22 Eylül 2024
  • İzmir23°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 21 MART 2017

Kış üslenmesinden çıkan terör örgütü PKK'nın eylemlerini önlemeye yönelik, 9-20 Mart tarihlerinde ülke genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 960 şüpheli gözaltına alındı.

Türkiye Gündemi 21 Mart 2017

21 Mart 2017 Salı 11:38

PKK'NIN ŞEHİR YAPILANMASINA OPERASYON: 960 GÖZALTI

Kış üslenmesinden çıkan terör örgütü PKK'nın eylemlerini önlemeye yönelik, 9-20 Mart tarihlerinde ülke genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 960 şüpheli gözaltına alındı.

"YENİ KHK ÇALIŞMASI VAR"

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş "Yeni KHK çalışması var, son noktaya doğru getiriliyor. Bu zaten ihtiyaçlar tamamlanıp, son noktaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU: TERÖR ÖRGÜTÜ ARTIK UZATMALARI OYNAMAKTADIR

İçişleri Bakanı Soylu, "Terör örgütü artık uzatmaları oynamaktadır. Emin olun ki bu meseleyi çok da uzatmayacağız." ifadelerini kullanarak, "Yaylalarda yeniden şenlikler olacak, hiç merak etmeyin." dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NDAN ABD'YE ZİYARET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “DEAŞ'la Mücadele Küresel Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı”na katılmak üzere 21-22 Mart 2017 tarihlerinde ABD’ye ziyaret gerçekleştirecek.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

“YEDİ KEZ YENİLDİLER, İNŞALLAH 16 NİSAN'DA SEKİZİNCİ KEZ YENİLECEKLER”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2. Futbol Zirvesi'ndeki gündeminde de 16 Nisan'daki referandum vardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "Siyasetteki jübile zamanı gelmiş" diyen Erdoğan " Daha önce yedi kez yenildiler, inşallah 16 Nisan'da sekizinci kez yenilecekler" diye konuştu.

BAZI ESKİ BAKANLARDAN ÜSLUP UYARISI

Başbakan Binali Yıldırım, dün AK Partili eski bakanlarla buluştu, referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerini dinleyerek not aldı. Söz alan bakanların önemli bir bölümü ‘evet’ oylarının yüzde 50’nin üzerine çıktığını belirtirken bazı eski bakanlar ise bu süreçte içeride ve dışarıda kullanılan üsluba dikkat çeken uyarılarda bulundular. 

KILIÇDAROĞLU: DEMOKRASİ Mİ TEK ADAM REJİMİ Mİ, BUNA KARAR VERECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Demokrasi mi tek adam rejimi mi? Buna karar vereceğiz. Demokrasi diyorsak 'Benim gibi düşünmeyen insanların da düşünme hakkı vardır, onların da görüşlerini açıklama hakkı vardır' deniyorsa bu demokrasidir." dedi.

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ: YENİ SİSTEMLE MİLLET MUKTEDİR OLACAK

BBP Genel Başkanı Destici, "Yeni sistem, darbecilerin bıraktığı ve enkaza dönüşen köhnemiş düzeni ortadan kaldıracak. Millet de gerçekten muktedir olacak." dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

MERKEL'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN 'NAZİ' SÖZÜNE YANIT

Almanya Başbakanı Merkel, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi. Merkel, 'Türk liderlerin yaptığı Nazi kıyaslamaları son bulmalı' dedi. Merkel, Türkiye'nin 16 Nisan referandumuyla ilgili Almanya'da düzenleyeceği etkinlikleri yasaklayabileceklerini sözlerine ekledi.

RUSYA YPG İLE ORTAK ÜS KURULACAĞI İDDİALARINI YALANLADI

Uluslararası Haber Ajansı Reuters'ın terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye dayandırdığı bir haber, bir anda gündemin üst sıralarındaki yerini aldı. O habere göre, YPG, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de Rusya'nın üs kuracağını öne sürmüştü. Ama o iddiaya Rusya'dan yalanlama geldi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

HALKIN EKMEĞİYLE OYNATMAM

Hürriyet’te dün yayınlanan ‘Ekmek katkı maddesinde GDO çıktı’ haberi üzerine Tarım Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık dün test için Adana’daki tüm fırınlardan numune alındığını açıkladı. Bakan Çelik de “GDO’lu ekmek yedirmem, araştırıyoruz” dedi.

BAKAN TÜFENKÇİ'DEN BANKALARA YAPTIRIM UYARISI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnafa sunulan kredi yapılandırma ve faizsiz kredi desteklerine ilişkin bazı bankaların tutumunu eleştirerek, "Bir kez daha bankaları uyardık, Bankalar Birliği'yle konuştuk, eğer kısa zamanda bunu düzeltmezlerse bu yaptırıma da dönüşebilir." dedi.

GÜNEŞTE DEVRİM

Enerji Bakanlığı’nın Konya-Karapınar’daki YEKA ihalesinde en düşük teklifi Kalyon-Hanwha ortaklığı verdi. Bakan Albayrak, ihaleyle enerji maliyet politikasının üçte bir fiyata düştüğünü belirterek, “Bu devrim niteliğinde bir ihale” dedi.

250 MİLYAR LİRALIK İMZA

Hazine Müsteşarlığı ve Kredi Garanti Fonu AŞ (KGF) arasında, KOBİ’lerin ve ihracatçıların finansmana erişiminin kolaylaştırılması amacıyla kredi kefalet sistemine ilişkin protokol imzalandı.

TEKSTİLCİLER 30 MİLYAR DOLAR İHRACAT İÇİN PODYUMDA

Türk tekstil üretici ve ihracatçıları, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul desteğiyle ihracatlarını artırmayı hedefliyor. İHKİB Başkanı Tanrıverdi “17 milyar dolarlık hazırgiyim ihracatımızı bu organizasyonun rüzgârıyla 30 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

ARÇELİK, ASYA'DA FIRSAT KOLLUYOR

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu başta Asya olmak üzere uluslararası ağırlığını artırmak için birleşme ve satın alma fırsatlarını değerlendirdiğini söyledi.

İSTANBUL’A BİR METRO DAHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Veznecilerden 3’üncü Havalimanına kadar gidecek bir metro çalışması yaptıklarını söyledi.

AKBANK'TA GREV KARARI 60 GÜN ERTELENDİ 

Bakanlar Kurulu kararıyla, Akbank Türk Anonim Şirketi (T.A.Ş) Genel Müdürlüğü ve bağlı iş yerlerinde Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası tarafından alınan grev kararı 60 gün ertelendi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

BEŞİKTAŞ SOMBO JAPAN 90-84 GALATASARAY ODEABANK

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 22 haftasında Galatasaray Odeabank’ı 90-84 mağlup eden Beşiktaş Sompo Japan, ezeli rakibini 7 maç sonra yendi. // EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.