22 Eylül 2024
  • İzmir23°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 17 MART 2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ey Rutte, sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin. Ama bilesin ki Türkiye gibi bir dostunu kaybettin.

Türkiye Gündemi 17 Mart 2017

17 Mart 2017 Cuma 09:42

ERDOĞAN: SEÇİMİ ALMIŞ OLABİLİRSİN AMA TÜRKİYE'Yİ KAYBETTİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ey Rutte, sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin. Ama bilesin ki Türkiye gibi bir dostunu kaybettin. Efendim "seçimden sonra başbakan ile bir yemek yiyebiliriz" Biz de öyle bir başbakan yok, geç o işi. Sen kaybettin" diye konuştu.

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ: YENİ OHAL KARARNAMESİ HAZIR

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonuyla ilgili çok kısa süre içerisinde atamalar yapılacak. Yeni OHAL kararnameleri var ama içeriğiyle ilgili bir açıklama yapamayız, ilgili onay süreçleri devam ediyor, şu anda da çalışmasını yaptığımız bir kanun hükmünde kararname (KHK) taslak çalışması var" dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: YAKINDA AVRUPA'DA DİN SAVAŞLARI BAŞLAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'daki seçimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, seçime katılan partiler arasında fark olmadığını söyledi. Avrupa'nın uçuruma gittiğini belirten Çavuşoğlu, "Yakında Avrupa'da din savaşları da başlar, başlayacak" dedi.

REİNA BENZERİ SALDIRI PLANLAYAN 2 DAEŞ'Lİ YAKALANDI

İstanbul'da düzenlenen DAEŞ’e operasyonunda, eylem hazırlığında olduğu öne sürülen Özbekistanlı iki kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle 2 kalaşnikof ve 500 mermi ele geçirildi.

PROF. DR. ŞÜKRÜ ERSOY: İSTANBUL DEPREMİNDE EN DÜŞÜK İHTİMALLE 145 BİN KİŞİ ÖLECEK

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Başkanı jeolog Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'da gerçekleşmesi beklenen olası depremde 80 bin binanın yıkılabileceğini söyledi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM: ÜNİTER DEVLET YAPISINA GÖZ DİKEN KİM VARSA MİLLET ONUN GÖZÜNÜ OYAR

Başbakan Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu, Anayasa'nın 3 maddesi değişecek olsa siz dünden 'evet' derdiniz. Türkiye'nin üniter devlet yapısına, milleti ile ülkesi ile bağımsız bütünlüğüne göz diken kim varsa bu millet onun gözünü oyar." dedi.

KILIÇDAROĞLU: CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMAK ZORUNDA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bir partinin başkanı tarafsız olamaz. Bizim de milletvekillerinin yemininde de tarafsızlık yoktur, öyle bir şey üzerine yemin etmeyiz çünkü her birimiz partinin üyesiyiz. Ama Cumhurbaşkanı tarafsız olmak zorunda" dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: FİİLİ BİR İŞKENCE VE HUKUKSUZ BİR UYGULAMA

Mersin’de yaptığı konuşmada dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş SEGBİS ile yapılan yargılamanın fiili bir işkence ve hukuksuz bir uygulama olduğunu söyledi. 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

TÜRK GEMİSİ LİBYA AÇIKLARINDA BATTI, 7 KİŞİ KAYIP

Libya açıklarında yükünü boşaltmaya çalışan bir Türk yük gemisi battı. Tamamı Türk olan 13 kişilik mürettebattan 6'sı kurtarılırken, kaybolan 7 kişinin bulunması için arama çalışmaları yürütülüyor.

ALMANYA, MEHDİ EKER'İN PROGRAMINI İPTAL ETTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve AK Parti Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanı Meryem Göka'nın Almanya'da yapması planlanan toplantı iptal edildi.

RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN: TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ EMİN BİR ŞEKİLDE GERİ DÖNÜYOR

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Türkiye ile ilişkilerimiz normal ve karşılıklı yarar sağlayan döneme emin bir şekilde geri dönüyor." dedi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

MERKEZ BANKASI GLP FAİZİNİ 75 BAZ PUAN ARTIRDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Mart ayı toplantısında geç likidite penceresi borç verme faiz oranını %11'den %11.75'e yükseltti, diğer faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. 

DEV PROJEDE GERİ SAYIM

2023’te hizmete girmesi planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü için yapımcı firmalarla yapım sözleşmesi dün imzalandı. Güney Koreli Bakan’la birlikte törene katılan Ulaştırma Bakanı Arslan “Böyle bir projeyi yapım aşamasına getirmek önemli” dedi.

BAŞKAN KADİR TOPBAŞ'TAN "HAVARAY" AÇIKLAMASI

AK Parti Büyükçekmece ilçe SKM Başkanlığının açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Sefaköy’den Halkalı üzerinden devam eden 1 milyarın üzerinde maliyeti olacak olan Havaray’ın ihalesini yaptık” dedi.

VESTEL'İN TURKCELL'E ÖZEL VENUS 5000 MODELİ TANITILDI

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Erdoğan:"Endüstrü 4.0 önemsediğimiz bir konu ve biz bunu Türkiye'de ilk uygulayan firmalardan biriyiz. Şu an ulaştığımız nokta oldukça iyi olmasına rağmen daha bunun yarılarında olduğunu düşünüyoruz"

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

BEŞİKTAŞ 14 SEZON SONRA AVRUPA'DA ÇEYREK FİNALDE

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile yaptığı rövanş maçını 4-1 kazanarak, 2002-2003 sezonundan sonra 3. kez adını çeyrek finale yazdırdı.

BROSE BAMBERG 78-83 FENERBAHÇE

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi 26. haftasında deplasmanda Almanya'nın Brose Bamberg takımını 83-78 yenerek 17. galibiyetini aldı.

ANADOLU EFES 92-87 MACCABİ FOX TEL AVİV

THY Euroleague'de temsilcimiz Anadolu Efes, İsrail ekibi Maccabi Fox Tel Aviv ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi'de oynanan mücadeleyi temsilcimiz Anadolu Efes, 92-87 kazandı.  // EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.