23 Eylül 2024
  • İzmir19°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 11 OCAK 2017

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde çatışma çıktı. Bir terörist etkisiz hale getirilirdi, 1 polis yaralandı.

Türkiye Gündemi 11 Ocak 2017

11 Ocak 2017 Çarşamba 08:32

GAZİANTEP EMNİYETİ ÖNÜNDEKİ ÇATIŞMADA 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde çatışma çıktı. Bir terörist etkisiz hale getirilirdi, 1 polis yaralandı.

TÜRKİYE İÇERİDE VE DIŞARIDA ÇOK BÜYÜK BİR SALDIRI ALTINDADIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye içeride ve dışarıda çok büyük bir saldırı altındadır. Bu saldırı zayıf bir ülke olduğumuzdan kaynaklanmıyor güçlü, güçlenen bir ülke olduğumuz için bu saldırılar yapılıyor'' dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN SERT ÇIKIŞ: BIRAKIN BOŞ KONUŞMAYI

Büyükelçilere seslenen Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Birliği'ni eleştirerek,  “Göçmenlere kapımızı açtık diye bize "Hakikaten örnek bir ev sahipliği yapıyorsunuz" diyorlar, sırtımızı sıvazlamaktan başka hiçbir şey yaptıkları yok. Avrupa ülkeleri bol bol konuşuyor. Bırakın konuşmayı kardeşim, gelin el atın, biraz yük alın. Bu tehlike sadece bu yük Türkiye'nin sırtında kalmamalı.” dedi.

FIRAT KALKANI’NA SİVİLLER DE KATILACAK

Suriye’de bugüne kadar 2 bin kilometrelik alanın DAEŞ’ten temizlendiğini söyleyen Bakan Fikri Işık, hayatı canlandıracak adımlar atıldığını, bu kapsamda yapılacak çalışmalarda kamu çalışanlarının da bu bölgede görev alabileceğini anlattı.

İSTANBUL’DA OKULLAR BUGÜN DE TATİL

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da okullarda eğitim ve öğretime Çarşamba günü de ara verildiğini duyurdu.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CANİKLİ: MİLLETİN BİLEĞİNİ BÜKEMEYECEKLER

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "İstikrarsızlaştırmaya yönelik bütün faaliyetleri destekleyen, onlara açıkça destek veren, 15 Temmuz darbe girişimi dâhil olmak üzere, kesimler uluslararası alanda Türkiye'de cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkıyorlar. Milletin bileğini bükemediler. Bükemeyecekler" dedi.

KILIÇDAROĞLU: 'ATATÜRK'E VERİLMEYEN YETKİ VERİLİYOR'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında anayasa değişikliği ile ilgili "Mustafa Kemal Atatürk'e verilmeyen yetkiyi biz FETÖ'nün, DEAŞ'ın PKK'nın kandırdığı kişiye vereceğiz." dedi.

AYHAN BİLGEN: 'HAYIR DİYECEĞİZ'

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, partisinin Meclis’teki grup toplantısında Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili "Demokratik bir anayasa için 'hayır' diyeceğiz" dedi. 

ANAYASA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİNİN 1. VE 2. MADDELERİ KABUL EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı sistemini de içeren anayasa değişikliği teklifinin 1. maddesi 347, 2. maddesi de 343 'Evet' oyuyla kabul edildi. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, bugün saat 14.00'te yeniden toplanmak üzere birleşimi kapattı.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

YUNANİSTAN'A KAÇAN DARBECİ ASKERLERLE İLGİLİ KARAR 23 OCAK'TA VERİLECEK

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin ikisinin iade edilip edilmeyeceklerine 23 Ocak'ta karar verilecek.

BAKAN ALBAYRAK'IN SİBER SALDIRI AÇIKLAMASINA, ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN YANIT

Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın elektrik kesintilerine ilişkin yaptığı "Amerika alt yapılı siber bir atak gerçekleşti" açıklamasına ABD'den yanıt geldi. ABD Büyükelçiliği, "ABD'nin Türk elektrik veya enerji sistemine saldırıda bulunduğu iddiaları doğru değildir" dedi.

OBAMA'DAN İKİ TÜRK BİLİM İNSANINA ÖDÜL

ABD'de çalışmalarını sürdüren Türk bilim insanları Çelik ve Keten, ABD Başkanı Obama tarafından Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer Ödülü ile onurlandırıldı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: 'TÜM KAMUDA 135 BİN 356 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ'

CNN Türk’te gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, FETÖ soruşturmalarına ilişkin olarak "Tüm kamuda 135 bin 356 kişi ihraç edildi" dedi.

BAKAN ALBAYRAK: “REKOR ÜRETİMLE CARİ AÇIĞI DÜŞÜRDÜK”

2016’nın enerji sektörü için iyi bir yıl olduğunu söyleyen Enerji Bakanı Albayrak, “Elektrik üretiminde yerli payı yüzde 49.3’e çıktı. Hem üretimi artırıyoruz, hem de enerjinin cari açıktaki yükünü azaltıyoruz” dedi.

ÇANAKKALE 1915 KÖPRÜSÜ'NE BEŞ ÜLKE TALİP OLDU

Türkiye'nin dördüncü boğaz geçişi Çanakkale 1915 Köprüsü'nün 18 Mart'taki temel atma töreni yaklaşırken inşaat ihalesine katılacak isimler de belirginleşiyor. Gizliliğinin korunduğu 26 Ocak'taki ihale için en az beş grup yarışacak. 5 milyar dolar değerindeki ihalenin Güney Kore, Japonya, Çin, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri'nden talipleri var. 

BANVİT'İN YÜZDE 79,48'LİK HİSSESİ BREZİLYALILARA SATILDI

Banvit Bandırma Sanayii toplam ödenmiş sermayesinin yaklaşık yüzde 79.48'ini oluşturan hisseleri Brezilya merkezli tavuk üreticisi BRF S.A.'nın bağlı ortaklığı BRF GmbH'ya 915.06 milyon TL'ye satışı için önceki gün hisse satış sözleşmesi imzalandığını açıkladı.

BİMEKS BORÇ YAPILANDIRMA İÇİN BANKALARLA ANLAŞTI

Bimeks bankalar ve leasing şirketleri nezdindeki finansal borçlarını yapılandıran refinansman paketi için mutabakat zaptı imzalandığını duyurdu.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

THY AVRUPA LİGİ'NİN EN İYİ ANTRENÖRÜ OBRADOVİC

Fenerbahçe'nin Sırp başantrenörü Obradovic, THY Avrupa Ligi'ndeki 16 takımın genel menajerlerinin katılımıyla yapılan anket sonucunda, organizasyonun en iyi antrenörü seçildi.

RODRİGUES RESMEN GALATASARAY'DA

Galatasaray, Yeşil Burun Adaları asıllı Hollanda vatandaşı Garry Rodrigues ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı. // EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.