23 Eylül 2024
  • İzmir22°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 02 MART 2017

Türkiye genelinde 30 Ocak-27 Şubat tarihleri arasında terör örgütlerine yönelik operasyonlarda 67 terörist etkisiz hale getirildi.

Türkiye Gündemi 02 Mart 2017

02 Mart 2017 Perşembe 10:32

ŞUBATTA 67 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türkiye genelinde 30 Ocak-27 Şubat tarihleri arasında terör örgütlerine yönelik operasyonlarda 67 terörist etkisiz hale getirildi.

122 BİN KİŞİNİN TELEFONUNDA BYLOCK ÇIKTI

MİT, telefonunda FETÖ’nün kullandığı kriptolu mesajlaşma ağı ByLock bulunduğu tespit edilen 122 bin kişilik listeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti.

AYDIN DOĞAN HAKKINDA ZORLA GETİRİLME KARARI

Aydın Doğan'ın da aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılandığı POAŞ davasında, Aydın Doğan hakkında bir sonraki duruşmaya zorla getirilme kararı çıkarıldı.

POLİTİKA                                                                                                                      

BAŞBAKAN YILDIRIM: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ERDOĞAN İÇİN DEĞİL, HER DOĞAN İÇİNDİR

Amasya Yavuz Selim Meydanı'nda halka seslenen Başbakan Binali Yıldırım, "Anayasa değişikliği Erdoğan için değil, her doğan içindir. Türkiye'nin geleceği için bu değişikliği yapıyoruz." dedi.

CHP'DEN REFERANDUM ÖNCESİNDE MECLİS'E 5 TEKLİFLİK PAKET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "parlamenter demokrasinin güçlendirilmesi" başlığıyla hazırladıkları 5 kanun teklifinin referandumdan önce yasalaştırılması çağrısında bulundu.

YILMAZ: RUMLARIN ENOSİS KARARI KALDIRILMADIKÇA MÜZAKEREYE DÖNÜLMEMELİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Rumların Enosis kararı ortadan kaldırılmadıkça Kıbrıs’ta müzakereye dönülmemelidir." dedi.

SIRRI SAKIK GÖREVDEN ALINDI

DBP'li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık görevden alındı. Ağrı Belediye Başkanlığı'na Ağrı Valisi Musa Işın kayyum olarak atandı.

BAHÇELİ: BARZANİ BİZE TERCİH EDİLİYORSA İYİ NİYETLİ YORUMLAMAM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ne oldu da Barzani Türkiye'de, hem de şu nazik ve hassas dönemde ağırlandı? Barzani, bize tercih ediliyorsa ki bu da bir tercihtir, asıl bunu iyi niyetle yorumlayamam, samimiyetle okuyamam.’ dedi.

DÜNYA                                                                                                                

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YABANCI ÜLKELERİN ÇIKARLARI İÇİN İSTİKRARIMIZI TEHLİKEYE ATAMAYIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'da 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi'nde  konuştu. Erdoğan, "Öncelikli vazifemiz  Suriye, Irak, Yemen gibi yerlerdeki fitne ateşini söndürmeliyiz, akan kanı durdurmaktır" dedi.

ALMANYA'DAN DENİZ YÜCEL AÇIKLAMASI

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel gazeteci Deniz Yücel'in tutuklanmasının ardından "Türk-Alman ilişkileri yakın zamanın en büyük dayanıklılık sınavıyla karşı karşıya" dedi.

ABD'Lİ KOMUTAN TOWNSEND'DEN RAKKA AÇIKLAMASI

DEAŞ karşıtı koalisyonun komutanlarından Korgeneral Townsend, "Suriye’nin kuzeyinde yer alan tüm Suriyeliler Rakka’yı kurtarma operasyonuna katılacaklar" dedi. Ayrıca Rus jetlerinin Suriye Arap Koalisyonunu vurduğunu söyleyen Townsend'e Rusya'dan yalanlama geldi.

EKONOMİ                                                                                                                        

İHRACAT 4 AYDIR YÜKSELİYOR

Ocak ayında yüzde 18 artan ihracat, şubat ayında da moral verdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, şubat ayında ihracat bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 5.1 artarak 11.3 milyar dolar oldu.

YERLİ ENERJİ ÜRETİMİ 5 SANTRAL İLE ATAKTA

Enerji kaynaklarında yerli üretime yönelme stratejisi kapsamında 5 kömür sahası ihaleye çıkarılacak. Yeni santraller 8 bin megavat elektrik üretecek.

DİJİTAL DEVRİM BAKANLAR KURULU’NDA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bakanlar Kurulu toplantısında 4’üncü sanayi devrimi ile ilgili sunum yaptı. Özlü’ye göre dönüşümde en çok KOBİ’ler zorlanacak ve hızlı hareket edilmezse, rekabet ettiğimiz ülkelerle fark açılacak.

PARANIN ÜSTÜNE OTURMAMALI

Bankaların mevduatın üstünde kredi verdiğine dikkat çeken Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın, “Para ekonomiye kazandırılmalı, üstüne oturulmamalı” dedi. Aydın, ayrıca yapılandırmanın 52 milyara çıktığını söyledi.

CANNES'DA BEYOĞLU RÜZGÂRI ESECEK

Beyoğlu Yatırımcılar Grubu, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en önemli gayrimenkul organizasyonlarından MIPIM 2017’ye 10 milyar dolarlık 6 dev projeyle katılacak. Fransa’daki yabancı yatırımcılara Türkiye’deki ekonomik güven ve istikrar ortamı anlatılacak.

ARÇELİK’TEN ÖTV İNDİRİMİNE ‘KALKINMA PAKETİ’ İLE DESTEK

Arçelik, ÖTV indirimiyle ivme kazanan perakende sektörüne destek olmak amacıyla ‘Beyaz Eşya İle Kalkınma Paketi’ni hayata geçirdi. Paket, ÖTV indirimine ek olarak, alım gücüne destek sağlayan kampanyaları ve enerji tasarrufuna katkı için doğa dostu ürünlerde avantajlı fırsatları kapsıyor.

SPOR                                                                                                          

PINAR KARŞIYAKA: 75-70 BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Pınar Karşıyaka, Beşiktaş Sompo Japan'ı 75-70 mağlup etti

HATAY BB 61–72 FENERBAHÇE

PTT Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final maçında Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni 61-71 mağlup eden Fenerbahçe, yarı finalde Bellona AGÜ’nün rakibi oldu.

GALATASARAY 62-78 YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Basketbolda PTT Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray'ı 78-62 mağlup eden Yakın Doğu Üniversitesi, yarı finalde Beşiktaş'ın rakibi oldu.

/ EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.