23 Eylül 2024
  • İzmir23°C

EYLÜL SONU İTİBARIYLA 7 MİLYON 858 BİN FİDAN ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) vatandaşlara tabiat sevgisi kazandırmak ve vatandaşların yeşile sahip çıkmasını sağlamak maksadıyla ücretsiz fidan dağıtıyor..

Eylül Sonu İtibarıyla 7 Milyon 858 Bin Fidan Ücretsiz Dağıtıldı

14 Ekim 2016 Cuma 15:17

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) vatandaşlara tabiat sevgisi kazandırmak ve vatandaşların yeşile sahip çıkmasını sağlamak maksadıyla ücretsiz fidan dağıtıyor. Bu çerçevede 2016 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla 7 milyon 858 bin fidan ücretsiz olarak dağıtıldı.

Vatandaşlarda tabiata sahip çıkma şuuru tesis etmek için ücretsiz fidan dağıtan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ayrıca ağaçlandırma yapmak isteyen belediyelere, kamu kurum kuruluş ve derneklere ücretsiz olarak fidan veriyor. Diğer yandan özel günlerde vatandaşlara kurulan stantlarda ücretsiz olarak fidan dağıtılıyor. Vatandaşlara dağıtılan bu fidanlar ile onlarda yeşile sahip çıkma duygusunun yerleştirilmesi hedefleniyor. Özellikle gençlerin ve çocukların fidan dikerek tabiat sevgisini kazanacağı düşünülüyor.

Bugüne Kadar 151 Milyon Adet Fidan Ücretsiz Dağıtıldı

Ücretsiz fidan dağıtımını sadece bu yıl yapmadıklarını ve daha önceki yıllarda da bu tür uygulamalar yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bugüne kadar 150 milyondan fazla fidanı ücretsiz olarak dağıttık. Bu fidanların 14 milyon 142 bin adeti ise 2015 yılı içerisinde dağıtıldı. Bu fidanların uygun alanlarda toprakla buluştuğundan şüphemiz yok. Bizim için önemli olan zaten bu fidanların toprakla buluşması ve vatandaşlar üzerinde tabiat sevgisi oluşturması” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl Eylül ayı sonu itibarıyla 7 milyon 858 bin fidanı ücretsiz dağıttıklarını belirten Prof. Dr. Eroğlu “Bu fidanların 335 bini okullara, 478 bini muhtarlıklara, 2 milyon 900 bini belediyelere, 208 bini askeri birliklere, 2 milyon 137 bini diğer kamu kuruluşlarına ve 1 milyon 800 bini özel günlerde vatandaşlara ücretsiz alarak dağıtıldı” diye konuştu.

İnsanlar Kendi Diktikleri Fidana Daha Hassas Davranıyorlar

İnsanların kendi diktikleri fidanlar konusunda daha hassas davrandıklarını belirten Prof. Dr. Eroğlu “Gerçekten de bu durum böyle. Vatandaş kendi diktiği fidanın suyunu veriyor, bakımını yapıyor. Tabiatta gördüğü fidanlara bazen aynı hassasiyeti göstermeyebiliyor. Bu hassasiyetin oluşması bizim için gerçekten çok önemli” açıklamasında bulundu. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.