23 Eylül 2024
  • İzmir20°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 10 ARALIK 2016

Suriye'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı’nda Türk jetleri tarafından düzenlenen hava harekatında terör örgütü DEAŞ'ın 10 merkezi imha edildi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ise, Zarzur ile Bab- Münbiç karayolunun kontrolünü büyük ölçüde ele geçirdi.

Türkiye Gündemi 10 Aralık 2016

10 Aralık 2016 Cumartesi 09:09

TSK AÇIKLADI: BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL SAĞLANDI

Suriye'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı’nda Türk jetleri tarafından düzenlenen hava harekatında terör örgütü DEAŞ'ın 10 merkezi imha edildi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ise, Zarzur ile Bab- Münbiç karayolunun kontrolünü büyük ölçüde ele geçirdi.

AB BAKANI ÇELİK'TEN HALEP TEPKİSİ

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Suriye'de göz göre göre cinayet işlendiğini belirterek, "Kadim bir halk soykırıma tabi tutuluyor. Dünya etkisiz" değerlendirmesinde bulundu

MAVİ MARMARA DAVASI DÜŞÜRÜLDÜ

Mavi Marmara gemisine, Akdeniz'in uluslararası sularında düzenlenen saldırıya ilişkin, aralarında dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi'nin de yer aldığı 4 sanığın yargılandığı davanın düşürülmesine, sanıklar hakkında yakalama kararının kaldırılmasına hükmedildi

ANAYASA MAHKEMESİ'NDE FETÖ OPERASYONU

Bylock kullandıkları belirlenen ve ihraç edilen 1'i kadın 11 Anayasa Mahkemesi çalışanı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN AÇIKLADI: ANAYASA PAKETİ BUGÜN TBMM'YE GELİYOR

Başbakan Yıldırım: "Yeni anayasa çalışmalarımızı MHP ile beraber, sınırlı bir değişikliği öngören bir teklifi hazırladık. AK Parti grubu olarak Cumartesi gününden itibaren anayasa değişiklik teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisine veriyoruz. Yeni sistem koalisyonları bitirecek"

KILIÇDAROĞLU: YAPILAN BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİ

NTV'de soruları yanıtlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi için ''Yapılan bir rejim değişikliğidir sistem değil. Dünyanın hangi ülkesinde OHAL olan bir ülkede anayasa değişiyor?'' dedi.

CHP'DEN, ÖLEN ASELSAN MÜHENDİSLERİ İÇİN ARAŞTIRMA İSTEMİ

CHP, 2007 ile 2013 arasında 7 ASELSAN mühendisinin ölümüyle ilgili Meclis araştırması açılmasını istedi. TBMM'ye sunulan önergede, "FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yeniden değerlendirme" vurgusu yapıldı.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

AKINCI'DAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 5’li Konferans 12 Ocak olarak belirlenmesinin müzakere sürecin sonuna gelindiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

BM GENEL KURULU'NDA 'SURİYE TASARISI' KABUL EDİLDİ

BM Genel Kurulu'nda, Suriye’de ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması konularındaki karar tasarısı kabul edildi.

LAVROV: HALEP'İN DOĞUSUNDAKİ OPERASYONLAR SONSUZA DEK DURDURULMADI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'nin Halep kentinin doğusundaki operasyonların 'sonsuza dek değil geçici bir süre için durdurulduğunu' söyledi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MİLLETİM TL'YE GEÇİŞE DAHA DA YÜKLENMELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizden TL'ye geçiş konusunda, "Halkıma gerçekten çok çok teşekkür ediyorum. Ama yeterli mi? değil. Bence buna milletim daha da yüklenmeli." dedi.

BAKAN TÜFENKCİ: KARA LİSTEDEKİ ESNAFA SİCİL AFFI GELİYOR

Kara listedeki esnaf için sicil affıyla ilgili düzenleme yapılacaklarını belirten, Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Esasında banka riskini kendi tarafına aldığı için sicil affının daha kolay çıkma imkânı var" dedi.

BAKAN ALBAYRAK AÇIKLADI: ENERJİ TİCARETİNDE MİLLİ PARA DÖNEMİ BAŞLIYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye, özellikle enerji politikalarında yeni dönemde, büyük enerji hacmi oluşturduğu ülkelerle milli parayla ticarete başlıyor." dedi.

TÜİK'TEN İSTATİSTİKLERDE REVİZYON ÇALIŞMASI

TÜİK tarafından, Ulusal Hesaplar Sistemi'nin Avrupa Hesaplar Sistemi'ne geçiş çalışmaları ve yeni sisteme uygun 2016 yılı 3. Çeyrek GSYH hakkında 12 Aralık'ta bilgilendirme toplantısı yapılacak

YENİ KİMLİK KARTININ ÜCRETİ 15 TL

Hatay Valiliği yeni kimlik kartları için başvuruların 1 Ocak’ta başlayacağını açıkladı. Valiliğin verdiği bilgiye göre yeni kimlik sahibi olmanın bedeli 15 TL.

GIDA DEVİ BRF BANVİT'E TALİP

Dünyanın en büyük beyaz et ihracatçısı Brezilyalı gıda şirketi BRF'nin Türkiye'nin en büyük beyaz et ve yem üreticilerinden Banvit'e teklif vermeyi değerlendirdiği belirtildi.

MUHTAR KENT, KOLTUĞUNU DEVREDİYOR

Coca-Cola'da, şirketin Operasyonlar Üst Yöneticisi (COO) James Quincey, İcra Kurulu Başkanı (CEO) görevini üstlendi. Muhtar Kent, Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve devam edecek.

ANKARA'YA YILDIZ YAĞACAK

İlki geçen sene gerçekleştirilen Ankara Marka Festivali bu yıl ünlü isimlerin akınına uğrayacak. Ankara Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde Ankara Congresium’da 14-15-16 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan festival, alanında zirveye oturmuş isimleri ağırlayacak.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

ANADOLU EFES 72-68 FC BARCELONA LASSA

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nin 11. haftasında Abdi İpekçi'de ağırladığı Barcelona Lassa'yı 72-68 mağlup etti.

PANATHİNAİKOS 85 - 58 GALATASARAY ODEABANK

THY Euroleague 11. hafta mücadelesinde Galatasaray Odeabank, Panathinaikos'a 85-58 mağlup oldu ve 8. yenilgisini aldı. Oynanan diğer karşılaşmada  Darüşşafaka Doğuş, İspanya'nın Baskonia takımına 73-52 yenildi.

'ŞİKE SORUŞTURMASINDA KUMPAS' İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianame kabul edildi. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.