23 Eylül 2024
  • İzmir22°C

FULLBRİGHT AKADEMİK BURSU BAŞVURULARI BAŞLADI

Amerika Birleşik Devletleri’nin en prestijli burs programları arasında yer alan Fullbrigth akademik araştırma bursu başvuruları devam ediyor.

Fullbright Akademik Bursu Başvuruları Başladı

12 Ekim 2016 Çarşamba 14:17

Amerika Birleşik Devletleri’nin  en prestijli burs programları arasında yer alan Fullbrigth akademik araştırma bursu başvuruları devam ediyor.

Türkiye Fullbright Eğitim komisyonu tarafından 2017-2018 yılında Amerikan üniversitelerinde alanları ile ilgili eğitim yapmak isteyen akademisyenlere verilen burs, aynı yıl içerisinde geçerli olacak. Karşılıksız olan burs akademisyenlerden o yıl içinde yaptığı araştırmanın kopyasını isteyecek. Burs süresi boyunca yaşam, araştırma masrafları ve sağlık sigortası gibi giderler bursun içerisine dahil edilecek.

Her alandan başvuru kabul eden burs programı; tıp, hemşirelik, diş hekimliği, veterinerlik, eczacılık, psikoloji dallarında klinik araştırma niteliğindeki projeleri desteklemeyeceğini koşulları arasında duyurdu. Bursun en önemli koşulunun Türkiye vatandaşı olmasını gerekli gören program, adaylardan  başvurudan itibaren en az 5 yıllık doktor unvanına sahip olmasını bekliyor. Son başvuru tarihi 27 Ekim olan burs, başvuru almaya devam ediyor. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.