22 Kasım 2024
  • İzmir18°C

TATİL YOLCULUĞU ÖNCESİNDE MİCHELİN’E KULAK VERİN

Geliştirdiği yeni teknolojiler ile kullanıcısına en yüksek performansı sunmak için 130 yıldır faaliyetlerini sürdüren

Tatil Yolculuğu Öncesinde Michelin’e Kulak Verin

22 Ocak 2019 Salı 14:24

Geliştirdiği yeni teknolojiler ile kullanıcısına en yüksek performansı sunmak için 130 yıldır faaliyetlerini sürdüren Michelin, yarıyıl tatiline girdiğimiz bu dönemde de İzmirlileri uyararak, yol, yaya ve yolcu güvenliği konusunda aydınlatmaya devam ediyor. 

Yarıyıl tatiline girilen ilk günlerde, öğretmen ve öğrencilerde karne heyecanı yaşanırken, ebeveynleri de tatil planı ve tatil yolculuğuna hazırlanma telaşı sardı. 15 günlük yarıyıl tatilini farklı il ve şehirlerde, turistik veya akraba ziyaretleri ile değerlendirmek isteyen ebeveynler yolculuk rotalarını belirlerken, Michelin, lastik sektöründe 100 yılı aşkın deneyimiyle, en büyük sorumluluk alanlarından biri olan yol, yaya ve yolcu güvenliği konusunda yola çıkmaya hazırlanan sürücüleri uyarmaya devam ediyor. 

Kullanıcılarına “uzun ömürlü performans” stratejisiyle yüksek performans, güvenlik, yakıt tasarrufu ve dayanıklılık sunan Michelin, yarıyıl tatilinde yola çıkacak İzmirliler için yol, yaya ve yolcu güvenliği konusunda aydınlatıcı şu önerilerde bulunuyor; 

HAVA 7 DERECENİN ALTINA DÜŞTÜĞÜNDE KIŞ LASTİĞİ TAKTIRIN

Öncelikle hava 7 derecenin altına düştüğünde kış lastiklerinizi taktırmayı unutmayın. Aracınızdaki lastiklerin aynı marka, desen olmasına özen gösterin ve lastik hava basıncınızın araç üreticisinin belirttiği ölçüde olmasına dikkat edin. 

FREN MESAFESİNE VE KADEMELİ FREN YAPMAYA DİKKAT EDİN

Kış mevsiminde olmamız nedeniyle yollar sağanak ve yağışlı havalarda kayganlaşır. Hız azaltarak öndeki araçla aranızda belirli bir fren mesafesi bırakın. Kısa farlarınızı ve çevresel aydınlatmayı kullanın. Özellikle ıslak zeminlerde fren mesafesi kuru zemine oranla daha da uzayacak bu nedenle fren mesafesinin daha da artmaması için fren esnasında lastiklerin kilitlenmesini engellemek adına kademeli olarak fren yapın. ABS’li araçlarda ise sistem devreye girdiğinde kademeli başlayıp ardından tüm gücünüzle fren yapmanız gerektiğini unutmayın. Unutmayalım ki frene hafifçe bastığınızda bile ABS sistemi devreye girebilir fakat sistemin devreye girmiş olması optimum fren performansı alacağınız anlamına gelmez, o yüzden fren pedalına yaptığınız baskıyı en iyi şekilde ayarlamanız gerekir.

HIZ SINIRINA UYUN VE SİSLİ HAVADA, KISA VE SİS FARLARINIZI KULLANMAYI UNUTMAYIN

Sisli havalarda en çok görüş mesafesi azalır ve sürüşü olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle öncelikle kısa farlarınızı, sis farlarınızı açın ve önünüzde seyreden araçlarla aranızda güvenli bir fren mesafesi bırakarak sollama yapmamaya özen gösterin.

DİKKATİNİZİ YOLA ODAKLAYIN

Olumsuz hava koşullarında; kar, tipi, sağanak ve rüzgarlı havada, yayaların panikle yolu geçme ihtimalini ve yola savrulabilecek olma ihtimalini unutmayın. Dikkatinizi yola verin ve yayalara karşı dikkatli olun 

GECE GÖRÜŞ MESAFESİNİ IŞIĞA VE KARANLIĞA GÖRE AYARLAYIN 

Gece aracınızı sürerken, olumsuz hava koşulları ile birlite gözlerinizin ışık ve karanlığa alışması zaman alabilir. Karşı yönden gelen araçlardan ve çevreden yansıyan ışıkların gözünüzü almaması için dikiz aynasının açısını değiştirin. Geceleri görüş mesafesi azaldığından aracınızın hızını da azaltmayı unutmayın. 

VİRAJLARDA SU BİRİKİNTİLERİNE DİKKAT EDİN

Islak, buzlu ve kaygan yollarda dikkatli olun. Özellikle ıslak yollarda meydana gelen kazaların %99’u, yolda az miktarda su birikintisi olduğunda meydana gelir. Küçük de olsa yolda gördüğünüz su birikintilerinde dikkati elden bırakmayın. 

ÖN VE ARKA LASTİKLERDE HAKİMİYETİNİZE DİKKAT EDİN

Ön lastiklerde direksiyon hâkimiyetini kaybetmeniz durumunda yol tutuşunu yeniden kazanabilmeniz için, gaz pedalından ayağınızı çekerek hızı azaltmanız gerekir. Gerekiyorsa, lastikleri kilitlemeden fren pedalı üzerine hafifçe basın. Arkadan itişli bir araçta, arka lastikler yol tutuşunu yeniden kazanıncaya kadar ayağınızı gaz pedalından hafifçe kaldırın. Daha sonra hızınızı tekrar kazanmak için hafifçe gaz pedalına basın. Hiçbir şekilde fren pedalına basmayın, çünkü fren arka lastiklerin dengesizliğini arttırır.

LASTİK DEĞİŞİMİNDE YENİ LASTİKLER ARKAYA

Lastiklerinizi dörtlü olarak değiştirmeye özen gösterin ancak ikişerli olarak değiştirmeniz gerekirse mutlaka yeni lastikleri arkaya takın. Ön lastikler direksiyona bağlı hareket ettiğinden  sürücü tarafından kontrol edilmeleri her zaman daha kolaydır. Arka lastiklerin ise kontrolü  daha zordur bu yüzden yeni lastiklerin arkaya takılması gerektiğini unutmayın.   /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.