25 Kasım 2024
  • İzmir5°C

İZMİR DENİZE KOŞTU

Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı dün İzmir’de kortej yürüyüşü ve denize çiçek atımıyla başladı. Güzelbahçe’deki coşkuya binlerce vatandaş katıldı.

İzmir Denize Koştu

08 Ağustos 2016 Pazartesi 09:31

İZMİR DENİZE KOŞTU

Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı dün İzmir’de kortej yürüyüşü ve denize çiçek atımıyla başladı. Güzelbahçe’deki coşkuya binlerce vatandaş katıldı.  İlk gün 3 ton balık ikramı kısa sürede bitti. Konserle renklenen bayramda balıklar hakkında bilinmeyen her şey anlatıldı.

Güzelbahçe Belediyesi ev sahipliğinde Tarım Artı Organizasyon tarafından düzenlenen Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı’nda ilk olarak sektöre yön verenler ağırlandı. Güzelbahçe Kültür Merkezi’nde  “Su Ürünleri ve Balıkçılıkta Sürdürebilirlik” konulu panelin ardından bando eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşünde ise coşkulu anlar yaşandı. 

Dev Türk bayrağı ile Güzelbahçe Birinci Limanı’na yüzlerce vatandaşla birlikte yürüyen İzmir Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan ve Tarım Artı Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, sezonun bereketli geçmesi için denize çelenk bıraktı. Etkinlikte CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Ali Yiğit de yer aldı. Top atışlarının ardından ise folklor gösterisi ayakta alkışlandı.

Güzelbahçe 2. Liman’da ise sektörün önde gelen firmaları açtıkları standlarda misafirleri ağırladı. 5-7 Ağustos tarihleri arasındaki bayramın ilk günü ikram edilen 3 ton sardalya kısa sürede bitti. Bayram boyunca 10 ton balığın İzmirlilere ücretsiz dağıtılacağı bayram 7’den 70’e tüm kesimden büyük ilgi gördü.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ilçenin 7 kilometre sahile ve 3 balıkçı barınağına sahip olduğuna dikkat çekerek “Her çeşit balık var ve sanıldığı gibi pahalı da değil. 7 liraya sardalya var. Güzelbahçe’de balık taze ve ucuz. Bütün bunlarla birlikte çok geniş  balıkçı örgütlerimiz var. Güzelbahçe’deki insanlarımızın büyük çoğunluğu da geçimini balıkçılıktan sağlıyor.  Herkes güzel balık yemek ve bu anı paylaşmak için Güzelbahçe’ye geliyor. Bunu sürdürmek için önce denizlerimiz temiz olmalı. Daha sonra sürdürülebilir bir balıkçılık gerekli. Yani denize zarar vermeyen, balıkların üremesini sağlayan balıkçılık lazım. İşte bu bayramı da bunun için yapıyoruz. Gelin hepiniz ortak olun. Bu deniz bizim geleceğimiz, yeter ki bilimin ışığında faydalanalım” diye konuştu.

Tarım Artı Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi ise bayram süresince vatandaşların balık ziyafeti çekeceğini, sektör temsilcilerinin de yeni ürünlerini görücüye çıkardığını söyledi. Balık ve denizin İzmir’in gerçek simgeleri olduğunu ifade eden Çiçekçi, “Denizi olmayan bir İzmir’i kimse hayal edemez. İzmir’i İzmir yapan, ona anlam yükleyen, onu sıradışı yapan, farklı kılan tek unsur denizidir. İzmir bir deniz kentidir. Bu bayram İzmir’in denizine sahip çıktığının da göstergesidir” diye konuştu.

İzmir Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı, Güzelbahçe’nin denizle barışık bir yaşamı olduğunu ancak kentin genelinin denizden daha çok faydalanması gerektiğini söyledi. Kaymakam Kulözü de deniz ve balıkçılığın bir tutku olduğunu, bu tutkuya yakalananların da bundan bir daha kopamadığını belirterek “Bu bayramın amacı tutkunları kaynaştırma, sorunları da  çözmektir” dedi.

Tarım İl Müdür Yardımcısı Selami Turan da sektörün giderek büyüdüğünü bu nedenle bilinçli balıkçılara büyük görev düştüğünü söyledi. Bayramın ilk günü etkinlikler geceyarısına kadar devam ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da katılımcılara unutulmaz bir konser verdi.
/ EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.