24 Eylül 2024
  • İzmir28°C

EGELİ BİLİM İNSANLARI DÜNYA SIRALAMASINDA

Haftalık yayınlanan Herkese Bilim Teknoloji Dergisi, Türk Bilimciler Yayın ve Atıf Sayılarını açıklamaya devam ediyor.

Egeli Bilim İnsanları Dünya Sıralamasında

04 Ekim 2016 Salı 10:12

EGELİ BİLİM İNSANLARI DÜNYA SIRALAMASINDA            

Haftalık yayınlanan Herkese Bilim Teknoloji Dergisi, Türk Bilimciler Yayın ve Atıf Sayılarını açıklamaya devam ediyor. Tıp temel bilimler araştırma makaleleri “Tıbbı Parazitoloji” sıralamasında   Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Parazitoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Seray Töz ve Prof. Dr. Yusuf Özbel, “Histoloji ve Embriyoloji” sıralamasında ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yiğit Uyanıkgil yer aldı.

Herkese Bilim Teknoloji Dergisi’nin daha önceki yayınlarında Tıp temel bilimler araştırma makaleleri “Tıbbi Biyokimya”  sıralamasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hikmet Hakan Aydın, “Tıbbi Mikrobiyoloji” sıralamasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şöhret Aydemir yer aldı.

Daha önce  webometrics veri tabanına göre, tıp fakülteleri öğretim üyelerinin uzmanlık alanı dallarına göre yaptıkları araştırmaları (h) başarım sayısına göre ve aldıkları atıf sayılarını da belirten listeleri  yayınlayan  dergi, tıp temel bilimlerde tıbbi biyokimya ve  tıbbi mikrobiyoloji sıralamasını yayınladı. Liste, toplam yayın sayısı, en yüksek üç atıf sayısı, toplam atıf sayısı, şelf dışı atıfları toplamı ve h- sayısına göre oluşturuldu.

WEBOMETRİCS DÜNYA ÜNİVERSİTE SIRALAMALARI

Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları ya da Üniversitelerin Web Sıralamaları, web içeriğinin hacmi, görünürlüğü ve bu yayınların aldığı dış bağlantılara göre belirlenen puan neticesinde dünya üniversitelerini sıralayan sistem. Sıralama, Madrid kaynaklı İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren araştırma grubu "Cybermetrics Lab" tarafından yapılıyor.

Sıralama, internet üzerinde akademik araştırma kurumlarının varlığını arttırmayı ve bilimsel makalelerin açık erişim yayınını teşvik etmeyi amaçlıyor.  İZMİR(Ege Ajans)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.