22 Kasım 2024
  • İzmir17°C

SÖMESTR TATİLİNDE NELER YAPMALI

Karneler alındı ve sömestr tatili başladı. Tatil süresince ebeveynler çocuklarıyla beraber çeşitli aktiveler yaparak aile içi bağı geliştirip güçlendirebilir.

Sömestr Tatilinde Neler Yapmalı

27 Ocak 2017 Cuma 12:07

Karneler alındı ve sömestr tatili başladı. Tatil süresince ebeveynler çocuklarıyla beraber çeşitli aktiveler yaparak aile içi bağı geliştirip güçlendirebilir. Aktivite seçiminde de ailelere önemli pay düşüyor. Emsey Hospital’dan Uzman Klinik Psikolog Didem Altay karne notları, ailelerin davranışları ve yapılabilecek etkinlikler ile ilgili görüşlerini paylaşıyor. 

AİLE İLE AKTİVİTE…
Sömestr tatilini verimli geçirmek isteyen ebeveynler çocukları için hem eğlendirici hem de yeni keşiflerde bulunabilecekleri çeşitli açık ve kapalı mekanlarda yapılabilecek aktiviteler tercih edebilirler. Bu dönemde birlikte geçirilen zaman ve seçilen aktiviteler, ebeveyn-çocuk arasındaki bağı yeniden yapılandırmak ve iletişimlerini güçlendirmek için harika bir fırsat olabilir. Aileler kendi imkânlarına göre farklı etkinlikler tercih edebilirler. Çalışan ve evde kalmayı tercih eden aileler birlikte yemek yapmak, kitap okumak, hikaye anlatmak, ailece oynayabilecekleri kutu oyunları ve yaratıcı oyunları tercih ederek çocuklarının bilişsel ve duygusal gelişimlerini destekleyebilirler. Tiyatroya, sinemaya gitmek veya müzeleri ziyaret etmek de çocuklar ve aileleri için keyifli, sosyal yönden doyurucu aktiviteler olarak seçilebilir. Benzer olarak; kış atölyeleri, çocuk eğitim programları ve ebeveyn-çocuk atölyeleri de çocukların ilgi alanlarına göre gidilebilecek ve çocukların keşifler yapabilecekleri, yeni beceriler kazanabilecekleri yaratıcı bir deneyim ortamı sağlayabilir.

EBEVEYNLER BU SÜRECİ VERİMLİ GEÇİRMELİ…
Ebeveynler bu iki haftalık süreci çocuklarına dair beklentilerini yeniden gözden geçirip, değerlendirmelerde bulunarak bir sonraki dönem için hazırlık yapabilirler. Karnede bekledikleri notla karşılaşmayan ebeveynlerin çocuklarına kızmaları ve onları cezalandırmaları bir çözüm sunmaktan çok, çocukla olan iletişimlerinin ve bağlarının bozulmasına, hasar görmesine sebep olabilir. Bunun yerine çocuklarının performansında yaşanan zorlukları ve bu zorluklarla baş etmek için kullanılan yöntem ve çözüm yollarının ne derece etkili olduğu veya fayda sağlayıp sağlamadığı konusunda yeniden düşünebilirler. Çocuklarının güçlü ve zayıf yönlerini saptayarak onları daha iyi tanımaya çalışmak ve yetkinlik alanlarına göre ulaşılabilir ve gerçekçi hedefler belirlemek daha sağlıklı olacaktır. // EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.