24 Eylül 2024
  • İzmir22°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ - 19 KASIM 2016

Başbakan Yıldırım, "Münbiç'teki PYD varlığının ortadan kaldırılması, Fırat'ın doğusuna çekilmesi konusunda başından beri Amerika ile bir mutabakatımız var. Çekilecekler, öyle veya böyle çekilmek durumundalar." dedi.

Türkiye Gündemi - 19 Kasım 2016

19 Kasım 2016 Cumartesi 11:53

BAŞBAKAN YILDIRIM: ÇEKİLECEKLER, ÖYLE VEYA BÖYLE ÇEKİLMEK DURUMUNDALAR

Başbakan Yıldırım, "Münbiç'teki PYD varlığının ortadan kaldırılması, Fırat'ın doğusuna çekilmesi konusunda başından beri Amerika ile bir mutabakatımız var. Çekilecekler, öyle veya böyle çekilmek durumundalar." dedi.

BAKAN IŞIK: RUSYA'NIN S-400 TEKLİFİNİ GÖZ ARDI ETMEYİZ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin hem Rusya'yla hem de başka ülkelerle hava savunma sistemi satın alma görüşmelerini sürdürdüğünü açıkladı. Fikri Işık, 'NATO'yla uyumlu bir füze savunma sistemine sahip olmayı ümit etmekle birlikte Rusya'nın bu teklifini de göz ardı etmediklerini' belirtti.

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE FETÖ OPERASYONU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün akademik yapılanmasına yönelik Yıldız Teknik Üniversitesinde yürütülen soruşturma kapsamında 103 öğretim üyesi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

POLİTİKA                                                                                                                                               

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN 'CİNSEL İSTİSMAR' ÖNERGESİ TALİMATI

Başbakan Yıldırım, TBMM Genel Kurulunda görüşülen cinsel istismar suçlarına ilişkin önergeyle ilgili AK Parti Grubuna, muhalefet partileriyle görüşülmesi talimatı verdi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ: TÜRKİYE BAŞKANLIK SİSTEMİYLE DAHA FAZLA BÜTÜNLEŞECEK

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, "Başkanlık sistemine geçişle birlikte Türkiye bırakın dağılıp parçalanmayı, daha fazla bütünleşecek, daha fazla birleşecek, daha fazla büyüyecektir." dedi.

CHP'Lİ ÖZEL'DEN CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ İÇİN AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Cinsel istismarcıyı, tecavüzcüyü ve bundan yararlanarak serbest kalıp yeniden aramıza karışacak kişiyi de serbest bırakmayan bir düzenleme yapılabilir." dedi. Özel açıklamasında ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP hakkında sosyal medyadan hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan Meclis personelinin de açığa alındığı söyledi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ HAKKINDA DAVA

Terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, Sancaktepe'de 7 Haziran seçimleri öncesinde yapılan mitingdeki konuşmasında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçunu işlediği iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ KOKAN BİR ANAYASAYLA KARŞILAŞACAĞIZ'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, "Sapasağlam, Türk milliyetçiliği kokan bir anayasayla karşılaşacağız. Hiç bundan endişeniz olmasın." dedi.

DÜNYA                                                                                                                  ___      _____             

NATO'DAN TÜRK SUBAYLARIYLA İLGİLİ İLTİCA AÇIKLAMASI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası NATO için çalışan Türk subaylardan iltica talebinde bulunanların olduğunu söyledi.

AP BAŞKANI SCHULZ'DAN TÜRKİYE İLE MÜZAKERE AÇIKLAMASI

Steinmeier'in halefi olarak Almanya dışişleri bakanlığı için adı geçen Avupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin kesilmesinden yana olmadığını açıkladı.

PEN ALMANYA'DAN CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'E ÖDÜL

Dünya Yazarlar Birliği'nin (PEN) Almanya kolu, Hermann Kesten Ödülü'nü bu yıl Cumhuriyet gazetesinden Can Dündar ve Erdem Gül'e verdi.

EKONOMİ                                                                                                                         ___      ______

EKK: MERKEZ BANKASI FİYAT İSTİKRARI HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA GEREKEN TEDBİRLERİ ALACAK

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, dövizdeki hızlı tırmanışa karşı ekonominin direncini artıracak reformların hızlandırılacağını ve Merkez Bankası'nın gereken tedbirleri alacağını açıkladı.

ALMAN OTOMOTİV DEVİNDEN BURSA'YA YATIRIM

Dünyada 45 noktada faaliyet gösteren Alman otomotiv yan sanayi devi ElringKlinger, Türkiye’deki yeni üretim tesisini Bursa’da Akçalar Sanayi Bölgesi’nde törenle hizmete soktu.

TURİZMCİYE DE YEŞİL PASAPORT

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizmcilere yeşil pasaport verilmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.

YARGITAY’DAN EMEKLİYİ ÜZEN HABER

2000 öncesi emekliler için yapılan intibakın, 2000 sonrası emekli olanlara da uygulanması için Yargıtay’a açılan davada, 21. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin ret kararını onadı.

İSTANBUL'A 16 YENİ TÜNEL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Odak Şehir İstanbul" projeleri kapsamında trafiği rahatlatmak için 16 yeni tünel yol inşaatına başlanıyor. Bir tünel yol inşaatı devam ediyor, 11 tünel yolun projelendirme çalışmaları devam ediyor.

THY'NİN KÜBA VE VENEZUELA SEFERLERİ BAŞLIYOR

Türk Hava Yolları(THY), bir süreden beri beklenen Küba’nın başkenti Havana ve Venezuela'nın başkenti Caracas seferlerinin 20 Aralık’ta başlayacağını duyurdu.

16 GİRİŞİMCİYE 1 YIL DESTEK VERECEK

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Business Angels (BUBA) işbirliğiyle 2014 yılında kurulan GarantiPartners kısa sürede girişimcilik üssü oldu.

SPOR                                                                                                           ___      ______                      

GALATASARAY ODEABANK 85-81 DARÜŞŞAFAKA 

THY Euroleague 8. hafta karşılaşmasında Galatasaray Odeabank, Darüşşafaka Doğuş’u 85-81 yendi.

OBRADOVİC İLE 3 YIL DAHA

Erkek basketbolda QNB Finansbank ile 3 yıllık sırt sponsorluğu anlaşması yapan Fenerbahçe'de Asbaşkan Ozan Balaban, Obradovic ile anlaştıklarını açıkladı.

BEŞİKTAŞ'A TRANSFER YASAĞI GELDİ

FIBA Beşiktaş kulübüne bazı oyuncuların ve eski koçunun ödemelerini yapmadığı gerekçesiyle transfer yasağı getirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.