23 Eylül 2024
  • İzmir27°C

ONLAR, ÇOK HASSAS VE DUYGUSAL ÇOCUKLAR

Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü öğrencileri ile Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, down sendromlu çocuklarla +1 değerinde resim çalıştayında buluştu.

Onlar, Çok Hassas ve Duygusal Çocuklar

01 Kasım 2016 Salı 15:06

Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü öğrencileri ile Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi  Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, down sendromlu çocuklarla +1 değerinde resim çalıştayında buluştu.

İzmir’in Çamdibi mahallesindeki Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Bölümü ve Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencileri İzmir Down Sendromu  Derneği ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir araya geldi. Gerçekleştirilen resim çalıştayında  down sendromlu çocuklarla vakit geçirilerek onlara moral sağlandı.
Çalıştay kapsamında +1 değerli olan çocuklarla yapılan resimlere de artı bir  değer kazandırarak resimlerin ürüne dönüştürülmesi hedeflendi. Ürünlerin her iki okulda sergilenip tanıtılması ve satışı diğer amaçlar arasında yer aldı. Gelirin ise  İzmir Down  Sendromu  Derneği’ne bağışlanacağı belirtildi.

“EVE KAPANMALARINI İSTEMİYORUZ”
İzmir Down Sendromu Derneği Başkanı  Gülnaz  Rodoplu, “İzmir Down Sendromu Derneği olarak burada yer almaktayız. Derneğimiz  yedi bayandan oluşmaktadır ve hepimiz down sendromlu çocuklara sahibiz. İki yıldır devam eden derneğimizde şuan 240 aile mevcut. Birtakım etkinliklerimiz oluyor ve bu etkinliklerdeki amacımız farklı yaş gruplarından oluşan çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlayarak  onları  topluma kazandırmak. Eve kapanmalarını istemiyoruz. Çünkü onlar çok hassas ve duygusal çocuklar. Sevgi ve yaşam dolular. Sadece diğer çocuklarla beraber  oyun oynayarak  mutlu olmak isteyen  çocuklar. Biz de  dernek olarak  neden onlar da diğerleri gibi olmasın diyerek,  onların haklarını savunarak, engelleri ortadan kaldırmak adına etkinlikler düzenliyoruz. Down sendromlu çocuklu  anneler olarak daha öncesinde  neden ben diye sorarken şimdi iyi ki ben diyoruz. Aynı zamanda derneğimizin sloganı bu oldu. Sürekli  onlar için neler yapabileceğimizi planlıyoruz .Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi ile  iki tane protokol imzaladık  bundan sonrasında da yeni projelere imza atmak istiyoruz” dedi.

RESİMLER KARTPOSTAL HALİNE GETİRİLECEK
EÜ Emel Akın Meslek Yüksekokulu  Moda Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Şükran  Tümer, bu proje kapsamında çocukların çok güzel resim yaptığını,   bu resimleri kalıcı kılmak adına kartpostal haline getirmeyi istediğini belirtti. Tümer, “Onlar nasıl artı bir değerliyiz diyorlarsa biz de çocuklarımızın yaptığı resimlere artı bir değer kazandırmak için buradayız” dedi. / EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.