailelerine bağışlanacak "Şehitlere Saygı Maçı"nda Yerli Yıldızlar Karması, Yabancı Yıldızlar Karması'nı 4-3 yendi.

FENERBAHÇE KUPADA İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Fenerbahçe, deplasmanda Menemen Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.

GALATASARAY ODEABANK: 76 - ANADOLU EFES: 86

Anadolu Efes, THY Euroleague'in 14. haftasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaştığı Galatasaray Odeabank'ı 86-76'lık skorla mağlup etti. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.