23 Eylül 2024
  • İzmir19°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 19 OCAK 2017

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yargıda Birlik Derneği üyelerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İtirafçı namıyla ortaya çıkıyorlar.

Türkiye Gündemi 19 Ocak 2017

19 Ocak 2017 Perşembe 10:36

“İTİRAFÇI DİYEREK ORTAYA ÇIKANLAR ALDATMACAYI OYNUYOR”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yargıda Birlik Derneği üyelerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İtirafçı namıyla ortaya çıkıyorlar. Fakat bunlar doğru konuşmuyor. İtirafçı diyerek ortaya çıkarken bunlar, gayet iyi aldatmacayı oynuyorlar. En tehlikeli olan da bu." dedi.

BAKAN BOZDAĞ: ADİL ÖKSÜZ'ÜN KAÇMAYI BAŞARDIĞINA İHTİMAL VERMİYORUM

Adalet Bakanı Bozdağ, "Adil Öksüz, bu kadar saklanma becerisine sahip birisi değil. Onun birileri tarafından saklandığını düşünüyorum. Adil Öksüz'ün Türkiye sınırları dışına çıkmayı başardığına ihtimal vermiyorum. " dedi.

FETÖ SORUŞTURMASINDA 29 GAZETECİ İÇİN İDDİANAME HAZIRLANDI

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanması iddialarına yönelik olarak aralarında Said Sefa, Hanım Büşra Erdal ve Atilla Taş'ın da bulunduğu 29 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcı Said Sefa için ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar, Atilla Taş ve Hanım Büşra Erdal'a 10 yıla kadar hapis cezası istedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNİN İLK 7 MADDESİ KABUL EDİLDİ

Meclis'te 2. tur görüşmeleri yapılan anayasa değişiklik teklifinin ilk 7 maddesi kabul edildi. Öte yandan, teklifin 6.maddesinin oylaması sırasında çıkan gerginlik üzerine maddenin oylaması yenilendi.

SOSYAL MEDYAYA DİKKAT

AK Parti’de MYK ve milletvekili toplantılarında, Anayasa sürecinde dikkat edilecek iki başlık öne çıktı. Başbakan Binali Yıldırım’a, parti içinde bazı milletvekillerini hedef alan ve onların fireci olabileceği konusunda ithamda bulunan bazı sitelerden örnekler verildi. Yıldırım da, bu konuyu milletvekili toplantısında gündeme getirdi ve bir kısmı AK Parti’ye yakın görünen bu sitelerdeki yorumlara itibar edilmemesini istedi.

KILIÇDAROĞLU: MECLİS KARARINA SAYGI DUYACAĞIZ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile MHP Lideri Bahçeli, anayasa teklifinin ikinci tur görüşmeleri öncesi Meclis'te bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ''Anayasa değişikliği ile ilgili kaygılarımı kendileriyle paylaştım'' ifadesini kullandı.

CHP'Lİ SELİN SAYEK BÖKE: SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur görüşmelerine ilişkin, "AKP ve ortaklarının cebren ve hile ile de olsa kabul ettirmeye çalıştıkları bu rejim değişikliği teklifine sonuna kadar direneceğiz'' dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

TÜRKİYE'Yİ DEAŞ İÇİN UYARDI: YA GİRDİ YA GİRİYORLAR

Irak'ın elindeki bilgilere göre, önemli sayıda DEAŞ’lı teröristin Türkiye’ye geçtiğini ve bir kısmının da geçmeye çalıştığını belirten Irak’ın Ankara Büyükelçisi Hişam El-Alevi, bu konuda Türk istihbaratına bilgi aktardıklarını söyledi.

'TÜRKİYE AGRESİF SÖYLEMİ BIRAKMALI'

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Kıbrıs'ta uzun yıllardır süren bölünmenin sona ermesi yolunda ilerleme sağlandığını, fakat anlaşmaya ulaşmak için Türkiye'nin "agresif söylemini" bırakması gerektiğini söyledi.

DUMA'NIN ENERJİ KOMİTESİNDEN TÜRK AKIMI'NA DESTEK

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın enerji komitesi, Türk Akımı anlaşmasının onayını destekledi. Komite yetkilileri, Duma'ya Türk Akımı anlaşmasını onaylamasını tavsiye ettiklerini açıkladı.
IRAK ORDUSU: MUSUL'UN DOĞUSUNU ALDIK, BATISINI ALMAYA HAZIRLANIYORUZ

Irak Ordusu, Musul'un doğusunu IŞİD'in elinden geri aldığını açıkladı ve kentin batısını da ele geçirmek için hazırlıkların sürdüğünü açıkladı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NE 24 TALİP

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü için 4'ü Japon, 3'ü Çinli, 2'si Koreli, 1'i İtalyan olmak üzere 24 firmanın ihale dosyası satın aldığını söyledi.

ŞİŞECAM'DAN 400 MİLYON TL'LİK 'STRATEJİK' YATIRIM

Şişecam, yıllık 70 bin ton kapasiteli cam elyaf tesisi kuracak. Yaklaşık 400 milyon TL olarak planlanan yatırım, Soda Sanayii tarafından gerçekleştirilecek. Yatırımla, Türkiye'nin cam elyafı ithalatının önemli ölçüde ikame edilmesi bekleniyor.

RUS TURİSTLER "YENİDEN TÜRKİYE" DEDİ

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki tur operatörleri ve acentelerin değerlendirmelerine göre, erken rezervasyon satışlarının yüzde 50’sinin Türkiye’ye yapıldığı belirtildi.

OTOKAR, YENİ OTOBÜSÜ POYRAZ'I SATIŞA SUNDU

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, iki yıllık Ar-Ge sürecinin ardından geliştirdiği 27+1 kategorisindeki küçük otobüsü Poyraz'ı satışa sundu.

INDEX'17, 24-26 ŞUBAT'TA DÜZENLENECEK

Koç Üniversitesi Industrial Engineering Society tarafından Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda düzenlenen kariyer etkinliği IndEx'17, 24-26 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE'NİN İLK 3D YAZICI MERKEZİ KURULUYOR

Gebze Teknik Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi öncülüğünde bu yıl kurulmaya başlanacak olan 3D Yazıcı Araştırma ve Uygulama Merkezi için Kalkınma Bakanlığınca bütçe ayrıldı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

GENÇLERBİRLİĞİ 2–2 FENERBAHÇE

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda daha önce bir üst tura çıkmayı garantileyen Gençlerbirliği ile Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı.

PINAR KARŞIYAKA-KHİMİK: 77-70

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Pınar Karşıyaka, Ukrayna temsilcisi Khimik'i 77-70 yenerek Play-Off'a kalmayı garantiledi: // EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.