24 Kasım 2024
  • İzmir9°C

MÜEZZİNOĞLU: DOKUNULMAZLIĞI OLAN BİR MEMUR YAPISI OLMAMALI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, 657 Sayılı Kanun'la sağlıklı bir yürüyüşün mümkün olmadığını belirterek, "Dokunulmazlığı, ayrıcalığı olan bir memur yapısı olmamalı." dedi.

Müezzinoğlu: Dokunulmazlığı Olan Bir Memur Yapısı Olmamalı

14 Ekim 2016 Cuma 14:48

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, 657 Sayılı Kanun'la sağlıklı bir yürüyüşün mümkün olmadığını belirterek, "Dokunulmazlığı, ayrıcalığı olan bir memur yapısı olmamalı." dedi.

Müezzinoğlu, Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısı'ndaki konuşmasında, Türkiye'nin 2002'den sonra birçok alanda değişimi, dönüşümü başardığını, 2008'e dek "fevkalade" güçlü bir yolculuk yaptığını dile getirerek, 2008'den sonra ise dönüşümden, değişiminden rahatsız olan yapıların, daha önce içeride alışılan oyunlarının ve tuzaklarının uluslararası boyuta dönüşmeye başladığını söyledi.

Türkiye'nin 2008'den sonra "yerinde sayan" pozisyonunda gitmeye başladığını ancak yine de dünya, Avrupa ve OECD ortalamalarının üzerinde büyümeyi başardığını kaydeden Müezzinoğlu, "Geçtiğimiz yıldan bu yana baktığımızda 20 Temmuz 2015'te başlayan olağanüstü bir terörle mücadele süreci var, peşinden Rusya krizi var, 15 Temmuz darbe girişimi var. Buna rağmen yüzde 3,2 büyümeyi başarabilen bir Türkiye, gelecek yıla 4,4 büyüme hedefi koyabilen bir Türkiye var." diye konuştu.

Müezzinoğlu, denizcilik sektörünün Türkiye'nin elinde hala atıl kapasitesi büyük olan bir sektör olduğunu belirterek, salonda bulunanlara şöyle seslendi:

"Esasında biz birçok alanda atıl kapasitemizi büyük oranda kullandık ama denizcilik alanında atıl kapasitemizi düşündüğümüz zaman hep birlikte mahcup olmamız gerekiyor. Başarmamız gerekenin henüz ilk basamaklarındayız. Merdivenin hep birlikte çıkacağımız önemli basamakları var ve bu Türkiye'nin kazanımı olacak. 2023 hedeflerinin, belki rakamsal olarak çok örtüşmeyebilir ama onda birini, onda ikisini kapatabilecek ve o alanı doldurabilecek bir alan, denizcilik ve denizcilik sektörü. Bunu iyi bilen bir Cumhurbaşkanı, Başbakan, hükümet üyeleri ve bunu iyi bilmeye veya yardımcı olmaya çalışan bir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanınız var. İnşallah önümüzdeki süreç, bu anlamda ümit var olmamız, geleceğe umutla, güvenle bakmamız için önemli bir süreç."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin güçlü bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin sürdürebilirliği olmayan bir yapıyla 2023 hedeflerine tereddütlü gideceğini, bir an önce sistemin adının konulması ve "millete yakışır" bir Anayasa yapılması gerektiğini söyledi.

Kamuda, çalışma hayatında çok sayıda statü bulunduğuna değinen Müezzinoğlu, "Bunlar arasında sistemin gittikçe sürdürülebilirliğinin zorlaştığı bir süreç var. Bizim 657 Sayılı Kanun'la sağlıklı, güçlü bir yürüyüşümüz de çok mümkün değil. Bunu değiştirmek için yine Anayasa'ya gitmek gerekiyor. Anayasa değişikliği yapmadan burada köklü değişiklikler yapamıyorsunuz." dedi.

Her yıl 1 milyon 250 bin gencin istihdama katıldığını kaydeden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bir de kadın istihdamı açısından stoklarımız var. Kadın istihdamında da 1 milyon 250 bine ilave katılımlar olduğunda, önümüzdeki 10 yıl, 1,5 milyon insana istihdam alanı yaratmamız lazım. O zaman girişimcinin, yatırımcının, akıl teri dökenin, Ar-Ge üretenin, marka üretenin, inovasyon yapanın yanında daha güçlü olmalı, Türkiye'yi o hedeflerine ulaşmasında istihdam alanlarının gelişmesinde, başarılı olabilmeliyiz. Şimdi çalıştayları başlatıyoruz. Kamu çalışanı, bir çalışan statüsü. Dokunulmazlığı, ayrıcalığı olan bir memur yapısı olmamalı. Ama hiçbir güvencesi olmasın gibi bir iddiamız da yok. Milletvekili olarak bizler gidebiliyorsak, millete hesap verebiliyorsak, 'Partiyi beğenmedim' diye vatandaş onu iktidardan indirebiliyorsa, bakanlık değiştirilebiliyorsa, tapulu mal gibi şuranın müdürlüğü, güvenceli şuranın müsteşarlığı, genel müdürlüğü, bir üst statü olursa ancak değiştirebildiğin bir yapı ülkeye ve millete hizmet eden bir yapı olmaz."

Mehmet Müezzinoğlu, "Her tarafı yamalı bohçaya dönmüş bir çalışan yapısı değil, herkesin statülerinin belli olduğu, terfisinin, gelişiminin, mesleki yeterliliğin belirli sürelerle test edilebildiği bir süreci bu ülkeye ve bu millete kazandırabilirsek, 3 tane temel sorun, üçünü de çözdüğümüz an bu ülkenin ve bu milletin önünde hiç kimse duramaz." ifadesini kullandı. // EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.