BÜYÜKEKŞİ: İHRACATTA YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRÜN PAYI YÜZDE 10 OLMALI
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ev sahipliğinde bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Türkiye İnovasyon Haftası Adana Buluşması ile Çukurova bölgesinin katma değerinin artırılması amaçlanıyor.
16 Ekim 2016 Pazar 11:45
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ev sahipliğinde bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Türkiye İnovasyon Haftası Adana Buluşması ile Çukurova bölgesinin katma değerinin artırılması amaçlanıyor.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Atatürk'ün “Medeniyet yolunda başarı, yenileşmeye bağlıdır” sözünü örnek aldıklarını vurgulayarak “İhracatta yüksek teknolojili ürünlerin payını 2023'te yüzde 10'a yükseltmeyi hedefliyoruz. Bunun için de ihracatımızı inovasyon ile uçurmamız şart” dedi.
AKİB Koordinatör Başkanı Zeki Kıvanç, “5. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması'nı Adana Taş Köprü'de yapacağız. Öğrencilerin tasarımlarını ve yöresel dokuma tekniklerini sergileyeceğiz” dedi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası, 27-28 Ekim tarihleri arasında Adana'da gerçekleştirilecek. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Türkiye İnovasyon Haftası Adana Buluşması ile Çukurova bölgesinin katma değerinin artırılması amaçlanıyor.
Arçelik, Türk Ekonomi Bankası ve Türk Hava Yolları stratejik partnerliğinde Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Ticaret Odası, TEMSA, Çukurova Fuarcılık, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenecek olan Türkiye İnovasyon Haftası Adana Buluşması'nın tanıtımına, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Özlü, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, AKİB Koordinatör Başkanı Zeki Kıvanç, TİM Adana İnovasyon Komitesi Başkanı Bülent Aymen, TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz ve çok sayıda ihracatçı katıldı.
FARKLI KONULARDA ÜNLÜ KONUŞMACILAR VAR
Birçok üniversite, Ar-Ge merkezi ve teknoparkları aynı çatı altında bir araya getirecek olan Türkiye İnovasyon Haftası Adana Buluşması'nda, Nihat Özdemir, Demet Sabancı Çetindoğan, Sani Şener gibi iş dünyasının önde gelen isimleri konuşmacı olacak. Toplantıda Tasarım ve İnovasyon, İlham Veren Girişimciler, Türk İş Dünyası, Dünyada Başarılarıyla Tanınanlar, İnovatif Şirketlerin Yıldız CEO'ları, Başrolde İnovasyon, Sıradışı Kadınlar, Akıllı Nesneler, Endüstri 4.0 ve Anadolu'nun Güneyinde Dünya Mutfağına Armağan gibi çeşitli konularda dünyaca ünlü uzmanlarla paneller ve konferanslar düzenlenecek. Ayrıca tasarımdan sosyal yaşama, eğitimden sağlığa kadar çeşitli alanlarda workshoplar ve eğitimler gerçekleştirilecek.
VAN GOGH GİBİ HEDEFLERİMİZİ HAYAL ETTİK
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Medeniyet yolunda başarı, yenileşmeye bağlıdır” ve ünlü ressam Van Gogh'un “Resmimi hayal ederim ve daha sonra hayalimi resmederim” sözleri ile inovasyonun önemine vurgu yaptı. Büyükekşi, “Başarmak için önce hayal kurmak lazım. Büyük kaşifler hayal güçleri en yüksek insanlardır. Ve büyük işler, büyük hayallerle mümkün olabilir. Bizler de TİM olarak 2023 hedeflerimizi önce hayal ettik. Şimdi bu hayalleri Ar-Ge, inovasyon, marka ve tasarım alanındaki çalışmalarımızla resmediyoruz” dedi.
İHRACATTA YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRÜN PAYI YÜZDE 10 OLMALI
Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yolunda koşarak ilerlemesi için çalışmaya devam ettiklerinin altını çizen Büyükekşi, “Bu yıl Türkiye, Küresel İnovasyon Endeksi sıralamasında, 42. sırada. Ocak - Ağustos dönemi ihracatında yüksek teknolojili ürünlerin payı yüzde 3,4. Bu rakamı 2023'te yüzde 10'a yükseltmeyi hedefliyoruz. Tüm bu hedeflerimize ulaşmamız için inovasyon ve Ar-Ge çıtasını daha yukarılara taşımamız gerekiyor. Bunun için de ihracatımızı inovasyonla uçurmamız şart. İhracatçıların kanatları bizatihi inovasyonda. Ar-Ge'de, tasarımda, markalaşmada” şeklinde konuştu.
ADANA TAŞ KÖPRÜ'DE KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI YAPILACAK
AKİB Koordinatör Başkanı Zeki Kıvanç da “5. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması'nı Adana Taş Köprü üzerinde gerçekleştireceğiz. Öğrencilerin tasarımlarını ve yöresel dokuma tekniklerini sergileyeceğiz. Bu değerleri inovasyonla, tasarımla harmanlayacağız” dedi.
TİM İnovasyon Komitesi Başkanı Bülent Aymen ise “Geçtiğimiz yıl 10 bine yakın katılımcı olmuştu. Bu yıl sadece çevre illerden değil, tüm Türkiye'den gelecek katılımcılarla inovasyon heyecanını paylaşacağız” dedi.
ANADOLU DAHA BAŞARILI İŞLERE İMZA ATACAK
TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz da “Teknolojinin hızla gelişmesi ve dijitalleşmeyle her şeyi gerçek zamanlı olarak yaşadığımız bu dönemde global trendleri yakından takip eden, dijital dönüşüme ayak uyduran, değişim sinyallerini iyi algılayan, hızlı harekete geçen, yenilikçi işlere imza atan ve sürdürülebilirliği sağlayan şirketlerin başarıya ulaşabildiğini görüyoruz. TEB olarak, şirketlerin yaşadığımız hızlı çağa ayak uydurabilmelerinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Girişimci ruhun başarının ardındaki gerçek faktör olduğunu düşünüyoruz. Bu ruhtan vazgeçmeden Anadolumuz'un daha başarılı işlere imza atacağına güvenimiz tam” dedi. / EGE BASIN GRUBU
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.