23 Eylül 2024
  • İzmir22°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 01 MART 2017

Pakistan ziyareti öncesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karargâh rahatsız" haberi için "Atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir" ifadesini kullandı.

Türkiye Gündemi 01 Mart 2017

01 Mart 2017 Çarşamba 11:24

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ATILAN BAŞLIK TERBİYESİZLİKTİR, SEVİYESİZLİKTİR

Pakistan ziyareti öncesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karargâh rahatsız" haberi için "Atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir" ifadesini kullandı.

HÜRRİYET'TEN 'KARARGÂH RAHATSIZ' AÇIKLAMASI

Hürriyet, 'Karargâh Rahatsız' başlıklı haber hakkında bir açıklama yayınladı. Açıklamada, söz konusu başlığın maksadını aşan editoryal bir hata olduğu belirtildi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN: “RAKKA OPERASYONU KONUSUNDA VERİLMİŞ BİR KARARIMIZ YOK

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Rakka operasyonuyla ilgili de konuşan Başbakan Yıldırım, "DEAŞ'ın Rakka'dan çıkarılması konusunda ABD, koalisyon güçleri, Rusya ve diğer paydaş ülkelerle görüşmeler devam ediyor. Bu konuda verilmiş bir kararımız yoktur" ifadesini kullandı.

''SURİYELİLER'E VATANDAŞLIK VERİLSİN Mİ?' DİYE REFERANDUMA GİDELİM'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Suriyelilere vatandaşlık hakkı vereceğiz diyorlar, insaf. Niye vereceksin? İstiyorlarsa, 'Suriyeliler'e vatandaşlık verilsin mi verilmesin mi?' Gelin referanduma gidelim." dedi.

BAHÇELİ'DEN YUNANİSTAN'A SERT TEPKİ

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yunan Dışişleri Bakanı aba altından sopa göstermektedir. Eğer ki tekrar denize dökülmeyi istiyorsa buyursun, Türk milleti buna hazırdır. Birileri Yunan hükümetine 1921'de, 1922'de neler olduğunu anlatmalıdır. Anlatacak yoksa biz yeniden Ege'ye kurşun gibi saplanmasını bilir, tarihi tekrar öğretiriz" dedi.

HDP, YÜKSEKDAĞ İÇİN TBMM’DE ARAŞTIRMA KOMİSYONU İSTEDİ

HDP, milletvekilliği düşürülen Eş Başkan Figen Yüksekdağ için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını istedi. HDP, Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin Anayasa, TBMM İçtüzüğü ve teamüllere aykırı olduğunu ifade etti.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

TÜRKİYE'DE TUTUKLANAN DENİZ YÜCEL'LE İLGİLİ MERKEL'DEN AÇIKLAMA: KARAR ORANTISIZ

Çifte vatandaş olan gazeteci Deniz Yücel'e tutuklama kararı Alman hükümetinde sert tepki ve açıklamalara yol açtı. Merkel, tutuklama kararını “acı ve hayal kırıcı” olarak niteleyerek, “Bu karar orantısız sert” dedi.

RUSYA VE ÇİN'DEN ESAD'A YAPTIRIMA VETO

Suriye'de kimyasal silah saldırısı düzenlediği tespit edilen Esad rejimine yaptırım uygulanmasını isteyen BM Güvenlik Konseyi karar tasarısını Rusya ve Çin veto etti.

TRUMP KENDİSİNE KARŞI PROTESTOLARDAN OBAMA'YI SORUMLU TUTTU

ABD Başkanı Donald Trump, halefi Barack Obama'nın, koyduğu seyahat yasağına karşı protestolar ve ulusal güvenlik konusundaki bilgi sızmalarının arkasında olduğuna inandığını belirtti.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

KOBİ’LERE 11 MİLYAR LİRALIK CAN SUYU

İşletmelere sıfır faizli kredi desteği ödemeleri başlıyor. Başbakan Binali Yıldırım, 460 bin 167 işletmenin bu destekten yararlanacağını vurgulayarak, piyasaya 11 milyar lira kaynak girişi olacağını açıkladı.

'İKİNCİ ELDE GARANTİ KAPSAMI 10 BİN KİLOMETRE'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı'na göre; ikinci el araç satışlarında 10 bin kilometreye kadar olan araçların garanti kapsamına gireceğini açıkladı.

VERGİDE İLK ÜÇ: MERKEZ BANKASI, ZİRAAT BANKASI, AKBANK

Kurumlar vergisinde ilk üç sırayı; Merkez Bankası 2.35 milyar lira, Ziraat Bankası 772.9 milyon lira ve Akbank 738.12 milyon lira vergi ile aldı. Kurumlar Vergisi sıralamasında ilk 10 arasına; Garanti Bankası, Turkcell, Vakıflar Bankası, İş Bankası, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Yapı Ve Kredi Bankası ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş. girdi.

TURİZM YILA YÜZDE 10 DÜŞÜŞLE GİRDİ

Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,81 azaldı. Avrupalı turist sayısında devam eden düşüşü Rus pazarındaki yüzde 81'lik artış frenledi.

250 MİLYON YATIRIMLA YERLİ PAYINI ARTIRIYOR

P&G Dünya CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı David Taylor, şirketin Türkiye’deki 30. yılını yeni bir yatırımla kutladığını belirterek, “Türkiye’nin büyümesinde aktif rol oynamaya kararlıyız. 250 milyon TL yatırımla yerli üretimi artıracağız” dedi

TÜRK AKIMI TARİHİ ÖNE ÇEKİLDİ

Rus enerji şirketi Gazprom, geçen yıl 2017 sonu ya da en geç 2018’in ilk çeyreğinde başlamayı planladığını açıkladığı ‘Türk Akımı’ doğalgaz boru hattı projesinin denizden geçecek kısmının inşaatını öne aldı. Gazprom Yönetim Kurulu Üyesi Oleg Aksyutin, projenin deniz kısmındaki inşaatına bu yılın ikinci yarısında başlamayı planladıklarını söyledi.

FİLLİ BOYA'DAN BALIKESİR'E 120 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ bünyesindeki Filli Boya, Balıkesir'de 120 milyon liralık yalıtım malzemesi üretecek tesis yatırımı yapacak.

YEMEK KARTI KOMİSYONUNA KARŞI BİR GÜNLÜK BOYKOT

Yemek kartı komisyon oranlarının yüksek olmasından şikâyet eden restoran sahipleri 1 günlük uyarı boykotuna hazırlanıyor.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

EWE BASKETS OLDENBURG - BANVİT: 82-82

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Banvit, deplasmanda Almanya’nın EWE Baskets takımıyla 82-82 berabere kaldı. İki takım arasındaki rövanş karşılaşması, 7 Mart Salı günü Balıkesir’de oynanacak.

KASIMPAŞA 2-0 ÇAYKUR RİZESPOR

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Kasımpaşa, Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup etti. // EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.