23 Eylül 2024
  • İzmir29°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 15 KASIM 2016

Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla El-Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ'a ait 15 hedefe yönelik düzenlenen hava harekâtında, iki komuta kontrol merkezi, bir cephanelik, iki karargâh binası ve 10 savunma mevziisi imha edildi.

Türkiye Gündemi 15 Kasım 2016

15 Kasım 2016 Salı 09:56

TÜRK JETLERİ EL-BAB'DA 15 HEDEFİ VURDU

Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla El-Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ'a ait 15 hedefe yönelik düzenlenen hava harekâtında, iki komuta kontrol merkezi, bir cephanelik, iki karargâh binası ve 10 savunma mevziisi imha edildi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: SCHULZ, ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMASIN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un Türkiye’yi ekonomik yaptırım yapmakla tehdit etmesi hakkında, “Elinden ne geliyorsa arkasına koymasın. Avrupa Birliğinin ve Parlamento Başkanı’nın ikiyüzlülüğünü çifte standardını her zaman olduğu gibi yine görüyoruz sadece biz değil halkımız da bunu görüyor” dedi.

KURTULMUŞ, TÜRKİYE'NİN SURİYE'YE HAVA OPERASYONLARINI NEDEN DURDUĞUNU AÇIKLADI

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Suriye'deki hava operasyonlarına neden ara verdiğini "Halep konusunda Rusya ve diğer muhataplarla yapılan müzakereler sonucu tedbir amaçlı bir adımdı. Bu müzakereler sonucunda Türkiye havadan ÖSO'ya lojistik destek sağlayabilecek imkanı yeniden bulmuştur" sözleriyle açıkladı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AB'YE REFERANDUM RESTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz'un "İdam geri gelirse, AB müzakereleri durur" sözlerine sert yanıt verdi. Schulz'a hitaben "Kimsin sen ya, kimsin sen?" diyen Erdoğan, Avrupa Birliği'yle üyelik müzakerelerinin de referanduma götürülebileceğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU:  “ÖNCE CUMHURBAŞKANI'NIN YARGILANMASI LAZIM”

RS FM'de Enver Aysever'in sorularını CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Gazetecilerden önce o davaların savcılığını üstlendiğini söyleyen cumhurbaşkanının yargılanması lazım. Gülen Cemaati'ni devletin içine yerleştiren ana fail bellidir.” açıklamasında bulundu. 

CHP'Lİ ÖZEL: BAŞKANLIK SİSTEMİ TEKLİFİNİN GEÇECEĞİ BİR ANAHTAR DELİĞİ BİLE YOK

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, başkanlık sistemine ilişkin CHP'nin tavrının net olduğunu belirterek, "Başkanlık sistemi önerisinin geçeceği bırakın kapıyı, bir anahtar deliği bile yoktur CHP içerisinde" dedi.

DEMİRTAŞ’IN TUTUKLULUĞUNA YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım'da çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanan HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı tarafından tutukluluğuna yapılan itiraz 3'üncü Sulh Ceza Hâkimliğince reddedildi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

AB DIŞİŞLERİ BAKANLARI: TÜRKİYE İLE ÜYELİK MÜZAKERELERİ DEVAM ETMELİ

AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısında, Avusturya hariç tüm ülkelerin, Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin devam etmesi gerektiğini savunduğu bildirildi.

İSRAİL CAMİ HOPARLÖRÜNDEN 'EZANI YASAKLIYOR'

İsrail'de "gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısı tepki çekiyor.

MUSUL'DA ÇEMBER DARALIYOR

Irak güvenlik güçleri önderliğinde devam eden Musul'u kurtarma operasyonunda, IŞİD'in her cepheden kıstırılıp çok sayıda semt ve köyün ele geçirildiği, 935 teröristin öldürüldüğü belirtildi.

'OBAMA VE PUTİN GÖRÜŞEBİLİR'

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Peru'da bir araya gelecekleri bir toplantıda Suriye konusundaki gelişmeleri ele alabileceklerini söyledi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BAŞBAKAN YILDIRIM: KAFANA GÖRE DEĞİL HAVZANA GÖRE EK

Beştepe'de düzenlenen Milli Tarım projesi tanıtım toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Kafana göre değil havzana göre ekim dönemi başlıyor" dedi. Tarım desteklerini iki döneme ayıracaklarını belirten Yıldırım, "Mazot ödemeleri için de diyoruz ki deponun yarısı sizden yarısı bizden" ifadesini kullandı.

KAYNAK HOLDİNG'DE YETKİLER TMSF'YE DEVREDİLDİ

FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında, 31 şirkete atanan kayyumların da yetkilerinin TMSF'ye devredilmesine karar verildi.

MURAT ÜLKER: “ALNIMIZ AK, İŞLERİMİZ TEMİZ”

Yıldız Holding'e dönük operasyonu yapılacağına ilişkin bazı internet sitelerinde çıkan haberlerin ardından şirketin hisselerinde düşüş yaşandı. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de Twitter adresinden, "Alnımız ak, işlerimiz temiz, çalışmaya devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

AKKUYU İÇİN UFUKTAKİ TÜRK ORTAK, 'CKK'

Akkuyu Nükleer Santrali için Rosatom ile Cengiz-Kolin-Kalyon (CKK) şirketleri arasındaki ortaklık görüşmelerinin yılsonuna kadar belli aşamaya getirilmesi kararlaştırıldı.

BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ İÇİN İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nde etüt, proje ve mühendislik hizmetleri, 30 Kasım'da yeniden ihale edilecek.

ASYA EMEKLİLİK'İN YENİ SAHİBİ BELLİ OLDU

Asya Emeklilik ve Hayat AŞ'nin Bank Asya'ya ait hisseleri için en iyi teklifi 40 milyon 400 bin TL ile Tarım Kredi Kooperatifleri verdi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

SÜPER LİG YAYIN İHALESİNDE TARİH BELLİ OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının yayını ihalesiyle ilgili şartname alma süresinin başladığını ilan etti. 21 Kasım Pazartesi günü Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde başlayacak olan ihale öncesinde tekliflerin, kapalı zarf içerisinde yayın ihalesi komisyonuna ve hazır bulunacak notere teslim edileceği bildirildi. // EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.